Očima Saši Mitrofanova
NejnovějšíEpizoda 319Včera

Poslechněte si podcast: Co je pravá ruská hodnota? Například mít dítě s násilníkem

Ruské úřady v příštích třech letech utratí 95 miliard rublů na izolaci runetu, což je ruská odnož internetu, a propagaci pravých ruských duchovních hodnot. Vyplývá to z návrhu státního rozpočtu na léta 2025 až 2027. Podle dokumentu bude 60 miliard rublů směřováno na boj proti VPN servisům, 10 miliard na „zajištění síťové suverenity“ a 25 miliard na propagaci „duchovně morálních hodnot“ na internetu.

05:44

Očima Saši Mitrofanova

Vydává: Novinky.cz

Alexandr Mitrofanov komentuje nejčastěji vnitropolitické dění a témata spojená s vývojem v Rusku.

Web

Epizoda 318Před týdnem 05:17

Kultura v Rusku bude tradiční, i kdyby Shamani padali

Není to tak dávno, co svět viděl barbarské zničení budovy divadla v ukrajinském Mariupolu, kdy ruští agresoři nedbali na obrovský nápis, že jsou tam děti. Teď se ale objevilo tvrzení, že toto divadlo záměrně zničila ukrajinská armáda.

Epizoda 317Před týdnem 05:45

Připravit se na ošklivé krávy

V reakcích na výsledky krajských a prvního kola dílčích senátních voleb se opakuje údiv a šok těch voličů, kteří upřímně nechápou, jak může někdo v jejich zemi a navíc v tak ohromující míře volit zástupce takových subjektů jako ANO, SPD, Stačilo! a dalších z této politické rodiny.

Epizoda 316Před 2 týdny 05:26

V Rusku může být zakázána dobrovolná bezdětnost

Formálně je na vrcholu ruské moci jediná žena, předsedkyně horní komory parlamentu Valentina Matvijenková. Je odpovědná mimo jiné za tzv. ženskou otázku. Nově prohlásila, že v Rusku by měla být zákonem zakázána dobrovolná bezdětnost.

Epizoda 315Před 2 týdny 05:14

Lenin není v Ječný, ale v hlavách

Vladimir Iljič Lenin měl rád kočky, české pivo a švestkové knedlíky. Taky si zamiloval Prahu, když v roce 1912 zasedal v Lidovém domě. Lenin založil stát dělníků a rolníků. A nakonec je v Ječný!

Epizoda 314Před 3 týdny 05:23

Vrazi učí ruské děti, jak být správný vlastenec

Rusko vždy bylo a zůstává, za cara, za generálních tajemníků i za prezidentů, společností, kde platilo a platí schéma: nejvyšší velitel nařídí, poddaní pak nařízení plní. Vladimir Putin nařídil, že vojáci, kteří se vrátili z války, v níž zabíjeli Ukrajince, se musí stát novou ruskou elitou. 

Epizoda 313Před 3 týdny 04:52

Nejsme jako oni, anebo Na hrubý pytel hrubá záplata?

„V těchto dnech mohou turisté z celého světa obdivovat v centru Prahy velikánskou ukázku debility  části české společnosti, která se podřizuje vůdci z dovozu. Další vůdce z dovozu v téže době křepčí na náměstích coby čilý 70letý infantil.“

Epizoda 3127. září 2024 05:22

Nepřibližujte se k manželovi zezadu

„Nedoporučuje se přibližovat se k němu prudce zezadu. Je lepší nejdříve zavolat na něj tichým hlasem, teprve následně přibližovat se a dotýkat se ho… Změny v sexuální sféře mohou spočívat v dočasném odmítání dotyků  a poklesu libida. Mohou se však také projevovat zvýšením chtíče, nezbytností častého souložení, preferencí agresivních forem sexu.“

Epizoda 3112. září 2024 06:18

Praha jako centrum, tentokráte jinak než kdysi

V uplynulých dnech hostila Praha 19. ročník bezpečnostní konference Globsec. Předchozí ročníky se konaly v Bratislavě, ale kvůli tamním poměrům se jednání přeneslo do Prahy, kde konferenci zahájil prezident Petr Pavel.

Epizoda 31031. srpen 2024 05:39

Válka proti Ukrajině přinesla většině Rusů spokojenost s životem

Kdybych tady uspořádal kviz a otázkou by bylo, jaký vliv mělo na pocit spokojenosti s životem obyvatel Ruské federace rozpoutání války proti Ukrajině, nejsem si jist, zda by se vyskytl nadpoloviční počet správných odpovědí.