Na cestách s Petrem Voldánem
5. červen 2023

Poslechněte si podcast: Nejen do italské Kalábrie s Blankou Malou, která nakonec v samotné špičce „italské boty“ zakotvila

Cestující ženu "Vodnářku" pravidelní posluchači rozhlasových stanic Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice určitě znají. Minimálně ji poznají podle hlasu, protože tentokrát cestujeme na rozhlasových vlnách s moderátorkou Blankou Malou. A převážně putujeme po Kalábrii. I když jen na jihu Itálie nezůstaneme.

32:07

Na cestách s Petrem Voldánem

Vydává: Český rozhlas

Talkshow Petra Voldána a jeho hostů.

Web

Před pěti dny 41:21

Putování po světě s výtvarnicí Mílou Fürstovou: Stačí cesta i na den třeba blízko a zázrak tam je

To říká nesmírně příjemná a pohodová žena, která žije u moře v Anglii, je patriotkou Hradce Králové a zatím největší výstavu má tady a ne v Paříži nebo Londýně. Výtvarnice, jejíž práce vlastní královská rodina a Alžběta II. ji pozvala na oběd, má je ale třeba i Elton John nebo Mick Jagger, okouzlila skupinu Coldplay, ale poví vám také, jak se jí líbilo Japonsko.

Před týdnem 32:20

Sýr a fotbal nebo lokomotiva aneb Na cestách po světě s královéhradeckým sběratelem Jiřím Medkem

Do světa tentokrát vyrazíme z obce Dolní Přím u Hradce Králové, kde sýrárnu vybudoval už hrabě Jan Harrach. A za sýry, ale hlavně za jejich etiketami cestujeme s naším předním sběratelem Jiřím Medkem - má jich desítky tisíc. Sběratelskou vášeň začínal v sobě odhalovat jako kluk a jako ostatně asi většina z nás shromažďováním obalů od žvýkaček, čokolád nebo třeba pohlednic.

Před 2 týdny 40:36

Velikonoce u krajanů ve světě aneb Cestujeme a pečeme s Petrou Burianovou, se kterou pekla celá země

Čím jsou pro historicky první vítězku soutěže Peče celá země právě Velikonoce? Jak uslyšíte ve svátečním pondělním vydání pořadu “Na cestách s Petrem Voldánem”, ve kterém jsem si k mikrofonu pozval nesmírně sympatickou, velice šikovnou a do neuvěřitelného vějíře aktivit zainteresovanou ženu, jsou pro Petru Burianovou silnějším svátkem než Vánoce. Má ráda tradice, před Velikonocemi drží půst.

Před 3 týdny 34:00

Cestovatelský kufřík Petra Voldána doputoval až na sever Evropy aneb Toulky po zajímavostech Pobaltí

Každé poslední pondělí v měsíci patří našemu společnému putování s mým cestovním kufříkem. Tentokrát jsme se při veřejné nahrávce pořadu “Na cestách s Petrem Voldánem” v Kavárně Muzea východních Čech v Hradci Králové vypravili do Litvy, Lotyšska a Estonska.

18. březen 2024 37:28

Šumné cesty nejen za městy u nás i po celém světě s architektem, hercem i básníkem Davidem Vávrou

Poté, co jsme tak trochu “šumně” cestovali z režisérem, pedagogem, dokumentaristou a cestovatelem Radovanem Lipusem, je podle mého názoru logickým navázáním cestovatelské povídání s druhým z dvojice kamarádů, které pro nás charakterizují především televizní série Šumná města a Šumné stopy. A tak budeme “Na cestách” s Davidem Vávrou - akademickým architektem, hercem divadelním i filmovým, scénáristou i scénografem a také básníkem.

11. březen 2024 33:52

Na cestách s divadlem, Šumnými stopami i za kávou a kavárnami po světě s režisérem Radovanem Lipusem

Divadelní, rozhlasový a televizní režisér, pedagog, dokumentarista, cestovatel a jak sám sebe také s oblibou označuje - architekt amatér, kavárenský povaleč a pasivní modřínový obaleč Radovan Lipus je člověk neobyčejně aktivní. K rozhlasovému “cestování” jsme se sešli po zkoušce na nové představení v pražské Viole jen pár dnů před premiérou “Nobelovky”.

4. březen 2024 25:20

Na cestách s horolezcem Liborem Duškem aneb Z Krkonoš až do hor Afghánistánu a nejen tam

Libor Dušek učí na Univerzitě Pardubice, pochází z Vrchlabí, kde stále žije, porovnává Krkonoše s pohořími v Afghánistánu, studuje život lidí v Tádžikistánu i Pákistánu. Ale je toho mnohem víc, kvůli čemu cestuje a také provází výpravy světem.

26. únor 2024 34:47

Cestovatelský kufřík Petra Voldána v belgickém Bruselu! Víte, jak se „převléká“ čurající chlapeček?

Jak je už tradicí, poslední pondělí v měsíci patří našemu společnému putování s mým cestovním kufříkem. Tentokrát jsem v něm na veřejnou nahrávku pořadu "Na cestách s Petrem Voldánem" přinesl do Kavárny Muzea východních Čech v Hradci Králové pár předmětů, které jsou charakteristické pro Belgii a zejména hlavní město Brusel.

19. únor 2024 35:22

Na cestách s Olgou Menzelovou nejen o putování po světě s jejím mužem, režisérem Jiřím Menzelem

Seznámili se při rozhovoru pro rozhlas, brali se v Asii a rádi se vraceli do Indie. S Olgou Menzelovou a jejím prostřednictvím i s manželem Jiřím Menzelem budeme ale cestovat nejen po těchto destinacích. Zastavíme se i v Londýně, můj cestovatelský kufřík nám připomněl i jejich společnou lásku k vlakům, včetně těch "Ostře sledovaných", zastavíme se na filmových festivalech i v Náchodě.

12. únor 2024 26:31

S Petrem Voldánem projdeme slavnou Zikmundovu vilu ve Zlíně, památku, která voní dálkami i domovem

Čtrnáctého února 2024 tomu bude 105 let, co se narodil cestovatel Miroslav Zikmund. A tak vás zvu na neobyčejné putování - v pokračování pořadu “Na cestách s Petrem Voldánem” budu tentokrát vaším průvodcem vilou na zlínských Nivách. Domem, o kterých říkáme, že mají zvláštní kouzlo, že tam panuje “genius loci”.