- Podcasty
- Kuchařské čarování
Poslechněte si podcast: Očistné a omlazující účinky mladých výhonků chřestu znali už naši prapředkové
V Kuchařském čarování budeme kombinovat různé druhy salátů. Něco jiného je ale vánoční bramborový salát, který je nutné nechat nejlépe do druhého dne uležet. Jsou ale naopak saláty, které se například v restauracích, nebo i domácnostech míchají a připravují až na stole před zraky stolovníků. To vše kvůli čerstvosti.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Pestré letní Kuchařské čarování – saláty, zeleninový puding, rychlý koláč na různé způsoby
Recept na grilovaný salát, salát z rýžových nudlí, starodávný nákyp a „fofr koláč“ v několika variacích nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. Poslechněte si jeho inspiraci pro letní vaření a pečení.
Kuchařské cestování po Evropě
Recept na dezert russé, vzpomínky na malinké bábovičky, papričky plněné rybou a bramborami a další kuchařskou inspiraci z cest nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka.
Francouzská gastronomická inspirace
Saláty, palačinky, prasečí nožička v rosolu, ganache. O gastronomické zážitky a inspiraci z pobytu ve Francii se ve svém Kuchařském čarování podělí kulinář Petr Stupka.
Dobroty z jahod a tipy pro grilování
Jahodový tartar, jahody se šlehačkou, osvěžující polévka a další inspirace pro využití prvního letního ovoce. K tomu upozornění na grilovací nešvary. K poslechu Kuchařského čarování zve kulinář Petr Stupka.
Odpovědi na kulinářské a kuchařské dotazy posluchačů
Poradnu pro posluchače otevřel tentokrát ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Velkým tématem bylo grilování a podělil se také o sedmero nápadů, co vařit.
Ohlédnutí za chřestovými slavnostmi a tipy pro domácí grilování
Chřest a grilování. Dvě témata, která patří k přelomu jara a léta, si vybral pro své Kuchařské čarování kulinář Petr Stupka. Nabízí opět porci inspirace a receptů pro vaše vaření.
Chřestové Kuchařské čarování
Asparagus je tentokrát tématem rozhlasové inspirace kulináře Petra Stupky. Připomene, že chřest je zdravý, vysvětlí, jak ho připravit před vařením, a doporučí své osvědčené recepty.
Gastronomické kreace z mletého masa a chřestu
Zaručené recepty a fígle kulináře Petra Stupky na pochutiny z mletého masa. Připravte si ho na gril nebo jako fašírku, která má různé využití. To vše doplní tipy na jídla s chřestem.
Koláč Santiago se proslavil svatojakubskými poutěmi do Santiaga de Compostela
Kuchyně jihozápadní Evropy, aneb ohlédnutí Petra Stupky za nedávnou návštěvou Barcelony.