O čem se mluví pod Ještědem
NejnovějšíPřed čtyřmi dny

Poslechněte si podcast: O Severáčku, jeho úspěších i plánech a také zakladatelích, se sbormistryní Silvií Langrovou

Za velmi úspěšný mohou letošní školní rok považovat děti z legendárního dětského sboru Severáček z Liberce. Jedním z velkých úspěchů bylo například obhájení prvenství v belgickém Nerpeltu, ale i vystoupení ve Francii, kam Severáček jezdí už od 60. let.

20:20

O čem se mluví pod Ještědem

Vydává: Český rozhlas

Co hýbe Libereckým krajem? Jak dopadají rozhodnutí vlády na život v našem kraji? O čem a proč rozhodli zastupitelé? Odpovědi hledá diskuzní pořad Českého rozhlasu Liberec. 

Web

Před týdnem 17:54

O budoucnosti areálu bývalého LVT s náměstkem libereckého primátora Jiřím Janďourkem

Liberecká radnice roky řešila, co bude s areálem po bývalých LVT. V roce 2014 tam lidé kolem někdejšího náměstka Jiřího Němečka a Bovera klubu vybudovali Technické muzeum. Prostor se stal místem volnočasových aktivit. Teď město zveřejnilo novou studii, podle které by v části areálu měly vyrůst bytové domy.

Před 2 týdny 18:01

O volbách do Evropského parlamentu a ponaučení pro české politiky s politologem Janem Kubáčkem

„Politici jsou naši služebníci. Jsou placeni z našich daní a měli by nás respektovat,“ myslí si turnovský rodák, politolog a konzultant politického marketingu a managementu, strategie volebních kampaní Jan Kubáček.

Před 3 týdny 16:21

O bouřkách, jak vznikají a proč, a jak se při nich chovat s meteorologem Martinem Hynčicou

Jaké mýty panují kolem bouřky a blesků? Jak vzniká výboj a kterým místům by se lidé měli při bouřce vyhýbat? Otázky pro meteorologa Martina Hynčicu, vedoucího předpovědního pracoviště Českého hydrometeorologického ústavu v Ústí nad Labem.

31. květen 2024 16:41

S MUDr. Jiřím Bartošem o posunu léčby onkologických onemocnění za posledních 70 let

Liberecká onkologie si v roce 2024 připomíná 70 let od svého založení. Hostem pořadu O čem se mluví pod Ještědem byl přednosta Komplexního onkologického centra Krajské nemocnice Liberec, MUDr. Jiří Bartoš.

27. květen 2024 24:32

Doufám, že po 20 letech se rozhlas zvýšení poplatků dočká, říká generální ředitel René Zavoral

Poslanci by měli ještě před prázdninami řešit novelu zákona o České televizi a Českém rozhlasu. Její součástí by mělo být i zvýšení rozhlasových a televizních poplatků. Ten rozhlasový by se měl podle kompromisního návrhu ministerstva kultury zvýšit o 10 korun, ze 45 na 55 korun.

17. květen 2024 19:14

O plánech, novém vzhledu nebo názvu a novinkách pro děti s řediteli muzeí v Liberci a Jablonci n/N

Hosty pořadu O čem se mluví pod Ještědem byli ředitelka Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou Milada Valečková a ředitel Severočeského muzea v Liberci Jiří Křížek.

10. květen 2024 19:54

Co považuje za hrubé selhání města v kauze obviněného náměstka Petra Židka z ODS liberecká opozice?

Hostem pořadu O čem se mluví pod Ještědem byl člen opozičního zastupitelského klubu Liberec otevřený lidem Josef Šedlbauer (Zelení).

3. květen 2024 19:27

Musíme prověřit, zda nebyla ‚cinknutá‘, říká primátor Zámečník o zakázce opravy libereckého bazénu

O budoucnosti městského bazénu po policejní razii na liberecké radnici, kontrolních mechanismech města, prověřování dalších veřejných zakázek i lanovce na Ještěd s primátorem Statutárního města Liberec Jaroslavem Zámečníkem mluvila redaktorka Jana Švecová.

26. duben 2024 15:59

Proč se kopec Tlustec na Českolipsku nestane přírodní rezervací a může se tam vrátit těžba čediče?

Zastupitelé Libereckého kraje vzali na vědomí zprávu, že lokalita čedičového kopce Tlustec na Českolipsku se zatím nestane přírodní rezervací. Téma pro krajského radního pro životní prostředí a zemědělství Václava Židka (Piráti).