Nepodceňto
Sezóna 2Epizoda 1111. říjen 2022

Poslechněte si podcast: Čerstvě po autoškole. Na co se připravit?

V autoškole řidič odjezdí jen kolem 500 km, což ho zdaleka nepřipraví na všechny dopravní situace. Jak mohou začátečníci nabrat další zkušenosti za volantem a jaké auto by si měli pořídit? Nejen na tyto otázky odpovídají v podcastu Aleš Horčička, předseda Asociace autoškol ČR, a Robin Valeš, youtuber z kanálu Bez Komprese.

33:51

Nepodceňto

Vydává: Nepodceňto od Srovnejto.cz

Spolu s moderátorkou Terezou Tobiášovou a hosty z řad odborníků i známých osobností probíráme nečekané životní situace, se kterými se můžete setkat jak na silnicích, tak v domácnosti nebo při správě rodinného rozpočtu. A poradíme, jak mít vše důležité co nejvíce pod kontrolou – ušetříte tak nejen peníze, ale i své nervy.

Web

Sezóna 2Epizoda 1513. prosinec 2022 35:41

Jak na prodej či koupi nemovitosti

Koupě či prodej nemovitosti představuje transakci za miliony korun, přesto ji někteří lidé podceňují. Je lepší zařídit si vše sám, nebo se spolehnout na realitní kancelář? Na co si dát pozor a jak ověřit technický stav nemovitosti? To a mnoho dalšího vysvětlují v podcastu Tomáš Štěpnička, ředitel pobočkové sítě M&M reality, a Pavel Štáf, zakladatel společnosti Bytecheck.

Sezóna 2Epizoda 145. prosinec 2022 34:56

Jaký vliv mají návykové látky na řízení?

Alkohol za volantem patří k velmi častým příčinám dopravních nehod, ačkoliv v ČR platí nulová tolerance. Jak probíhá testování na alkohol a drogy nebo za jak dlouho odbouráte jedno pivo? Na tyto a další otázky odpovídá v podcastu plukovník Jiří Zlý, ředitel dopravní policie, a Ivan Douda, psycholog a odborník na pomoc závislým.

Sezóna 2Epizoda 1322. listopad 2022 26:58

Co všechno kryje pojistka na blbost?

Pojištění odpovědnosti vám kryje záda v situacích, kdy způsobíte škodu někomu jinému – třeba vytopíte sousedy nebo srazíte jiného lyžaře na sjezdovce. Proč se pojištění odpovědnosti vyplatí a jak přesně funguje, vysvětlují v podcastu Jan Kalousek, produktový manažer pojišťovny Direct, a Tomáš Beck, obchodní ředitel společnosti Vindicia.

Sezóna 2Epizoda 127. listopad 2022 35:39

Základy internetové bezpečnosti

Zvolit si silné heslo, neklikat na podezřelé odkazy, nainstalovat si antivirový program… Co dalšího můžete udělat pro bezpečnost na internetu? O tom, co aktuálně ohrožuje uživatele internetu, si povídali Marek Růžička, ředitel BankID, a Karol Suchánek, expert na kybernetickou bezpečnost.

Sezóna 2Epizoda 1026. září 2022 33:05

První pomoc při riskantních autonehodách

V určitých dopravních situacích je poskytnutí první pomoci náročnější – například u hromadné nehody na dálnici nebo nehody v tunelu. Jak se v těchto případech zachovat, probírali v podcastu Jana Poštová, mluvčí a operátorka pražské záchranné služby, major Josef Jeřábek z Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a plukovník Michal Hodboď z Ředitelství služby dopravní policie.

Sezóna 2Epizoda 912. září 2022 32:21

Nájem nebo hypotéka. Co se dnes vyplatí?

Ceny nemovitostí a úrokové sazby hypoték vzrostly na rekordní úroveň. Vyplatí se jít do nájmu a čekat na zlevnění, nebo si vlastní bydlení pořídit i za současných podmínek? To v podcastu rozebírají hosté David Eim, místopředseda představenstva společnosti Gepard Finance, a Daniel Bacík, obchodní ředitel společnosti Czech Home Capital.

Sezóna 2Epizoda 829. srpen 2022 31:35

Jak se připravit na cestu s obytňákem

Dovolená v obytňáku nebo karavanu zažívá v posledních letech boom. Představa o svobodném a levném cestování na čtyřech kolech však někdy narazí na realitu. Jak probíhá cestování obytným vozem v praxi probírali v podcastu Lukáš Janoušek, šéf společnosti Campiri, a Jan Pacovský, spoluzakladatel podcastu Studio Karavan a autor blogu vanisti.cz.

Sezóna 2Epizoda 715. srpen 2022 33:06

Co dělat s rostoucími účty za energie?

Zdražování energií nekončí. Jak snížit jejich spotřebu, vyplatí se přejít k jinému dodavateli a na jaké příspěvky od státu máte nárok? To jsou témata, která v podcastu probírali Gabriela Vondrušová, výkonná manažerka Institutu prevence a řešení předlužení a zakladatelka iniciativy Pro energie bez exekucí, a Aleš Fojtík, ředitel divize energií ve Srovnejto.cz.

Sezóna 2Epizoda 625. červenec 2022 33:00

Jak si půjčit chytře

Po pandemii vzrostl zájem o hypotéky i spotřebitelské úvěry. Vzhledem k rostoucí inflaci však domácnostem hrozí finanční problémy. David Borges, finanční analytik Člověka v tísni a spoluautor Indexu odpovědného úvěrování, a Jiří Rajl, výkonný ředitel Nebankovního registru klientských informací, si v podcastu povídali o tom, kde si půjčit, za jakých podmínek a co dělat, když se dostanete do potíží se splácením.