VisitChef Podcast
Sezóna 1Epizoda 12211. listopad 2022

Poslechněte si podcast: Miroslav Motyčka: Kvalitní sadařské pálenky do gastronomie patří. Je to zážitek

„Sadařské pálenky jsou limitované, ale chceme, aby byly co nejvíce dostupné. Sadařství je v Čechách a na Slovensku na ústupu. Nemůžeme se spoléhat na to, že vykoupíme dostatek kvalitního ovoce pro pálenky,“ říká člen představenstva společnosti Rudolf Jelínek, Miroslav Motyčka.

32:00

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef.

Web

Sezóna 1Epizoda 161Před týdnem 22:58

Dominik Tapušík: Slovenská barová scéna má pohostinnosti na rozdávanie. V Sky bare sa nám podarilo nájsť zlatý stred

„Kľúčom sú šikovní ľudia, ktorí práci rozumejú a majú ju radi. Na Slovensku dnes veľmi dobre funguje barmanská komunita. Ako generácia by sme nemali zaspať na vavrínoch, mali by sme cítiť zodpovednosť voči mladým ľuďom a vychovávať generáciu, ktorá to po nás prevezme,“ hovorí Dominik Tapušík, barmanager bratislavského Sky Bar & Restaurantu.

Sezóna 1Epizoda 16029. únor 2024 43:47

Tomáš Levý: Gastro je bizár obor, ale v životě ničeho nelituji

„Není lehké dělat v této době restauraci na malém městě. Troufám si říct, že po dvou letech máme ve Vejmrdě to nejhorší za sebou. Je super, když kuchaři vaří jídla a nevymýšlí blbosti,“ říká Tomáš Levý, jeden z nejvýraznějších českých šéfkuchařů a šéf trutnovské restaurace Vejmrda, za kterou se sjíždí gurmáni z celého Česka.

Sezóna 1Epizoda 15929. únor 2024 59:42

Kryštof Hordina: Přijít do baru jako evangelista a říct, že dosud všechno dělali špatně nelze

„Rumy mají v Česku všeobecně lepší startovní pozici, než whisky. Součástí ambasadorské práce je sdílení příběhů, na konci dne se ale stejně dostaneš do módu chutná-nechutná. Nikka Perfect Serve znamená potlačit ego,“ říká Kryštof Hordina, ambassador prémiových značek alkoholu ve společnosti Ultra Premium Brands.

Sezóna 1Epizoda 15823. únor 2024 28:49

David Král: Češi stále více nakupují drahá vína. Situace kolem champagne se zlepšuje

„V Česku je relativně velká skupina privátních klientů, kteří jsou ve víně vzdělaní a nakupují i pijí drahá vína, protože je ta vína baví. Cena kvalitních vín všeobecně stoupá. Dnes už nemám ambice vrátit se na soutěžní pódia,“ říká jeden z nejlepších sommelierů v Česku, David Král, který s vínem pracuje ve společnosti Premier Wines & Spirits.

Sezóna 1Epizoda 15710. únor 2024 27:20

Peter Plieštik: V Nikka Perfect Serve mi pomohli skúsenosť a improvizácia. Konštelácia otvoriť bar Forbína je správna

„Môžete mať pred sebou najlepší drink na svete, ale keď obsluha viazne, dokáže vám zruinovať celý večer. Nikka Perfect Serve má v Česku veľké šťastie, že má tak skúseného ambassadora. Nový bar Forbína bude mať kokteilové menu inšpirované divadlom,“ hovorí vicemajster barmanskej súťaže Nikka Perfect Serve a šéfbarman nového baru Forbína, Peter Plieštik.

Sezóna 1Epizoda 1567. únor 2024 21:27

Patrik Pokrývka: Keď na západe rastie medvedí cesnak, tak v Tatrách máme ešte sneh. Kuchyňu tomu prispôsobujeme

„Jedlo z reštaurácie Maemo sa napodobiť dá, jedlo z Nomy ale nie. V Nome som mal to šťastie zažiť dve sezóny. V Hoteli Lomnica používame k surovinám podobné prístupy, ako sa využívajú v nordickej gastronómii,“ hovorí Head Chef päťhviezdičkového tatranského Hotela Lomnica Patrik Pokrývka.

Sezóna 1Epizoda 1554. únor 2024 01:02:01

Suchánek a Danihelka: Na festivalu představíme vinaře, kteří hýbou světem champagne. Prodáváme i láhve, u kterých je zakázané aby opustili bar

„Filozofie výroby champagne se postupně mění. Pro nás jsou důležité vztahy a to, jak vinař pracuje na vinici. Festival La Bouteille de Champagne opět představí vrstevnatost toho, co region nabízí,“ říkají Antonín Suchánek a Miloš Danihelka, zakladatelé festivalu La Bouteille de Champagne, zaměřeného na exkluzivní a rukodělná champagne vína.

Sezóna 1Epizoda 15427. leden 2024 17:01

Martin Klaučo: Chceme hosťom dať neočakávané. Zaujímajú nás harmónie chutí

„V reštaurácii Franz Jozef spájame známe suroviny vždy s ďalšou extra surovinou, ktorú hostia možno až toľko nepoznajú. Vďaka live cooking show dostane hosť informácie z prvej ruky,“ hovorí šéfkuchár, reštaurácie Franz Jozef v Hoteli Lomnica, Martin Klaučo.

Sezóna 1Epizoda 15317. leden 2024 22:49

Maroš Dzurus: Himkok bar a destilérka v Osle je ideálny koncept. Vytvárame alkohol spolu s hosťami

„To, za čo veľkí producenti alkoholu míňajú veľké peniaze, teda testovanie nového produktu, robíme u nás s hosťami na dennej báze. Hosť ti dá najrýchlejší feedback. Trvalo nám dva roky vytvoriť harmóniu medzi destilérkou Himkok a nórskou vládou. ,“ hovorí Maroš Dzurus, bar manager nórskeho baru Himkok.

Sezóna 1Epizoda 15212. leden 2024 23:19

Daniel Tilinger: ECK je uvoľnený fine dining. Záujem je veľký, reštaurácia malá

„Predstava bola mať parádnu reštauráciu, ktorá by dopĺňala vinárstvo a tvorila na Devíne komunitu. Patrik Tkáč sa snaží aj týmto projektom vybudovať okolie a prispieť k zlepšovaniu životného prostredia,“ hovorí šéfkuchár devínskej reštaurácie ECK, Daniel Tilinger.