S mikrofonem do Anglie
13. leden 2023

Poslechněte si podcast: Mikolanda o vyloučení mladé hvězdy: Félix byl při premiéře v dresu Chelsea zbytečně přemotivovaný

Jak se vydařil debut mladé portugalské hvězdy João Félixe v dresu londýnské Chelsea? Je pro fanoušky dobře, že se v EFL Cupu tolik nedaří favoritům? Čekal Petr Mikolanda, že nováček z Fulhamu bude v polovině soutěže okupovat šestou pozici Premier League? Co významného se zatím událo v přestupovém okně? Na jaký zápas do Anglie se chystají vyrazit Martin Minha a Jan Pěruška? Užijte si celý díl pořadu S mikrofonem do Anglie.

39:10

S mikrofonem do Anglie

Vydává: Český rozhlas

Každé pondělí vám nabízíme to nejzajímavější z anglického fotbalu. Připomeneme zásadní momenty z historie nejvyšší anglické soutěže, rozebereme aktuální dění po víkendových zápasech a pozveme vás také na pondělní dohrávku. Moderátoři Martin Minha a Jan Pěruška budou také volat bývalým i současným hráčům Premier League.

Web

Před týdnem 31:36

Pěruška: Tottenham má ambice na top čtyřku, ale proti Fulhamu předvedl nejhorší výkon v sezoně

Co všechno nabídl čtvrtfinálový duel FA Cupu, ve kterém Manchester United porazil Liverpool 4:3 po prodloužení? Jaká je situace kolem obránce Arsenalu Bena Whita a nominace do reprezentace? „Remíza West Hamu s Aston Villou byla zasloužená. Klobouk dolů před rozhodčími, jak zareagovali v situaci s neuznanými góly,“ chválí Pěruška po duelu 29. kola Premier League. Co všechno může v závěru soutěže ještě zamotat záchranářské boje? Dejte si další díl pořadu S mikrofonem do Anglie.

Před 2 týdny 31:00

Minha: Tým Arsenalu se hodně mentálně posunul a má šanci v boji o titul až do posledních kol

Nejen šlágr 28. kola Premier League mezi Liverpoolem a Manchesterem City probrali v pořadu S mikrofonem do Anglie Martin Minha a Jan Pěruška. Jak Kevin De Bruyne bral, že ho trenér Pep Guardiola předčasně stáhnul ze hřiště? Proč si Minha myslí, že v letošní sezoně má Arsenal šanci rvát se o mistrovský titul až do posledního kola? Co se dělo ve Villa Parku při zápase Aston Villy proti Tottenhamu? Věří Pěruška, že se Luton v Premier League udrží? Poslechněte si naše Studio PL.

Před 3 týdny 29:50

I když hrajeme na špici soutěže, tak uvnitř týmu žádný tlak nepociťujeme, říká brankář Hladký

Jak moc anglické kluby řeší mimosportovní aktivity hráčů? Ve druhé nejvyšší anglické soutěži září brankář Ipswich Town FC Václav Hladký, který v pořadu S mikrofonem do Anglie zhodnotil aktuální formu týmu. V rozhovoru s Martinem Minhou a Janem Pěruškou třiatřicetiletý brankář přiznal, jak moc sleduje výkony londýnské Chelsea, ale také, zda už se mu ozval někdo z realizačního týmu české fotbalové reprezentance ohledně nominace před blížícím se srazem.

26. únor 2024 36:46

V duelu Sparty s Liverpoolem očekávám souboj mladých sestav, myslí si Pěruška

Jaký fenomenální centr zaujal Jana Pěrušku a Martina Minhu o uplynulém víkendu v anglické Premier League? Co říkají na skvělou formu křídelníka Manchesteru City Phila Fodena? Jak se rodilo vítězství Fulhamu nad Manchesterem United? Do jakých cenových relací se může vyšplhat vstupenka na zápas Sparty proti Liverpoolu? Diskuze dospěla i k loučení legendárního brankáře Joe Harta. Pondělí na Radiožurnálu Sport znamená tradiční bilanci fotbalového dění v Anglii.

19. únor 2024 34:39

Bilance po 25. kole Premier League: Pád West Hamu, překvapení sezony Wolverhampton a ztráta City

Co si Jan Pěruška a Martin Minha myslí o další ztrátě bodů Manchesteru City, který s Chelsea jen remizoval 1:1. Překvapilo naše experty, že Liverpool i přes velký počet zraněných hráčů vede tabulky Premier League? Kdo v 25. kole stihl inkasovat za tři minuty dvě žluté karty? Kdo je v současnosti nejlépe placeným hráčem v Chelsea? Jaké problémy má trenér Crystal Palace Roy Hodgson? Poslechněte si obsáhlou bilanci dalšího fotbalového víkendu v Anglii.

12. únor 2024 34:52

West Ham je zbytečně moc závislý na Paquetovi. Nemají za něj adekvátní náhradu, říká Pěruška

Tak jako klape spolupráce reportérů Martina Minhy a Jana Pěrušky, tak znovu skvěle funguje i duo Kevin De Bruyne a Erling Haaland v dresu Manchesteru City, kteří nakonec zařídili vítězství 2:0 nad Evertonem. Co Adam Weidenthaler říká na povedený obrat Tottenhamu proti Brightonu? Proč se tak liší výkony Andrého Onany v zápasech Premier League a Ligy mistrů? V pořadu S mikrofonem do Anglie uslyšíte důkladnou bilanci zápasů 24. kola Premier League.

5. únor 2024 36:38

Bezchybný Arsenal a chybějící energie u Liverpoolu, hodnotí víkendový šlágr gigantů Minha

Jako zápas víkendu v Premier League označili Jan Pěruška a Martin Minha duel mezi Arsenalem a Liverpoolem. V pořadu S mikrofonem do Anglie Jan Pěruška a Martin Minha důkladně rozebrali vítězství Arsenalu 3:1. Proč mezi Brightonem a Crystal Palace panuje taková rivalita? Je podle Minhy Luton z trojice nováčků v letošním ročníku anglické nejvyšší fotbalové soutěže nejblíže záchraně? Jak to chodí v mládežnické akademii Manchesteru City? To prozradí Vojtěch Šilhan.

29. leden 2024 35:26

Devět let Kloppa v Liverpoolu byla neuvěřitelná jízda. Fanoušky to muselo bavit, říká Minha

V pátek fanoušky Premier League a především příznivce Liverpoolu šokovalo jedno velké oznámení. Po sezoně na střídačce „The Reds“ totiž skončí trenér Jürgen Klopp. „Důležité pro fanoušky Liverpoolu je to, že Klopp řekl, že nikde jinde v Anglii trénovat nebude,“ vysvětluje Jan Pěruška. Společně s Martinem Minhou v pořadu S mikrofonem do Anglie přemýšlí o možných nástupcích německého stratéga. Co přinesly víkendové zápasy 4, kola FA Cupu? Co nabídlo lednové přestupové okno?

22. leden 2024 34:08

Toney se vrátil kontroverzním gólem, ale přeji mu to. Brentfordu dost pomůže, myslí si Mathauser

Jaká je situace kolem zraněného Mohameda Salaha? Jak to vnímá trenér Liverpoolu Jürgen Klopp? Co Martin Minha říká na vyloučení Vladimíra Coufala v zápase West Hamu proti Sheffieldu United? Jakou školáckou chybu udělala defenziva Nottinghamu Forest a zpříjemnila tak návrat do sestavy Brentfordu Ivanovi Toneymu? Co si Jan Pěruška myslí o problémech klubů Premier League ohledně finanční fair play? Poslechněte si naše experty v pořadu S mikrofonem do Anglie.

15. leden 2024 36:05

Palmer v Chelsea prokazuje, že byl jedním z nejlepších přestupů léta, uznává Minha

Leden pro Premier League neznamená jen zápasy nejvyšší soutěže, ale i klání v domácích pohárech. Co nabídlo dosavadních pět zápasů 21. kola? Jak se uvedl Timo Werner v dresu Tottenhamu Hotspur proti Manchesteru United? Jakou gólovou parádu předvedl Oscar Bobb? Proč byl trenér Vincent Kompany frustrovaný po remíze Burnley s Lutonem? Poslechněte si další nabitý díl pořadu S mikrofonem do Anglie.