Očima Saši Mitrofanova
Epizoda 30027. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Dálnice gulagu v ruské mentalitě

Většina těch, kteří zaregistrovali raketový útok Ruska na kyjevskou dětskou nemocnici Ochmatdyt, ví, jak barbarský a zároveň vypočítavý to byl čin. Obrázky nemocných dětí musely totiž podle Kremlu nalomit vůli Ukrajinců k dalšímu odporu.

04:55

Očima Saši Mitrofanova

Vydává: Novinky.cz

Alexandr Mitrofanov komentuje nejčastěji vnitropolitické dění a témata spojená s vývojem v Rusku.

Web

Epizoda 312Včera 05:22

Nepřibližujte se k manželovi zezadu

„Nedoporučuje se přibližovat se k němu prudce zezadu. Je lepší nejdříve zavolat na něj tichým hlasem, teprve následně přibližovat se a dotýkat se ho… Změny v sexuální sféře mohou spočívat v dočasném odmítání dotyků  a poklesu libida. Mohou se však také projevovat zvýšením chtíče, nezbytností častého souložení, preferencí agresivních forem sexu.“

Epizoda 311Před šesti dny 06:18

Praha jako centrum, tentokráte jinak než kdysi

V uplynulých dnech hostila Praha 19. ročník bezpečnostní konference Globsec. Předchozí ročníky se konaly v Bratislavě, ale kvůli tamním poměrům se jednání přeneslo do Prahy, kde konferenci zahájil prezident Petr Pavel.

Epizoda 310Před týdnem 05:39

Válka proti Ukrajině přinesla většině Rusů spokojenost s životem

Kdybych tady uspořádal kviz a otázkou by bylo, jaký vliv mělo na pocit spokojenosti s životem obyvatel Ruské federace rozpoutání války proti Ukrajině, nejsem si jist, zda by se vyskytl nadpoloviční počet správných odpovědí.

Epizoda 309Před týdnem 05:08

Čas Č, hodina H

Ať přijdu do té či oné společnosti, vždy řekne jeden z přítomných, že je předem znechucen dobou před sněmovními volbami 2025 a má obavy, jak dopadnou a jaká bude po nich naše země.

Epizoda 308Před 2 týdny 05:29

Protože je špína zažraná…

Budu citovat zprávu: „Do Korejské lidově demokratické republiky přicestovaly 11. dubna 2024 letecky delegace a zástupci z různých zemí a regionů na mezinárodní konferenci o ideologii čučche u příležitosti 112. výročí narození velkého vůdce soudruha Kim Ir Sena. Je mezi nimi česko-slovenská delegace.“

Epizoda 307Před 2 týdny 05:09

Proč připomínat dějiny

Pozítří to bude 56 let ode dne, kdy do Československa vtrhly invazní armády. V kinech běží film Vlny režiséra Jiřího Mádla, který je těmto událostem věnován. A v pražském Edenu připomněli fanoušci Slavie toto datum působivým choreem.

Epizoda 306Před 3 týdny 05:05

Ruskou opozici rozděluje vztah k ukrajinskému postupu

Od prvních chvil válečné operace proti Ukrajině rozděluje ruské obyvatelstvo nejen vztah k režimu Vladimira Putina, ale také k ruské armádě a obecně k spoluobčanům, kteří odešli zabíjet Ukrajince. 

Epizoda 305Před 3 týdny 05:03

Příkopy a svině

Ve veřejném prostoru vyvolala pozornost a reakce slova Otakara Foltýna. Otakar Foltýn je koordinátorem strategické komunikace Úřadu vlády. Co řekl? 

Epizoda 30410. srpen 2024 05:10

Ruští opozičníci? Důvěřuj, ale prověřuj

Jeden z politických vězňů Putinova režimu, kteří byli osvobozeni díky Západu, Vladimir Kara-Murza, na první tiskové konferenci řekl: „Kremelská propaganda chce navodit dojem, že všichni lidé v naší zemi podporují putinovskou diktaturu a podporují Putinovu agresivní válku na Ukrajině. To je lež. Nedovolte, aby vás přesvědčovali, že tato kremelská lež má alespoň nějaký vztah k realitě.“

Epizoda 3035. srpen 2024 04:40

O užitečném idiotství

První, co zaslechla západní veřejnost a politici od ruských opozičníků, kterým zachránili život výměnou za Putinovy zločince, byla vedle poděkování kritika. Nesahejte nám na Rusko, jen potrestejte darebáky! Poučil Západ Vladimir Kara-Murza s odvoláním na Borise Němcova.