Hobby magazín
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Nevhodné palivo, špatná práce se vzduchem nebo designová kamna vám patřičné teplo a úspory nezajistí

Pomalu, ale jistě se otepluje, a tak se dá říci, že topná sezóna je ve své poslední třetině. Jaké jsou nejčastější nešvary majitelů kamen na tuhá paliva – ať už kamínek, sporáků či kamen krbových v výměníkem?

03:29

Hobby magazín

Vydává: Český rozhlas

Pořad pro všechny, kteří se neradi nudí.

Web

Dnes 03:08

Chladicí stropy jsou v oblasti ochlazování interiérů stále žádanější

Jak řešit příjemné teploty v domácnosti i v parném létě, pokud nechcete mít doma klimatizaci? Stále žádanějším řešením jsou stropní chladicí panely. V oblasti ochlazování interiérů jsou účinnější než chlazení podlahou pomocí reverzního chodu tepelného čerpadla. Provoz je navíc oproti klimatizaci výrazně levnější.

Včera 03:42

Chodíme spát se slepicemi, říkají chovatelé Jana a Jan Hruškovi z České Skalice. Mají jich sto

„Impulsem pro chov slepic byla moje maminka, která to má jako koníček,“ říká syn Jan. „Rád jí pomáhám, je to taková terapie. Začali jsme slepičky i dokupovat a něco jsme si i sami vylíhli.“

Před třemi dny 02:45

Do monitoringu sršně asijské se můžete zapojit i vy

Sršeň asijská je nebezpečným predátorem včel. Z toho důvodu je důležité tento invazní druh sršně mapovat a sršní hnízda likvidovat. Ochránci přírody proto v místech možného výskytu sršně asijské postupně rozmisťují pasti určené pro monitoring.

Před čtyřmi dny 03:10

Chcete pěkný trávník? Poradíme, jak bojovat s mechem v trávníku a proč zalévat odstátou vodou

Sekat a zalévat. A když to budete dělat tři sta let, budete mít trávník jedna radost... takhle nějak se to radí. Ale co dělat, když chcete mít krásný trávník dřív?

Před pěti dny 03:10

Zatravňovací dlažba osvěží váš pozemek a prospěje odvodu spodní vody

Přemýšlíte, jak během léta upravit okolí vašeho domu tak, abyste mohli pohodlně projet vozem do garáže, měli zpevněný povrch, a přitom jste měli kolem domu zeleň? To vše může vyřešit zatravňovací dlažba.

Před pěti dny 03:07

Fasádu po zimě včas očistěte. Prodloužíte její trvanlivost

S jarním úklidem domu souvisí i očištění fasády. Je proto nejvyšší čas pořádně si po zimě prohlédnout fasádu a zjistit případná poškození.

Před šesti dny 03:14

Dentální hygienistka pro psy: Přes zubní kámen mnohdy ani nejsou vidět zuby psa

Když zanedbáte péči o zuby svého psa, bývá následkem zánět dásní, parodontóza a vypadávání zubů. Podle dentální hygienistky pro psy Terezy Marešové může dojít i k otravě krve.

Před týdnem 03:04

Místo anglického trávníku rozkvetlá louka? Inspiraci hledejte za plotem

Zahrádkářské trendy se mění. Lidé chtějí místo anglického trávníku rozkvetlou louku. Už si nechtějí stěhovat na venkov svou městskou zahradu.

Před týdnem 03:06

Orchideje mají rády polostín a speciální kůrový substrát. Ocení i terárium

Pokud se růžím říká královny květin, jsou orchideje jejich císařovny. Ty jistě nekrásnější najdeme v jejich domovině nebo ve velkých profesionálních sklenících. Nemusíme se ale bát ani jejich domácího pěstování. Jen je třeba dodržovat pravidla.