Náš host
Včera

Poslechněte si podcast: Humor: krásné změkčovadlo na místě, kde se lidé loučí se životem

Na sklonku života už lidé často nemají žádná tabu, prásknou na sebe úplně všechno a dokážou se tomu i zasmát. Tak líčí svoje zkušenosti s klienty Hospice svatého Lazara v Plzni Viktor Glier. Jeho kolega Petr Kačírek přitakává a přiznává, že i ve vypjatých okamžicích je humor nezbytným změkčovadlem.

18:21

Náš host

Vydává: Český rozhlas

Představuje témata a osobnosti, které často překračují hranice regionů.

Web

Dnes 18:20

Skladatel a hudební režisér Antonín Bulka slaví 80 let

Moderuje Iva Kokešová

Před pěti dny 16:25

44 let v těžebním průmyslu: Dnes je uhlí spíše o politice, zásob je ještě dost, říká Jiří Pöpperl

Nestává se zas tak často, aby člověk zasvětil svůj pracovní život jedné firmě. Zároveň byl velkým patriotem a ve svém oboru získal několik ocenění. Jiří Pöpperl se stal v minulosti Osobností města Sokolova a je také držitelem nejvyššího hornického vyznamenání. Bývalý předseda představenstva Sokolovské uhelné a SUAS GROUP letos po 44 letech odešel na zasloužilý odpočinek.

Před týdnem 17:38

Šestnáct let jsem v Ledovci a pořád mě to baví, říká Petr Moravec

Pro koho je tu organizace Ledovec? U příležitosti Světového dne duševního zdraví a konání Dnů duševního zdraví v Plzni přišel do studia ředitel Ledovce Petr Moravec.

Před týdnem 16:39

Na Borneu prozkoumáme pavouky a masožravky. Kradou si totiž potravu, říká mladý arachnolog

Ondřej Vaněk je čerstvým absolventem rokycanského gymnázia, nyní už studuje v Praze a jeho velkým zájmem jsou pavouci u nás i v cizině.

Před týdnem 18:21

Příroda v Zakarpatské oblasti je něco nádherného, říká geolog a historik Martin Lang

Geolog a historik RNDr. Martin Lang si splnil svůj životní sen – navštívil místo, kde se narodil jeho otec a dva týdny putoval po bývalé Podkarpatské Rusi, dnes Zakarpatské oblasti Ukrajinské republiky.

Před týdnem 17:32

Plzeňský kraj podporuje tradiční lidovou kulturu i nositele tradičních řemesel

Plzeňský kraj v rámci péče o oblast tradiční lidové kultury každoročně oceňuje subjekty a osobnosti, které se významnou měrou podílejí na udržování lidových tradic regionu a pomáhají tak jejich zachování a rozvoji. Děje se tak prostřednictvím zápisů do Seznamu nemateriálních statků tradiční lidové kultury Plzeňského kraje a udílením titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Plzeňského kraje.

Před týdnem 15:00

František Radkovský: Víra mi dala základní orientaci pro život, klíčem je láska a naslouchání

Emeritní biskup plzeňský František Radkovský slaví 85. narozeniny. Jak na svou životní cestu při ohlédnutí zpět vzpomíná? Jakým největším výzvám musel v průběhu let čelit? A co by do budoucna popřál sobě i celé společnosti?

Před týdnem 16:05

Pěvecký sbor Česká píseň slaví 70. výročí, sbormistr Vojtěch Jouza zve na festival Plzeňský podzim

Vojtěch Jouza je hudbou obklopený od malička. Vystudoval hru na hoboj na Pražské konzervatoři a následně na Akademii múzických umění, kde absolvoval i obor dirigování. V současné době je členem České filharmonie, v Plzni vede pěvecký sbor Česká píseň a působí také jako dramaturg hudebního festivalu Plzeňský podzim.

Před 2 týdny 15:07

David Kopecký je nejmladším profesionálním kouzelníkem u nás

Vše začalo dětskou kouzelnickou sadou, kterou David Kopecký dostal v 8 letech. Triky a kouzlení ho nadchly natolik, že jeho další životní dráha byla jasná: pustil se do studia kouzelnické literatury, učil se od nejlepších kouzelníků v České republice a dnes se ve svých 23 letech kouzlení věnuje naplno.