Omeletky
1. leden 2024

Poslechněte si podcast: Na vánoční nepořádek na Nový rok zapomeňte! Omeletky Haliny Pawlowské o nových začátcích

Tématem Omeletek jsou dnes nové začátky. A jestli jste si dali předsevzetí, že budete mít na Nový rok domov jako klícku, tak na to zapomeňte! Pokud byste totiž na Nový rok zametali, tak si vymetete štěstí. K novým začátkům se hodí věta, kterou vyslovil pan Hubbard: „Neztrácejte víru v lidstvo. Pomyslete na stamilióny lidí, kteří vám nikdy neublížili.“ V Omeletkách uslyšíte povídku Petra Štěpánka Poslední Vánoce s babičkou. A Halina Pawlowská přidá recept na novoroční čočku.

25:37

Omeletky

Vydává: Český rozhlas

Víkendová popolední show s Halinou Pawlowskou. Pořad, který chutná.

Web

Před pěti dny 27:52

„Doufám, že můj přítel má srdce jen pro mě, ale není romantik.“ Omeletky Haliny Pawlowské o srdci

Dnes si vyprávíme o srdečních záležitotech. Doufám, že můj přítel má srdce jen pro mě, ale není romantik. Udělali jsme si ohníček. Jak jsem koukala do plamenů, přišla na mě filozofická nálada. „Proč my jsme vlastně na Zemi?“ povzdechla jsem si. A on na to: „Jestli ti to vadí, tak já přinesu židle!“ Halina Pawlowská přečte svoji báseň s názvem Zamilovaná. O filmech si bude povídat s hercem Vaškem Šandou. Uslyšíte i příběh Jany Lislerové Moje sportování a jiné zájmy.

Před šesti dny 28:48

„Posluchačce se zdálo, že jsem se s ní prala o manžela.“ Omeletky Haliny Pawlowské o nervech

V Omeletkách si povídáme o nervech a nervozitě. Tuhle jsem měla docela nervy, protože mi přišel kuriózní dopis od jedné posluchačky. Psala v něm: „Vážená paní Pawlowská, měla jsem vás moc ráda, ale teď váhám. Nedávno jsem totiž měla sen, ve kterém jste se se mnou prala o mého manžela. A bohužel jste vyhrála…“ No, co na to říct? Omlouvám se, už to víckrát neudělám. V Omeletkách uslyšíte povídku Lukáše Zajíčka Dárek. A povídku Haliny Pawlowské Hlavně klid.

Před týdnem 22:38

„Na plese byly samé štíhlé až hubené holky.“ Omeletky Haliny Pawlowské o pubertě

Tématem Omeletek je puberta. Když mně bylo osmnáct, tak v naší třídě byly čtyři macaté holky, já a další tři. Nedávno jsem byla na plese střední školy a zjistila, že jsou tam jenom strašně štíhlé až hubené holky. Zeptala jsem se proto dcery, jak je to možné a ona s přehledem řekla: „To je přece jasný! Polovina fetuje a ta druhá půlka, to jsou anorektičky!“ Halina Pawlowská zavolá herci Vaškovi Šandovi, přidá recept na škvarkové placky a přečte povídku Marie Janů Vuřty.

Před týdnem 29:01

„Můj muž mi zahýbá, takže je vlastně normální!“ Omeletky Haliny Pawlowské o nevěře

Omeletky jsou naplněné nevěrou. Za doktorem Plzákem přišla dáma a dozvěděla se, že 95 procent partnerů je nevěrných. Zbytek jsou velmi výstřední typy a impotenti. Dáma chvíli přemýšlela a pak řekla: „Aha, takže když mi můj muž zahýbá, tak vlastně můžu být ráda, protože je normální!“ Halina Pawlowská přečte svoji povídku Střídání pastvy jde telatům k duhu. A také příběh Sem a tam po poli od Amálky Zahradníčkové. A přidá recept na provensálské kotletky s grilovaným chřestem.

Před 2 týdny 24:44

„Chameleon mě nezastrašil, i když změnil šestkrát barvu.“ Omeletky Haliny Pawlowské o kořisti

V Omeletkách se budeme zabývat kořistí. Byla jsem v Africe a tam jsem našla chameleona. Fotili mě s ním. Šestkrát změnil barvu, aby mě zastrašil. Nebylo mu to nic platné. Nebála jsem se ho. Nevěděl, že já pocházím z kraje, kde jsem na převlékání kabátů zvyklá. V Omeletkách ještě uslyšíte povídku Dany Rumlové Na každého jednou dojde. Halina Pawlowská přidá recept na gnocchi s pancettou a houbami. Zavolá herci Vašku Šandovi a na téma kořist přečte svoji povídku Výročí lásky.

Před 2 týdny 27:46

„Jak tatínek na plese málem znemožnil mě i sebe.“ Omeletky Haliny Pawlowské o možnostech

Omeletky jsou věnované možnostem. Jednou tatínek málem znemožnil sebe i mě. Na maturitním plese řekl: „Tak mi ukaž tu vaši učitelku dějepisu.“ Tady vedle u stolu, špitla jsem. „Ta s tím vulgárním drdolem a kozím pohledem?“ zahulákal otec. Maminka odevzdaně pravila: „Musíš víc nahlas tatíčku. Možná, že tě neslyšela.“ Uslyšíte recept na dort královny Alžběty, dopis paní Katky s názvem Večer jedné matky aneb Co mi prolétlo hlavou a také povídku Haliny Pawlowské Jarní nápad.

Před 3 týdny 27:11

„Na Velikonoce jsme měli okna i dveře dokořán.“ Omeletky Haliny Pawlowské o vzduchu

Omeletkách si budeme povídat o vzduchu. O Velikonocích jsme vždycky měli okna i dveře dokořán a nejen proto, že táta číhal na všechny, kdo půjdou kolem, aby s nimi mohl zapít vzkříšení Krista, dveře jsme měli dokořán i proto, že k nám přicházely poryvy jarních vůní, a my se nadechovali plnými doušky. Halina Pawlowská přečte svoji povídku Ach, jak jsou i muži úžasní. A přidá recept na jehněčí a na velikonoční nádivku.

Před 3 týdny 22:54

„Přestal se mnou spolupracovat bankomat.“ Omeletky Haliny Pawlowské o poruchách

V Omeletkách si budeme povídat o poruchách. Když byly v zimě ty největší mrazy, tak se mnou odmítl spolupracovat bankomat. Šla jsem se zeptat přímo do pobočky, co se děje. Slečna mi plaše sdělila, že „bankomaty zamrzly“. A když jsem se poměrně podrážděně zeptala, kdy zase budou fungovat, odpověděla ještě plašeji: „Až přijde obleva…“ Uslyšíte povídku Jiřího Bitnera Jak jsem splnil a nakonec nesplnil zvláštní pracovní úkol. A recept na spálený lilek s rajčaty.

24. březen 2024 33:32

Omeletky Haliny Pawlowské o koncích

Tématem Omeletek jsou konce. Několikrát jsem chtěla skoncovat s manželem. Jednou jsem si stěžovala mámě: „Už je půlnoc a Zdeněk není doma. Snad nemá jinou?“ Máma na to: „Ty hned myslíš na nejhorší. Třeba ho jenom srazilo auto.“ Uslyšíte povídku Haliny Pawlowské Moje velké černé aneb Za co se muži stydí. Věra Zikanová poslala báseň Domlouvám. A od Irmy Vitáskové uslyšíte povídku Hlavně že se žije aneb Když váš život dostane rychlost dravé řeky a samospád Niagarských vodopádů.

23. březen 2024 29:11

„Mým neúspěchem je, že si nepamatuji jména.“ Omeletky Haliny Pawlowské o ocenění

Tématem Omeletek je ocenění. Mým neúspěchem je, že si nepamatuji jména. Na večírku jsem se bavila s mladým mužem. Přišli ke mně manželé Donutilovi a já nevěděla, jak mladíka představit. Když odešel, řekla jsem: „Jééé, já vás zapomněla představit…" Paní Donutilová na to: „To vůbec nevadí. My ho známe. To byl náš syn!" Do filmového světa vás zavede herec Vašek Šanda. Halina Pawlowská přečte povídku od Jaroslava Hedvičáka s názvem Indián a prozradí recept na rychlý dort Pavlova.