Host Frekvence 1
15. září 2021

Poslechněte si podcast: Marek Ždánský: Opice neumí smrkat, ale jinak jsme jim hodně podobní

Do studia za námi tentokrát dorazil ošetřovatel opic Marek Ždánský alias gorilí táta. Co obvykle snídají opice? Jsou v jídle vybíravé jako člověk? Jak často jezdí pomáhat do Keni? Jsme opicím hodně podobní? Zamilovala se do něj někdy nějaká gorilka? Poslechněte si rozhovor!

23:14

Host Frekvence 1

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Včera 14:51

Miroslav Bobek: Jsem pyšný na rezervaci Dja a její obyvatele, nejvíce na gorilí mládě Mobi

Dnes za námi dorazila vzácná návštěva, ředitel pražské zoo Miroslav Bobek. Jaké je jeho nejoblíbenější zvíře a které je nejdražší, co se jídla týče? Které dny jsou nejlepší na návštěvu? Jaké jsou největší novinky v zoo? Na co je nejvíc pyšný? Kdo je největší hvězdou pražské zoo a co dělá ředitel, když není v zoo a co se teď v Tróji chystá? Poslechněte si celý rozhovor.

Před čtyřmi dny 14:15

Pokáč: Dřív jsem psal Rychlovku několik dní, dnes už je to jen několik hodin

Dnes ráno s námi vstává Pokáč. Jak mu lidé říkají a co říkali rodiče na to, že se bude živit hudbou? Jaké jsou jeho největší hity a má doma pořád kočku? Vzal by spolupráci na nastřelení vlasů? Vzpomene si na jaké téma jaká byla první Pokáčova rychlovka? A jak rychle napíše právě takovou Rychlovku a kolik jich už napsal? A nebude náhodou další Rychlovka o metru? Poslechněte si rozhovor.

Před pěti dny 12:27

Roman Štabrňák: Kouzla mě vždycky bavila

Ráno s námi byl ve studiu herec Roman Štabrňák. Stále si ho lidé pletou se zpěvákem Ondřejem Ládkem alias Xindlem X? Umí si představit, že by kvůli roli přibral? Má rád vtipy? Jak se dostal ke kouzlení? Kde ho v následujících měsících mohou fanoušci vidět? Poslechněte si rozhovor.

Před šesti dny 33:25

Marta Jandová: Všichni si mysleli, že jsem vše dokázala kvůli protekci

Dnes k nám do studia dorazila naše milá kolegyně, zpěvačka Marta Jandová. Pamatuje si, jak se dostala k moderování v rádiu? V rámci rozhovoru nám zahrála i čtyři songy, kromě toho můžete Martu vidět a slyšet na živo už 4. dubna na jejím velkolepém narozeninovém koncertu v Lucerna Music Bar, kde zahraje i své novinky. Jak vzpomíná na dětství? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 15:34

Jakub Pok: Maximální koncentrace ve výuce je mezi 20 až 50 minutami

Ráno za námi do studia přišel trenér paměti a zakladatel Školy paměti Jakub Pok, který nám představil svou knihu Dokonalá paměť. Stává se mu, že na něco občas zapomene? Je těžší si zapamatovat čísla nebo nová slovíčka? Mají lepší paměť ženy či muži? Jak by se správně mělo ve školách učit? Troufl by si na přijímací zkoušky na střední školy? Poslechněte si rozhovor.

Před týdnem 14:49

Bára Nesvadbová: Po režisérech nemůžete chtít, aby interpretovali vaše postavy tak, jak jste si je napsali

Dnes k nám na rozhovor dorazila spisovatelka a naše kolegyně Bára Nesvadbová. Je ranní ptáče nebo spíše sova? Jaká byla její první práce a má raději papírové knihy nebo čtečku? Těší se na divadelní hru Bestiář? Kolik knížek měsíčně přečte a kolik knih za rok napíše? Na čem teď pracuje společně s Jitkou Čvančarovou? A co dělala v Africe? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 12:07

Petr Malásek: Divadlo je živý organismus a člověk tam má při psaní hudby více volnosti

Dnes se za námi na ranní kávu zastavil muzikant a klavírista Petr Malásek. Jaký je největší zákaz, co se klavíru týče? Jaký byl nejdražší klavír, na který hrál? Má pojištěné ruce a kolik hodin denně cvičí? Jaký je rozdíl psát hudbu pro film a pro divadlo? A jaký vztah má s hercem Václavem Koptou a svezl se s ním autobusem? Na jakém nejzajímavějším místě, kdy hrál? A už jako vášnivý motorkář vytáhl motorku? Poslechněte si celý rozhovor.

Před týdnem 13:12

Jan Budař: Pamatuji si, že jsem byl smutný, že jsme se rozdělili. Vnímal jsem se jako Čechoslovák

Dnes s námi byl herec Jan Budař. Vadí mu včasné vstávání? Na jakém nejzajímavějším místě točil a na jaké místo by se nejraději podíval? Jaká byla premiéra nového filmu A máme, co jsme chtěli a o čem film je? A pamatuje si rozdělení Československa a jaký z toho měl pocit? Proč mu na škole nešla matematika? Poslechněte si celý rozhovor

Před týdnem 13:05

Bohdan Tůma: Jim Carrey je vždycky výzva. Je to náročné a těžké a už to chce mít zkušenosti

Dnes dorazil herec a dabér Bohdan Tůma, který má hned několik pseudonymů. Proč? A jaké to jsou? Jak se mu dabuje Bobík ze Čtyřlístku a byl rád za tu nabídku? A co nastartovalo jeho kariéru a poznávali ho lidé podle hlasu? Stane se, že dabér dabuje v jednom projektu více postav a stalo se, že by ve snímku mluvil sám se sebou? A vadí mu, že ho lidé jako Alzáka před Vánoci nenávidí? Proč je Jim Carrey vždycky výzva? Poslechněte si rozhovor.

Před 2 týdny 12:40

Judit Pecháček: Cítím se být Evropankou, základnu mám v Praze, ale pracuju v Česku, na Slovensku i v Maďarsku

Dnes k nám dorazila herečka Judit Pecháček. Kolik má budíků a kolik času potřebuje, aby ráno fungovala? Jaké je podle ní nejtěžší těžké slovo? Jak se jí koukalo na film Fair play, kde byla nadabovaná? Jak se jí trénovala na film Fair play? Čím by byla, kdyby nebyla herečkou? Proč si udělala kurz masáže noh? A co