Setkání u mikrofonu
21. květen 2023

Poslechněte si podcast: Z Hrádku nad Nisou až do Dallasu. Díky zájmu o roboty se právě tam dostali žáci hrádecké základní

Několik žáků a učitelů ze Základní školy Lidická v Hrádku nad Nisou se na přelomu dubna a května 2023 zúčastnilo světového mistrovství robotů Vex v americkém Dallasu. Za Českou republiku tam byli jediní. O cestě do USA, soutěži robotů i výuce robotiky na hrádecké základní škole vyprávěli v Setkání u mikrofonu.

25:53

Setkání u mikrofonu

Vydává: Český rozhlas

V moderátorském křesle střídají zkušení rozhlasoví matadoři, Halina Pawlowská, Pavel Kudrna, Pavel Petr a Petr Kumpfe s nováčky z řad významných regionálních osobností, herečka Veronika Korytářová, ředitel zoo David Nejedlo, ředitel iQLANDIE Pavel Coufal, či herec Zdeněk Kupka. Podle toho jsou i různorodí hosté a témata, která se v talk show probírají.

Web

Včera 23:18

Troufám si říct, že jsme asi největším spolkem v zemi, odhaduje starostka dobrovolných hasičů

Setkání u mikrofonu bylo tentokrát o dobrovolných hasičích. Do křesla pro hosta usedla Monika Němečková, starostka Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Ptala se jí Jiřina Brychcí, starostka dobrovolných hasičů Libereckého kraje a nová moderátorka pořadu.

Před týdnem 24:38

Co rád dělá Michal Krčmář, když mu skončí biatlonová sezóna? Prozradil nám to v Setkání u mikrofonu

V Setkání u mikrofonu jsme se tentokrát ohlédli za zimou. Pozvání do pořadu od Pavla Petra tentokrát přijal biatlonista Michal Krčmář, kterému nedávno skončila hlavní sezóna.

Před 2 týdny 25:44

V Setkání u mikrofonu budeme opět cestovat

Tentokrát si očima Ivany Bernáthové prohlédneme Irsko, které nedávno navštívila. Dozvíte se třeba, proč se mu říká Smaragdový ostrov, jaká místa tam stojí za vidění nebo co si tam můžete dát dobrého k jídlu a pití. Redaktorku cestovatelku do pořadu pozval Pavle Kudrna.

Před 3 týdny 23:20

Porsche 911 posloužilo jako studio. Hostem v Setkání u mikrofonu byl sběratel aut Radek Pokorný

Jak se sbírají auta? Podle čeho se vybírají? Dají se brát jako investice? I na to se v Setkání u mikrofonu zeptal Petr Kumpfe podnikatele Radka Pokorného, který má jednu z největších sbírek automobilů u nás. V jednom z nich, v ikonickém Porsche 911, pořad vznikl.

17. březen 2024 39:39

Setkání se zajímavými osobnostmi, nejen z Libereckého kraje

Hosty k mikrofonu si zvou Halina Pawlowská, Petr Urban, Marcela Augustová a Pavel Kudrna.

10. březen 2024 20:27

První pomoc učí už ve školkách, seniorům zajišťuje dopravu. I tak pomáhá Český červený kříž

V Setkání u mikrofonu se v roli moderátorky představila Jiřina Brychcí, starostka Krajského sdružení hasičů Libereckého kraje a Okresního sdružení hasičů Jablonec nad Nisou. Z dobrovolnické oblasti je i Ludmila Fidlerová, ředitelka jabloneckého Oblastního spolku Českého červeného kříže, která usedla do pomyslného křesla pro hosta.

3. březen 2024 26:21

Vůně benzínu, závodní auta a Dakar. Mamka řekla „Je to v rodině“, usmívá se Lucie Engová

Pozvání do pořadu Setkání u mikrofonu přijala navigátorka a pokračovatelka slavného motoristického rodu Lucie Engová.

25. únor 2024 27:00

Austrálie nejsou jen klokani. Ivana Bernáthová u protinožců potkala i členy Sokola a pila české pivo

Setkání u mikrofonu nás tentokrát zavedlo do Austrálie. Tam totiž nedávno byla na dovolené redaktorka Ivana Bernáthová, která tam potkala nejen klokany a koaly, ale i mnoho zajímavých lidí.

18. únor 2024 50:06

Setkání se zajímavými osobnostmi, nejen z Libereckého kraje

Hosty k mikrofonu si zvou Halina Pawlowská, Petr Urban, Marcela Augustová a Pavel Kudrna.

11. únor 2024 22:34

Za oponou: Jak vzniká divadelní představení pohledem režisérky, dramaturga a herečky

Moderátorka pořadu Setkání u mikrofonu a herečka Veronika Korytářová spolu s režisérkou Kateřinou Duškovou a dramaturgem Jiřím Janků poodhalují vznik komorního dramatu Kráska z Leenane v libereckém Šaldově divadle.