Pochlap se
20. březen 2022

Poslechněte si podcast: Na válku nemůžeš být nikdy stoprocentně připraven, říká hobby prepper Milan Formánek

„Když se někomu ztratíte ve městě nebo v přírodě, doporučuji obecné pravidlo: potkejme se na tom místě, kde jsme si naposled povídali,“ říká marketingový odborník a prepper Milan Formánek, který bere survivalismus jako své hobby i celoživotní vzdělávání.

53:32

Pochlap se

Vydává: Český rozhlas

„Někdy hodně mlčíme, jindy moc řečníme, ale často se bojíme opravdu otevřeně mluvit,“ říká autor podcastu Pochlap se Václav Rouček. V rozhovorech s kluky a muži z různých společenských bublin otevírá otázky dnešní maskulinity. Co vlastně dnes znamená být chlap, kdy kluci brečí a jaké mají vzory?

Web

Před čtyřmi dny 47:30

Označovali mě za Voldemorta zahradní architektury, říká designér Ferdinand Leffler

Hostem Pochlap se byl zahradní a krajinný architekt Ferdinand Leffler. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak prožíval začátky své kariéry a dění kolem jeho televizního pořadu a proč uznává celostní přístup k životu i ve výchově dětí.

Před 2 týdny 48:33

Hrát Hojera bylo náročné. Po natáčení jsem trpěl přejídáním a výčitkami, říká herec Petr Uhlík

Hostem Pochlap se byl herec Petr Uhlík, který zazářil v seriálech Adikts a Metoda Markovič: Hojer. Moderátor Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak prožíval postavu sériového vraha Hojera, co mu dalo natáčení seriálu Adikts a jaký má na něj s odstupem času názor.

25. únor 2024 52:02

Charlie Straight jsem nemusel zabalit, kdybych si věci nebral tolik osobně, přiznává Albert Černý

Hostem Pochlap se byl hudebník a skladatel Albert Černý, který je zároveň frontmanem kapely Lake Malawi. Moderátor Václav Rouček s ním probral rozpad Charlie Straight, jeho názor na sociální sítě i to, proč je dobré dělat hudbu, které autenticky věří.

11. únor 2024 32:50

Hnutí okolo Andrew Tatea mi nahání strach. Bejt citlivej se mění, říká moderátor Hugo Wiesner

Hostem Pochlap se byl devatenáctiletý hudebník, moderátor a podcaster Hugo Wiesner. Václav Rouček s ním v podcastu rozebíral, jak všechno dokáže stíhat, proč je dobré být emocionální a proč nemá rád hnutí okolo Andrew Tatea.

28. leden 2024 47:45

Nechtěl jsem být zranitelný kluk. S Pochcánkem jsem šel za hranu možností, říká režisér Jan Hušek

Hostem podcastu Pochlap se byl režisér Jan Hušek, kterému loni na podzim vyšel dokumentární film Pochcánek. V něm se zamýšlí nad otázkami mužství a pokouší se zachytit přechod od chlapce k muži. Václav Rouček se s ním bavil nejen o jeho novém filmu, ale také o vztahu s otcem, diskomfortu i o tom, proč je důležité mít mužský vzor.

14. leden 2024 35:24

Nejtěžší je být na dietě bez vody, mentální koučink k MMA patří, říká fighter Matěj Kuzník

Hostem podcastu Pochlap se byl zápasník MMA Matěj „Matheus“ Kuzník. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jak náročná je příprava na zápas, co mu dala léčba tmou a proč je MMA mezi lidmi v takové oblibě.

31. prosinec 2023 38:26

Silné příběhy a ještě silnější emoce. Máme pro vás výběr toho nejlepšího z Pochlap se

Máme tady to nejlepší z roku 2023 v podcastu Pochlap se! Moderátor Václav Rouček se sešel se svým dramaturgem Martinem Honcem a společně se podělili o svůj osobní výběr pěti nejzajímavějších rozhovorů s hosty, které je nejvíce bavili nebo něčím zasáhli.

17. prosinec 2023 32:33

Mám strach z toho, že nejsem dokonalej otec, svěřuje se lékař Tomáš Šebek

Do podcastu Pochlap se dorazil lékař Tomáš Šebek, otec čtyř dětí, rekreační pilot a spolupracovník Lékařů bez hranic. Václav Rouček si s ním povídal o tom, jak se mu daří překonávat strachy, co si odnáší z misí a proč se podle něj vyplatí investovat do zážitků pro své nejbližší.

3. prosinec 2023 39:13

Duchovní věci vyžadují čas. Advent nám to má připomenout, říká otec Hyacint

Do podcastu Pochlap se po dvou a půl letech znovu dorazil čtyřiatřicetiletý kněz dominikánského řádu otec Hyacint. Moderátor Václav Rouček se s ním tentokrát bavil o tom, jak prožívá období adventu, co ho momentálně naplňuje, ale také o tom, co ho trápí.

20. listopad 2023 41:03

Krása hokeje je v tom, že všechno vsadíš na jednu kartu a nemusí to vyjít, říká hokejista Přibyl

Hostem Pochlap se byl hokejista Daniel Přibyl, který většinu kariéry odehrál za pražskou Spartu, v přípravě působil i v Calgary Flames. Jak vzpomíná na svůj první draft? Jak prožíval pětileté období, kdy nemohl nastoupit do zápasu? A co má v plánu po ukončení kariéry? Nejen o tom si s ním povídal moderátor Václav Rouček.