Na vidličce Romana Pauluse
27. leden 2022

Poslechněte si podcast: Maniok: Jaké využití má v kuchyni

Kde roste? Co je tapioka? Jak připravit tapiokový puding Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

03:24

Na vidličce Romana Pauluse

Vydává: Český rozhlas

Vše o surovinách a potravinách, ze kterých s chutí vaříme. Všechny vůně kuchyně servíruje šéfkuchař Roman Paulus.

Web

17. březen 2022 02:45

Kozí mléko: Je lépe stravitelné

Může být možností pro ty, kdo trpí intolerancí na kravské mléko. Kozy jsou vybíravé a musí mít kvalitní krmivo. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

16. březen 2022 02:59

Holub: Je poměrně náročný na přípravu

Má tmavé a nízkotučné maso. Jak se připravují prsíčka? Jaká je správná příloha? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

15. březen 2022 03:32

Rakousko: Kaiserschmarrn rozhodně stojí za ochutnání

Které jídlo je nejoblíbenější uvnitř země? Co je pro místní kuchyni typické? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

14. březen 2022 03:43

Kukuřice: Jako popcorn ji znají všichni

Je to vynikající příloha i dá se z ní uvařit výborná polévka. Malé kukuřičky patří do asijské kuchyně. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

10. březen 2022 03:07

Křepelky: Je to jednohubka, která má jemné maso

Křepelky jsou nízkotučné, stejně jako každá zvěřina. Pečou se jen čtvrt hodiny. S čím je servírovat? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

9. březen 2022 03:44

Španělská šunka: Je sušená a skutečně vynikající

Jak dlouho je suší? Co je na ní zajímavé? Ze kterých prasat se šunka dělá a čím se čuníci krmí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

8. březen 2022 02:48

Varné desky: Dnes jsou k dispozici různé druhy sporáků

Jaké jsou výhody plynu nebo indukční desky? Jaká jsou jejich zápory či pozitiva? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

7. březen 2022 02:31

Tapas: Jsou to teplé i studené menší pokrmy

Z čeho se skládají? Mohou to být i mořské plody? Kolik druhů lze ve Španělsku ochutnat? K čemu se hodí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

3. březen 2022 03:17

Kulajda: Jaký je správný postup přípravy

Kdy přidávat kopr? Jaký vývar použít? Vajíčko je lepší vařené nebo zašlehané do polévky? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

2. březen 2022 03:33

Kebab: Je to vlastně gyros

Odkud pochází a jak se k nám dostal? Lze říct, že je to špíz? Z čeho se připravuje nejčastěji? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.