Blog létajícího redaktora
4. prosinec 2019

Poslechněte si podcast: Masážní vana a perličková koupel aneb psí útulek tak trochu jinak

Když jsem přemýšlela, kam vyrazit na další natáčení, řekla jsem si, proč nezkusit útulek v Troji.

01:59

Blog létajícího redaktora

Vydává: Český rozhlas

Sabina Vosecká vám přinese kulturní události z Prahy.

Web

30. listopad 2022 36:31

V době plné negativních zpráv se soustřeďte na to, co dokážete ovlivnit, radí koučka Kamila Ulčová

Dobře jíst, spát a meditovat. Základní poučka pro zvládání stresu, který nás čím dál víc obklopuje. Jenže jak tohle aplikovat do běžného života, když je kolem nás tolik negativních zpráv?

5. září 2022 36:50

Hacker není kluk v mikině s kapucí. Kyberzločinci pracují organizovaně, nastiňuje IT odborník

Dějiny internetu sahají až do roku 1945 a souvisí se vznikem prvních počítačů. Samotný pojem internet ale vzniká až v roce 1987, mimochodem rok předtím, než jsem se narodila. Což znamená, že patřím mezi ty, kteří svým dětem budou jednou horko těžko vysvětlovat, jak to vlastně bez internetu vypadlo. No, držme si palce.

7. červenec 2022 28:44

Na terapii řešíme úzkosti, deprese i sebepoškozování, říká o mladistvých psycholožka Čermáková

Proč se v ordinacích terapeutů objevují čím dál častěji případy dospívajících se sebevražednými sklony nebo se sklony k sebepoškozování? Jak takovým problémům předejít nebo jak se nejlépe udržet v psychické pohodě? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek mi dala terapeutka a psycholožka NEO Centra Markéta Čermáková.

13. červen 2022 19:59

Máme fobii z výšek. I proto budeme hrát koncerty na střechách domů, zve na turné kapela O5 a Radeček

Stoupám po schodišti činžovního domu, kde mám až v posledním patře sraz z kapelou O5 a Radeček. Tedy přesněji řečeno s částí kapely. Konkrétně s jejich nejvýraznějšími členy, bratry Ondřejem a Tomášem Polákovými. Kytaristou a zpěvákem. Vždycky je ráda vidím, jde z nich totiž srdečnost a vřelost.

13. květen 2022 25:03

Vydejte se na tour de Divadlo Spejbla a Hurvínka. Poznejte slasti i strasti vodiče loutek

Dvojici loutek Spejbla a Hurvínka znají snad opravdu všichni. Dřevěné figurce Spejbla, jehož prvním „vodičem“ byl slavný loutkář Josef Skupa, je už více než sto let. A na kulatou stovku táhne i nezbednému Hurvínkovi. Diváci vídají tuhle nerozlučnou dvojku pravidelně v Divadle Spejbla a Hurvínka v Dejvicích, a to hned v několika inscenacích. Málokdo si ale dokáže představit, jak náročné je takovou loutku vodit.

22. duben 2022 13:59

Vstávej, semínko, holala, bude z tebe fiala. Nebo něco jiného, díky Semínkovně můžete sdílet osivo

Slyšeli jste už o Semínkovně? Jde o projekt, který podporuje ekologické pěstování rostlin, ale hlavním cílem je vypěstovat a sklidit semínka. Protože to není jen tak. Když budete mít štěstí a nějaká ta semínka vám zbydou, tak je věnujete ostatním pěstitelům. Nádhera.

7. duben 2022 14:20

Designové panenky pomáhají dětem bez rodičů začít znovu. Projekt Helping Dolls čeká další dražba

Na další natáčení vyrážím do centra Prahy. Slyšeli jste někdy o Pasáži českého designu? Určitě jste na tohle místo narazili, pokud ne, tak ho najdete hned vedle Slovanského domu. Tenhle průchod je totiž plný kousků od nejrůznějších mladých designérů z Česka i zahraničí. A v jedné z vitrín tam teď najdete také panenky. A nejsou to ledajaké panenky, jsou tak trochu kouzelné.

28. březen 2022 16:09

Komunita skejťáků je velká rodina. V Africe jsme postavili už tři skateparky, říká Martin Loužecký

V komunitě skejťáků mu neřekne nikdo jinak než „Louže“. Potkáváme se po mnoha letech v podchodu u metra Vltavská. Tohle místo setkání není náhoda. Dřív se tady zdržovali spíš bezdomovci a narkomani a projít tudy bylo spíš na bobříka odvahy. Teď sem denně míří desítky mladých lidí, kteří si chtějí zasportovat a strávit tu s kamarády společný čas.

15. říjen 2021 05:31

Nová kniha Petry Nesvačilové je mozaikou vlastních i sesbíraných příběhů

Poprvé jsem ji zaznamenala ve filmu Pusinky, kde hrála jednu z trojice kamarádek, které se vydají na cestu za dobrodružstvím. Tuhle rodačku z Tábora to ale nejdřív táhlo do světa dokumentu, obor vystudovala na FAMU. Za svůj režijní debut Zákon Helena byla nominovaná na Českého lva.

20. září 2021 18:36

Dara Rolins: Odmítat lidi je někdy nutnost. Došlo mi to, když na mě klepali na toaletě kvůli fotce

Ve světě hudebního showbyznysu se pohybuje už odmala. Její instagram sleduje přes 600 tisíc fanoušků a pro spoustu lidí je příkladem zdravého životního stylu. Její jméno tak už dávno není spojováno jen s hudbou – vydává diáře, věnuje se bytovému designu a nově taky módě.