Pochlap se
8. květen 2022

Poslechněte si podcast: Od svých deseti let jsem nebrečel, nejde mi to spustit, říká designér Jan Plecháč

„Pláč je pro mě velké téma, naposledy jsem brečel někdy ve svých deseti letech, od té doby jako by se ve mně něco zaseklo. Pravděpodobně to souvisí s rozvodem mých rodičů,“ popisuje sedmatřicetiletý mezinárodně uznávaný designér.

46:06

Pochlap se

Vydává: Český rozhlas

„Někdy hodně mlčíme, jindy moc řečníme, ale často se bojíme opravdu otevřeně mluvit,“ říká autor podcastu Pochlap se Václav Rouček. V rozhovorech s kluky a muži z různých společenských bublin otevírá otázky dnešní maskulinity. Co vlastně dnes znamená být chlap, kdy kluci brečí a jaké mají vzory?

Web

Před čtyřmi dny 48:47

Pro umělce není nejlepší mít hypotéku na 30 let a přemýšlet ekonomicky, říká držitel Anděla Marcell

Hostem Pochlap se byl zpěvák a lékař Marcell, který obdržel Cenu fanoušků na letošních Andělech. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak náročné bylo studovat medicínu, jak se dostal k hudbě a jak se mu daří rozjíždět kariéru po třicítce.

Před 2 týdny 57:38

Měl jsem pocit, že mám na všechno mít názor. Teď od toho upouštím, říká herec Jan Cina

Hostem Pochlap se byl herec a zpěvák Jan Cina. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak se mu žije po třicítce, o čem mu přijde důležité mluvit, ale také o tom, proč už nemusí mít na všechno názor.

24. březen 2024 47:30

Označovali mě za Voldemorta zahradní architektury, říká designér Ferdinand Leffler

Hostem Pochlap se byl zahradní a krajinný architekt Ferdinand Leffler. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak prožíval začátky své kariéry a dění kolem jeho televizního pořadu a proč uznává celostní přístup k životu i ve výchově dětí.

12. březen 2024 48:33

Hrát Hojera bylo náročné. Po natáčení jsem trpěl přejídáním a výčitkami, říká herec Petr Uhlík

Hostem Pochlap se byl herec Petr Uhlík, který zazářil v seriálech Adikts a Metoda Markovič: Hojer. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak prožíval postavu sériového vraha Hojera, co mu dalo natáčení seriálu Adikts a jaký má na něj s odstupem času názor.

25. únor 2024 52:02

Charlie Straight jsem nemusel zabalit, kdybych si věci nebral tolik osobně, přiznává Albert Černý

Hostem Pochlap se byl hudebník a skladatel Albert Černý, který je zároveň frontmanem kapely Lake Malawi. Moderátor Václav Rouček s ním probral rozpad Charlie Straight, jeho názor na sociální sítě i to, proč je dobré dělat hudbu, které autenticky věří.

11. únor 2024 32:50

Hnutí okolo Andrew Tatea mi nahání strach. Bejt citlivej se mění, říká moderátor Hugo Wiesner

Hostem Pochlap se byl devatenáctiletý hudebník, moderátor a podcaster Hugo Wiesner. Václav Rouček s ním v podcastu rozebíral, jak všechno dokáže stíhat, proč je dobré být emocionální a proč nemá rád hnutí okolo Andrew Tatea.

28. leden 2024 47:45

Nechtěl jsem být zranitelný kluk. S Pochcánkem jsem šel za hranu možností, říká režisér Jan Hušek

Hostem podcastu Pochlap se byl režisér Jan Hušek, kterému loni na podzim vyšel dokumentární film Pochcánek. V něm se zamýšlí nad otázkami mužství a pokouší se zachytit přechod od chlapce k muži. Václav Rouček se s ním bavil nejen o jeho novém filmu, ale také o vztahu s otcem, diskomfortu i o tom, proč je důležité mít mužský vzor.

14. leden 2024 35:24

Nejtěžší je být na dietě bez vody, mentální koučink k MMA patří, říká fighter Matěj Kuzník

Hostem podcastu Pochlap se byl zápasník MMA Matěj „Matheus“ Kuzník. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak náročná je příprava na zápas, co mu dala léčba tmou a proč je MMA mezi lidmi v takové oblibě.

31. prosinec 2023 38:26

Silné příběhy a ještě silnější emoce. Máme pro vás výběr toho nejlepšího z Pochlap se

Máme tady to nejlepší z roku 2023 v podcastu Pochlap se! Moderátor Václav Rouček se sešel se svým dramaturgem Martinem Honcem a společně se podělili o svůj osobní výběr pěti nejzajímavějších rozhovorů s hosty, které je nejvíce bavili nebo něčím zasáhli.

17. prosinec 2023 32:33

Mám strach z toho, že nejsem dokonalej otec, svěřuje se lékař Tomáš Šebek

Do podcastu Pochlap se dorazil lékař Tomáš Šebek, otec čtyř dětí, rekreační pilot a spolupracovník Lékařů bez hranic. Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak se mu daří překonávat strachy, co si odnáší z misí a proč se podle něj vyplatí investovat do zážitků pro své nejbližší.