Velký čísla
25. srpen 2022

Poslechněte si podcast: Mám doma velkou skříň s věcmi na kutění. Nový singl jsem dopsala kvůli TikToku, říká Pam Rabbit

Do Velkých čísel zavítala tuzemská zpěvačka a songwriterka s arménskými kořeny Pam Rabbit, která začala psát songy ve čtrnácti letech. Dnes je popovým hlasem generace Z, obratně mísí češtinu s angličtinou a míří do nejvyšších pater tuzemského moderního popu. Pam Rabbit na sebe během pokecu s Annabelle a Filipem prozradila třeba to, proč si zprotivila skladbu Valerie od Amy Winehouse nebo co jí vadí na hraní na plesech.

41:41

Velký čísla

Vydává: Český rozhlas

Vydejte se na vrcholy žebříčků s Radiem Wave. Čerstvý hudební pořad, ve kterém se počítadla světových i tuzemských hitparád nepřestávají točit.

Web

28. červen 2023 41:16

Návykové hlazení. Hudbu heboučkou jako kočička produkují Bakar nebo Nessa Barrett

Poprvé po 42 letech se stalo, že první dvě místa amerického singlového žebříčku obsadily country songy. Za nový milník v éře streamovacích platforem jsou zodpovědní Morgan Wallen a Luke Combs – druhý zmíněný sice s předělávkou písně od Tracy Chapman, i tak se to ale počítá. Co dalšího se počítá, jsou žebříčkové úspěchy jihokorejského boybandu Ateez nebo rappera Gunny, který vydal své první album bez hostovaček. Došlo i na hlazení!

21. červen 2023 58:43

Suchou nohou do mokra. Do své „druhé éry kariéry“ vstupují BTS, Doja Cat i Olivia Rodrigo

Ve Velkých číslech se drbe, ale i předpovídá budoucnost. Britský singlový žebříček si podmanili londýnští rappeři Central Cee a Dave, Annabelle nepreferuje, když druhý zmíněný stojí za mixážním pultem, ale jinak je z obou naměkko. Filip podlehl „středně zaměnitelnému indiepopovému pánovi“, který se jmenuje Will Joseph Cook, a oba moderátoři odkryli své fobie i slabost pro videosinglovou novinku Doja Cat, která připomíná, že umí sakra dobře rapovat.

7. červen 2023 40:09

Narozeninové rýmy, soundtracková smršť a country rap. Hitparády, třeste se

Rapperka Cardi B už se dávno neobtěžuje s vydáváním singlů, natož desek. Místo toho jednou za čas naskočí na cizí track a svou nezaměnitelnou energií si ho přivlastní. Stalo se tak v případě singlového hitu atlantské rapperky Latto nazvaného Put It On Da Floor Again, na jehož nové verzi Cardi B vyloženě září. Podobně odvaření byli Annabelle s Filipem i ze společného EPčka, které si britští rappeři Central Cee a Dave nadělili k (téměř společným) 25. narozeninám. Tak vše nej!

1. červen 2023 38:53

Co je ten největší flex? Bad Bunny i Ice Spice ukazují dominanci

Své prvenství na vrcholu amerického singlového žebříčku si dál užívá americký country zpěvák Morgan Wallen, jehož nově nabyté rekordy Annabelle už nerespektuje. Asi ho má dost. Koho ve Velkých číslech každopádně nikdy nemají dost? Bad Bunnyho! Jeho čerstvý videosingl Where She Goes přiměl Filipa k údivu a Annabelle k poznávačce zvířat.

17. květen 2023 39:31

Vyhrát soud, vydat album. Ed Sheeran je mistr timingu, místy pak i songwritingu

Velké finále Eurovize máme za sebou a kapela Vesna, která reprezentovala Česko, se umístila na desátém místě. V aktuálních Velkých číslech si Annabelle s Filipem poslechli Švédku Loreen, která zvítězila již podruhé, probrali albovou novinku Eda Sheerana nebo se rozplývali u čerstvého singlu Remi Wolf a výrazného rapového objevu z New Yorku.

12. duben 2023 45:07

Není party jako S Club 7 party! Mezi novinkami hitparád se ale žádný zázrak nekoná

Americká zpěvačka SZA přepisuje historii díky novému rekordu, který ukradla původní držitelce Mary J. Blige. Se singlem Kill Bill se totiž drží na vrcholu hitparády Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs celých 16 týdnů. Zmíněný hit si ale Annabelle s Filipem pouštěli už dávno, takže prostor dostali například Calvin Harris s Ellie Goulding, překvapivě sentimentální 6ix9ine nebo legendární S Club 7!

5. duben 2023 41:02

Rekordmani K-popu, hvězdné zpěvačky s ostrými lokty a truchlící Ed Sheeran

Že pro jedno kvítí se slunce nerozsvítí? Globální hudební žebříčky souhlasí a vedle stálice v podobě singlu Flowers od Miley Cyrus vítají ještě K-popovou idolku Jisoo, kterou znáte z Blackpink. Teď je Jisoo každopádně na sólové dráze a slaví úspěchy s debutovým singlem Flower. Annabelle se ale zdála v doprovodném videoklipu nějaká nesvá: „Jako by nevěděla co s rukama a nohama?“.

22. březen 2023 39:53

Jedno velké nic! Morgan Wallen se asi narodil s pivem v ruce, Hozier zase „pojídá děti“

Annabelle se (čerstvě opálená) vrátila z prosluněné dovolené. Není tak divu, že úvodním tématem hitové pitevny Radia Wave byly desky a songy, které rotovala na pláži. „Endless Summer Vacation od Miley Cyrus mi tam skvěle sedlo. Poslechla jsem si teda i Slowthaie, kterej mě hodně překvapil,“ říká o nedávno vydaných albech. Počítadla světových hitparád (resp. těch amerických) tentokrát, i když ne poprvé, vyšvihla Morgana Wallena. Annabellin a Filipův oblíbený mullet je zpátky!

1. březen 2023 38:01

Harmonie v hudební selekci plné dissů i umírání v čele s Halsey, Weekndem a PinkPantheress

No. 1 na tuzemských žebříčcích spolu sdílí Viktor Sheen s Calinem a lze očekávat, že tomu tak ještě nějakou dobu bude. Annabelle s Filipem tušili, že kartami zamíchá Ektorovo nové album (vycítili to svými detektory, chichi), nicméně došlo k tomu jen částečně. V USA dál boduje Miley Cyrus s hitem Flowers, na paty jí každopádně šlapou SZA, Shakira nebo PinkPantheress. Poslední zmíněné (TikTokem proslavené) hudebnici, se moderátoři Velkých čísel věnovali zevrubněji.

8. únor 2023 46:15

Jde mi o zvuky, miluju vytvářet atmosféru, říká Maella, která se chystá dobýt Londýn

Velkými čísly otřásly Grammy. A taky Eurovize. Do studia za Annabelle a Filipem zavítala zpěvačka a songwriterka pendlující mezi Londýnem a Prahou Michaela Charvátová alias Maella, která byla také uchazečkou o reprezentaci Česka na letošní Eurovizi. Se soutěžním singlem Flood to v národním finále nakonec nedopadlo, ale Maella má plány jasné – dobýt Londýn. Vidět a slyšet hrát i zpívat ji tam můžete například v klubu Troubadour.