O čem se mluví pod Ještědem
NejnovějšíDnes

Poslechněte si podcast: Oba koaliční partneři musí mít stejně dobrý pocit, říká o sestavování nové krajské vlády Martin Půta

Liberecký kraj povedou v následujících letech ve volbách vítězní Starostové pro Liberecký kraj a koalice SPOLU tvořená ODS, TOP 09 a lidovci. 16. října 2024 to podpisem koaliční smlouvy stvrdili zástupci obou stran, Martin Půta z SLK a Edvard Kožušník, lídr koalice SPOLU.

18:42

O čem se mluví pod Ještědem

Vydává: Český rozhlas

Co hýbe Libereckým krajem? Jak dopadají rozhodnutí vlády na život v našem kraji? O čem a proč rozhodli zastupitelé? Odpovědi hledá diskuzní pořad Českého rozhlasu Liberec. 

Web

Před týdnem 20:13

O chystaných dopravních omezeních v krajském městě s náměstkem libereckého primátora Jiřím Šolcem

Kompletní rekonstrukce tunelů na průjezdu Libercem, rekonstrukce parovodu v ulici Dr. Milady Horákové nebo výstavba dopravní spojky z Pastýřské ulice na Tržní náměstí. To jsou největší dopravní stavby, které se v Liberci chystají v roce 2025.

Před 2 týdny 15:54

Obraz by vás měl bavit, říká historička umění a kurátorka Anna Habánová

Je jednou z autorek úspěšné výstavy Nové realismy v Galerii hlavního města Prahy, která se stala kulturní událostí roku. Další výstavy připravuje historička umění Anna Habánové například pro galerii Nisa Factory v Jablonci nad Nisou.

Před 3 týdny 19:35

O propadu ve volbách, digitalizaci i budoucnosti Pirátů se Zbyňkem Miklíkem z České pirátské strany

Na základě výsledků krajských voleb 2024 končí ve vedení Libereckého kraje Piráti. Jak hodnotí své dosavadní působení ekonom a náměstek libereckého hejtmana Zbyněk Miklík, jednička krajské kandidátky?

20. září 2024 12:11

O kompetenci krajů s právničkou Adélou Zvárovou

Lidé 20. a 21. září 2024 volí své zástupce do krajského zastupitelstva. O čem konkrétně za ně budou krajští zastupitelé rozhodovat? Jaké jsou kompetence krajských úřadů, co všechno je jejich úkol, a kam naopak jejich pravomoc nezasahuje?

13. září 2024 14:52

O Vlnách s filmovým teoretikem a pamětníkem srpnových událostí, synem rozhlasového režiséra

Nový český film režiséra Jiřího Mádla Vlny vede už několik týdnů žebříček nejsledovanějších filmů. Od jeho uvedení do kin ho viděly stovky tisíc diváků. Film, který pojednává o situaci v Československém rozhlasu v kritickém období srpna 1968, bude Českou republiku zastupovat i v nominacích na filmového Oscara.

6. září 2024 16:56

O úrodě, dotacích, maržích v obchodech i budoucnosti farem s Jiřím Teplým z krajské agrární komory

Vláda první zářijový týden roku 2024 schválila dotace pro ovocnáře, kteří přišli kvůli mrazům o letošní úrodu. Nejhůře dopadli pěstitelé ovoce na Turnovsku a Litoměřicku, jak říká Jiří Teplý z regionální Agrární komory severní.

30. srpen 2024 17:43

O historii, současnosti i blízké budoucnosti přehrady Harcov s architektem Jiřím Janďourkem

Liberecká přehrada v roce 2024 slaví 120 let od své kolaudace, stavěla se mezi lety 1903 a 1904. Aktuálně tam probíhá rozsáhlá rekonstrukce, která začala vypouštěním nejstarší údolní přehrady v Čechách v roce 2022.

23. srpen 2024 15:34

O festivalu Lípa Musica i proč jejím ambasadorem Jiří Pavlica s ředitelem projektu Martinem Prokešem

  1. září 2024 odstartuje 23. ročník hudebního festivalu Lípa Musica. O novinkách, zajímavých souborech i nezvyklých koncertních prostorách si s ředitelem festivalu Martinem Prokešem povídala redaktorka Jana Švecová.
16. srpen 2024 20:52

O cestování, potápění i pohledu na současnou římskokatolickou církev s Michalem Podzimkem

S vysokoškolským učitelem, knězem Michalem Podzimkem si nejen o cestách do Afriky či Pobaltí, ale také o některých přežitcích, které se týkají církevního života, povídala redaktorka Jana Švecová.