VisitChef Podcast
Sezóna 1Epizoda 545. červen 2021

Poslechněte si podcast: Michal Křížka: Že má restaurace hvězdu MICHELIN Guide neznamená, že má dobrou kávu

„Ne každý se propije do chutí výběrové kávy. Velké firmy drží kávový byznys velmi pevně. Obecně platí, že v severských zemích nedostanete v restauraci špatnou kávu,“ říká Michal Křížka, majitel pražírny Kafe Křížka a školitel baristů v rozhovoru pro VisitChefTV.

30:01

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef.

Web

Sezóna 1Epizoda 1022. leden 2023 33:04

Roman Kóňa: Mäso od Romana je koncept nastavený tak, aby sme tam o 10 rokov boli stále takí istí

„Verím, že Regal Burger zmenil slovenské gastro. Šokovali sme trh. Mäso na burger má byť súčasťou mäsiarskeho byznysu, ale kráľovskou disciplínou je steak. “ hovorí Roman Kóňa, zakladateľ konceptov Regal Burger a Mäso od Romana.

Sezóna 1Epizoda 12820. prosinec 2022 49:43

Adrián Michalčík: Pri World Class som neurobil kompromis. Som barman, ale šport mi dodáva energiu

„Na toto som sa pripravoval niekoľko rokov, profesne aj v súkromí som dospel a verím, že to bolo vidieť aj na World Classe. Potreboval som sa vyhodiť z komfortnej zóny,“ hovorí Adrián Michalčík, úradujúci World Class Bartender of the Year a Director of Mixology hotelového baru Pier42 v Osle.

Sezóna 1Epizoda 1277. prosinec 2022 18:34

Linda Rejfková: Největší výzvou vždy je vytvořit koktejl, který osloví co možná nejširší veřejnost

„Ve Vancouveru pře jedenácti lety ještě nebyla barmanská scéna rozvinutá, v Singapuru vám dávají možnost posouvat se stále dál. Tam se i zrodil můj sen stát se ambasadorkou,“ říká Linda Rejfková, ambassador rumu Brugal 1888 pro Českou a Slovenskou republiku.

Sezóna 1Epizoda 1266. prosinec 2022 36:11

Václav Šitner: Česká whisky má dobře našlápnuto. Výrobci české whisky by měli držet pohromadě

„Vždy byl můj sen vyrábět whisky. Dlouho jsme neměli dostatečné zařízení na to, abychom mohli říct – toto je whisky zplozená u nás, na Blatné,“ říká mistr destilatér Zámecké palírny Blatná, Václav Šitner.

Sezóna 1Epizoda 12529. listopad 2022 20:40

Jaroslav Kozdělka: Rukodělný chleba? Přesně poznám, kdo u nás který chleba dělal

„V České republice je hodně dobrých chlebů. Přidaná hodnota toho našeho je samotná pec. Zkoušeli jsme stejný chléb upéct jinde a nebylo to ono. Denně v Esce upečeme 580 až 700 chlebů,“ říká šéfpekař karlínské restaurace Eska, Jaroslav Kozdělka.

Sezóna 1Epizoda 12429. listopad 2022 57:24

Radek David: Fine dining u nás dělá maximálně šest restaurací. Michelin Guide nás hodnotí tvrdě

„Práce pro Jurije Kolesnikova a jeho restaurace La Veranda či Babiččina zahrada mi dala všechno. La Veranda měla na hvězdu. Připravuji svojí první knížku. V Aramarku je všechno transparentní, neexistuje žádná šedá ekonomika, jako v některých restauracích,“ říká kreativní šéfkuchař společnosti Aramark, Radek David.

Sezóna 1Epizoda 12318. listopad 2022 43:03

Klára Kollárová: Sommelierů, kteří na hosty mluví spatra, tu máme dost. Myslím, že to není správná cesta

„Vinograf bude pořád tak trochu můj. Extrémně důležitý je pro mě kontakt s hostem, cítím to jako gros své práce. Přetransformovat to do národní vrstvy bude největším úkolem, který cítím,“ říká první národní sommelier České republiky, Klára Kollárová.

Sezóna 1Epizoda 12211. listopad 2022 32:00

Miroslav Motyčka: Kvalitní sadařské pálenky do gastronomie patří. Je to zážitek

„Sadařské pálenky jsou limitované, ale chceme, aby byly co nejvíce dostupné. Sadařství je v Čechách a na Slovensku na ústupu. Nemůžeme se spoléhat na to, že vykoupíme dostatek kvalitního ovoce pro pálenky,“ říká člen představenstva společnosti Rudolf Jelínek, Miroslav Motyčka.

Sezóna 1Epizoda 1218. listopad 2022 24:00

Hanuljak knives: Baví nás vyrábět nože od začátku do konce, nechceme používat prefabrikáty

„První nůž jsme dělali stylem švajc a kladivo. Dnes jimi krájí v restauracích u nás i v zahraničí, kupují je ale i sběratelé. A také je hojně pořizují ženy svým mužům jako dárek,“ říkají bratři Kamil a Michal Hanuljakovi, kteří stojí za značkou Hanuljak knives.

Sezóna 1Epizoda 1206. listopad 2022 23:55

Jiří Hrachový: Chceme hosty, kteří přijdou do Výčepu na pivo překvapit. Kdo kdy jedl černou koprovku?

„Název Výčep je tak trochu zavádějící. Jsme jediná pivnice v republice, která dělá vrcholově hospodský fine dining,“ říká šéfkuchař pražského podniku Výčep, Jiří Hrachový.