Computerworld CZ
6. říjen 2021

Poslechněte si podcast: Naše kamery předpoví požár nebo rozbití stroje, říká v podcastu Michal Šotek ze společnosti Konica Minolta

Konica Minolta už dávno nevyrábí jenom tiskárny nebo fotoaparáty. Pomocí svých inteligentních kamer vyvíjených v Brně pomáhá Konica Minolta předcházet krizovým situacím nejen ve výrobních podnicích. Poslechněte si podcast s Michalem Šotkem z Konica Minolta a dozvíte se i to,  jak se buduje nejúspěšnější pobočka globální firmy v Česku.

28:05

Computerworld CZ

Vydává: Internet Info

Computerworld je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií. V podcastu mluvíme s lidmi, kteří rozumí světu IT.

10. květen 2023 37:04

Daniel Petrásek (Thein Digital): S implementací ESG ve firmě a přípravou nefinančního reportu udržitelnosti byste měli začít co nejdříve

ESG je čím dál skloňovanějším termínem a 1 700 tuzemských společností a organizací se nová pravidla pro nefinanční reporting udržitelnosti budou týkat už od roku 2024. Thein Digital pomáhá svým klientům s výběrem a implementací softwarových nástrojů pro řízení a reporting ESG. Jedním z nich je nástroj Envizi od IBM, který je pro řadu společností vhodným řešením. Více v podcastu magazínu Computerworld, ve kterém si šéfredaktor Radan Dolejš povídal s ředitelem pro obchodní příležitosti Danielem Petráskem.

24. leden 2023 29:45

Analýzou dat jsou call centra téměř posedlá, říká špičkový odborník na kontaktní centra Martin Krištof

Na pozadí kontaktních center může běhat výkonná analytika, která pozvedne výkonnost kontaktního centra na mnohem vyšší úroveň, protože dovede z údajů call centra vydolovat maximum informací potřebných pro úspěšný byznys. Na podcast magazínu Computerworld si našel čas Martin Krištof, který je považován za jednoho z největších odborníků v oblasti kontaktních center.

21. září 2022 23:13

Miroslav Slavík (OSA): V databázích ročně zpracováváme miliardy záznamů

Za každou přehranou hudební skladbu v rádiu nebo na streamovací platformě náleží jejím autorům odměna. Tu na základě složitých počítačových algoritmů a náročných výpočetních operacích určuje Ochranný svaz autorský. Jak to přesně funguje popisuje jeho IT ředitel Miroslav Slavík v podcastu magazínu Computerworld.

25. červen 2021 40:31

Vladimír Püschner (DPD): Nedoručujeme balíky na "čuňáka", data jsou pro nás kritická

Nejsložitější jsou pro nás ad hoc objednávky prostřednictvím webových formulářů, k jejich zpracování používáme roboty. Denně přesypeme na 300 gigabytů dat, říká v podcastu pro Computerworld.cz IT ředitel české spediční firmy DPD Vladimír Püschner.

12. duben 2021 31:16

Tomáš Zajíček (PromethistAI): Hledáme svatý grál AI konverzačních chatbotů

Český start-up PromethistAI buduje globální platformu pro vývoj konverzačních robotů a zároveň vyvíjí chatboty pro pomoc lidem s duševními problémy. V podcastu Computerworldu jsme o detailech práce s umělou inteligencí mluvili se spoluzakladatelem firmy Tomášem Zajíčkem.

2. březen 2021 36:17

Karel Janeček: Díky novým technologiím máme poprvé v historii lidstva možnost skutečně změnit svět k lepšímu

Svůj první komerční software začal Karel Janeček vyvíjet v roce 1996. Šlo o elektronického pomocníka pro karetní hru Black Jack. Svého času jsou o nejlepší a nejrychlejší simulaci profesionálního hraní Black Jacku na světě, který používali ti nejlepší hráči. Co všechno říká o svém podnikání, které úzce souvisí s IT, si můžete poslechnout v novém podcastu časopisu Computerworld.

21. prosinec 2020 25:44

Ladislav Veselý (Slevomat): Jak fungujeme coby digitální firma v době covidové?

Byť se firma jmenuje Slevomat a to jméno ji už asi někdo neodpáře, svět slev už dávno opustila. „Trh slevových portálů totiž zmizel. Ani my nejsme slevový portál, ale dárkový a inspirační. A to že jsme od slevových produktů přešli právě na nabídku zájezdů, dárků a vůbec inspirativních nákupů nám vlastně zachránilo existenci,“ říká Ladislav Veselý v podcastu pro Computerworld.cz.

8. listopad 2020 27:06

Miroslav Šalanský (Expobank): Jak se buduje na zelené louce IT oddělení v malé bance

Malá banka musí všechno vsadit na digitalizaci, říká CIO Expobank Miroslav Šalanský. I proto letos a příští rok banka značně investuje do nových digitálních produktů, aby mohla přinášet nové služby a lépe konkurovat klasickým bankám. Poslechněte si další díl našeho podcastu.

4. květen 2020 28:27

Miroslav Hübner (PRE): Jak se řídí informační technologie ve firmě, která spadá pod kritickou infrastrukturu státu

Věděli jste, že z elektroměru jdou odečíst i velmi citlivé osobní údaje o každém spotřebiteli? Nejen proto Pražská energetika spadá pod kritickou infrastrukturu státu. Jak se řídí informační technologie v takové společnosti?

Prvním hostem podcastu Computerworldu je Miroslav Hübner. Z pozice CIO odpovídá za provoz a rozvoj všech informatických služeb pro společnosti Skupiny PRE a je také předsedou České asociace managerů informačních technologií.