• Podcasty
  • Krimipříběhy z kraje pod Ještědem
Krimipříběhy z kraje pod Ještědem
12. červen 2020

Poslechněte si podcast: Nouze odkryje ledacos

Říká se, že „nouze naučila Dalibora housti“. My dnes můžeme konstatovat, že nouzový stav nám pomohl zjistit něco o nás samých. A to je téma pro tento Krimipříběh.

01:48

Krimipříběhy z kraje pod Ještědem

Vydává: Český rozhlas

Každý všední den nahlížíme do policejních hlášení, a informujeme humornou formou, ale s vážným podtextem, o velkých zločinech i drobných přestupcích z Libereckého kraje.

Web

18. leden 2023 02:07

Nízký věk zachránil lupiče před vysokým trestem

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. A taky: Ohýbej proutek, dokud je mladý. Což znamená, že mladý pachatel ještě nemusí nutně růst pro šibenici.

8. leden 2021 02:01

Silvestr a Nový rok z pohledu policie

Týden po Novém roce už můžeme klidně, s několikadenním odstupem, zhodnotit silvestrovskou noc, tedy z pohledu policie. A jelikož Miroslav Holubec hodnotí velmi rád, ujal se toho i v tomto Krimipříběhu.

7. leden 2021 01:59

Zloděje si všimla pozorná sousedka

Už jsme si tu říkali, že krádeže se dají dělit podle několika kritérií. Miroslav Holubec se v krimipříběhu zaměřil na měřítko úspěšnosti. Na prvním místě jsou krádeže nebo loupeže geniální, pak skvěle provedené, následují dobré, potom ty nepodařené, a na konci jsou akce totálně zpackané. Schválně, kam byste zařadili tuto?

6. leden 2021 02:06

Alkohol za volantem mu byl málo

Jsou řidiči, kteří za volant usedají s ne zrovna čistým svědomím. Pak jsou ti, kteří se napijí i přesto, že vědí, že budou muset řídit. A pak jsou tací, kterým je i tohle málo. O jednom takovém borci poví Miroslav Holubec v Krimipříběhu.

5. leden 2021 02:03

Krádež na hřbitově

Krádeže se dají rozdělit do mnoha slupin. Krádež v obchodech, v bytech, na pracovišti, pak jsou tu kapsáři, lupiči nebo třeba tuneláři. My si v krimipříběhu představíme další, velmi specifickou skupinu zlodějů. Jsou to ti, kteří okradou mrtvé a ublíží přitom živým. Příběh z Českolipska má Miroslav Holubec.

4. leden 2021 01:52

Až do testu na alkohol byl řidič klidný

Chování opilců bývá nevyzpytatelné. Některý může být veselý a přátelský patron, jiný je zase nepřátelský a agresivní. A někdo v sobě má od každého trochu. A právě takového opilce představí Miroslav Holubec v Krimi příběhu.

15. červen 2020 01:59

Příjemné zjištění

Nedávno jsme vám v Krimipříbězích nabídli jakýsi alkoholický speciál; hned tři šoféry přiotrávené alkoholem ve stejný den. A to je důvod pro dopravně bezpečnostní akci.

11. červen 2020 01:51

Motonehoda

Tento Krimipříběh je o takové běžné dopravní nehodě. Tedy, běžná je možná pro nás nebo pro policisty. Pro přímé účastníky jistě běžná není. Pokračuje Miroslav Holubec.

10. červen 2020 01:54

Napínáčky do mrkve nepatří!

Tento Krimipříběh asi nebude patřit zrovna k těm nejveselejším. Ale je důležité, aby se o něm dozvědělo co nejvíc lidí.