Máme rádi zvířata
Před týdnem

Poslechněte si podcast: Rybářský výzkum zatopených jezer a živočichové, kterých v přírodě výrazně ubylo

V magazínu Máme rádi zvířata budeme pokračovat s povídáním o rybářském výzkumu zatopených jezer po těžbě hnědého uhlí v severních Čechách a k tomu přidáme rozhovor o některých druzích živočichů, které výrazně snížily svůj stav v naší přírodě, a to zejména vlivem intenzivního zemědělského hospodaření. K poslechu zve Martin Hlaváček.

32:51

Máme rádi zvířata

Vydává: Český rozhlas

Magazín o zvířatech, domácích mazlíčcích a zajímavostech z živočišné říše.

Web

Před čtyřmi dny 28:34

Rozhovor s ředitelem Zoo Hluboká Vladimírem Pokorným

Hostem pořadu Máme rádi zvířata je současný ředitel Zoo Hluboká Vladimír Pokorný. Zahradu vede od roku 2000. Za jeho působení vzniklo mnoho nových expozic, například jihoamerický pavilon Matamata nebo expozice palearktické fauny Nová setkání. Pod jeho vedením vzrostla návštěvnost až na 280 tisíc lidí ročně a Zoo Hluboká se stala nejnavštěvovanějším turistickým místem na jihu Čech. K poslechu zve Jitka Cibulová Vokatá.

Před 2 týdny 15:07

Bizoni američtí žijí u Lipna a proč se říká, že někdo kouká jako jelen

V magazínu Máme rádi zvířata se vypravíme na pastviny nedaleko Lipna nad Vltavou, kde žijí bizoni američtí. Také bude řeč o nádorech v dutině ústní psů a o úsloví „kouká jako jelen“. K poslechu zve Jitka Cibulová Vokatá.

Před 3 týdny 29:35

Veterinární poradna

Na dotazy posluchačů odpovídá Lucie Míková z Veterinární kliniky Vltava v Českých Budějovicích. Moderuje Jitka Cibulová Vokatá.

4. duben 2024 28:21

Rarity ze záchranné stanice v Rozovech u Temelína, která patří k hlubocké zoologické zahradě

V seriálu o historii a současnosti Zoo Hluboká pokračuje povídání o záchranné stanici v Rozovech. Hosty pořadu jsou vedoucí stanice Petr Skála a zooložka Markéta Jariabková. Chybět nebudou ani rarity, se kterými se v záchranné stanici v posledních letech setkali.

28. březen 2024 36:57

Výzkum v zatopených jezerech po těžbě, malé šelmičky v myslivecké mluvě a lov ryb na plavanou

V magazínu Máme rádi zvířata uslyšíte první část povídání o výzkumu jihočeských vědců na zatopených jezerech po těžbě hnědého uhlí v severních Čechách. Další díl myslivecké mluvy zaměříme na malé šelmičky a na závěr se se zkušeným sportovním rybářem vydáme na lov ryb na plavanou. K poslechu zve Martin Hlaváček.

21. březen 2024 34:21

K Zoo Hluboká patří i záchranná stanice v Rozovech u Temelína

V dalším díle seriálu o historii a současnosti Zoo Hluboká se budeme věnovat záchranné stanici v Rozovech. Hosty pořadu jsou šéf stanice Petr Skála a veterinář Emanuel Krejcar.

14. březen 2024 34:27

Veterinární poradna

Na dotazy posluchačů odpovídá Lucie Míková z Veterinární kliniky Vltava v Českých Budějovicích. Moderuje Jitka Cibulová Vokatá.

7. březen 2024 19:58

Obojkování jelenů, onemocnění očí u psů a pověra spojující datly s poklady

Magazín Máme rádi zvířata připomene historii i současnost obojkování jelenů na Šumavě. Veterinářka Lucie Míková bude mluvit o slzení, které může signalizovat vážné onemocnění očí u psů. Na závěr rozebereme pověru spojující datly a poklady. K poslechu zve Jitka Cibulová Vokatá.

29. únor 2024 29:17

Veterinární poradna

Na dotazy posluchačů odpovídá Lucie Míková z Veterinární kliniky Vltava v Českých Budějovicích. Moderuje Jitka Cibulová Vokatá.