První dotek Zdeňka Folprechta
13. duben 2023

Poslechněte si podcast: Majitel klubu se musí obklopit lidmi, kteří fotbalu rozumí, míní Folprecht

Musí majitel fotbalového klubu zákonitě rozumět fotbalu? Do jakého kontaktu přišel Zdeněk Folprecht s jednotlivými šéfy klubů? Jak bývalý ligový fotbalista dopadl ve vědomostním kvízu s reportérem Mirko Vasičem? Co očekává od sobotního derby mezi Spartou a Slavií? Co říká na gesto Čvančary, který si při odchodu ze hřiště se spoluhráčem nepodal ruku? Uspěl posluchač Jan ve fotbalovém Věřte nevěřte? Poslechněte si celý díl pořadu První dotek.

44:23

První dotek Zdeňka Folprechta

Vydává: Český rozhlas

Aktuální fotbalová témata z domácí i zahraniční scény probírá bývalý ligový hráč Zdeněk Folprecht, který v dresu Sparty Praha vybojoval titul a se Slovanem Liberec si zahrál Evropskou ligu. Užijte si unikátní fotbalovou sportovní talkshow.

Web

Před týdnem 50:37

Ze čtvrté soutěže do Premier League? V Anglii bezproblému, v Česku nemyslitelné jít z divize do ligy

Proč se na stadionech na Britských ostrovech už nefandí tolik jako dřív? Proč je atmosféra při fotbalových duelech v Česku lepší? Jaká byla cesta Folpiho do mediálního prostředí a co by chtěl v budoucnosti zlepšit? „Titul v Premier League bych přál Arsenalu, ale myslím si, že to vyhraje Manchester City,“ říká expert Radiožurnálu Sport. Jak je těžké se prosadit v nejvyšší anglické fotbalové soutěži? Zdeněk Folprecht si tentokrát o anglickém fotbale povídal s Martinem Minhou.

Před 2 týdny 54:04

Folprecht: Kdyby Sparta v prvním zápase s Liverpoolem proměnila šance, tak Priskeho všichni milují

Co si Zdeněk Folprecht myslí o kritice sparťanského trenéra Briana Priskeho? Jaká pozice nejlépe sedí Ladislavu Krejčímu? Jak vypadá nominace do ženského národního týmu? Jak si vedou mladí hráči v A-týmu Barcelony? A co dělat, když fotbalista dostane ránu do citlivých partií? Poslechněte si další díl Prvního doteku Zdeňka Folprechta.

Před 3 týdny 53:13

Šance českých týmů v pohárech? Co černý trh se vstupenkami na top zápasy? První dotek odpoví

Jak složité je pro rozhodčího nastavit metr ve vyhrocených zápasech jako je derby? Jak zabránit překupníkům a machinacím se vstupenkami na velké zápasy typu Sparta - Liverpool? Vyzrál Vojtěch Šilhan ve fotbalovém kvízu na Zdeňka Folprechta? Nasadí kouč anglického celku Jürgen Klopp na Letné co nejsilnější sestavu? Jaké tipuje Folpi výsledky českých zástupců v úvodních duelech osmifinálové fáze evropských soutěží? Dozvíte se v dalším vydání Prvního doteku.

29. únor 2024 54:06

Pulkrab: V jeden moment jsem měl nabídku smlouvy od Sparty i Slavie. Šel jsem radši do Německa

Ve studiu Radiožurnálu Sport diskutovali dva bývalí spoluhráči. Se Zdeňkem Folprechtem si povídal útočník Mladé Boleslavi Matěj Pulkrab. Jak dopadl fotbalový kvíz mezi velkými kamarády? Jak to bylo v minulosti s koncem fotbalisty, který mnohdy nejde daleko pro ostrý souboj, v pražské Spartě? Proč mu vyhovuje práce a mentální nastavení trenéra Mladé Boleslavi Davida Holoubka? Dejte si další díl fotbalové talkshow.

22. únor 2024 51:11

Při top zápasech mě hnal řízený fanatismus. Nebyl čas o ničem přemýšlet, vzpomíná Folprecht

Svěřenci trenéra Priskeho vyzvou v odvetě Galatasaray Istanbul a před vyprodanou Letnou budou dohánět jednobrankové manko. „Když bych si měl před večerním zápasem na něco vsadit, tak by to bylo na remízu. Bohužel by to znamenalo nepostup Sparty,“ přemýšlí Zdeněk Folprecht. Tentokrát v pravidelném čtvrtečním pořadu ve fotbalovém kvízu soutěžil bývalý ligový fotbalista s moderátorem Davidem Nyčem. Kdo ze sehrané dvojice byl úspěšnější? Poslechněte si První dotek.

15. únor 2024 50:17

Staněk patří mezi ty „blázny“, kteří strčí hlavu proti kombajnu, říká o brankáři Slavie Folprecht

Pražská Slavia zaváhala ve Zlíně a jen remizovala 1:1. Sešívané ztrestal Kenneth Ikugar. Co na přestup nigerijského útočníka k Ševcům říká Zdeněk Folprecht? Zaváhal v zápase Aleš Mandous? A jaký dopad má stále větší počet afrických hráčů v české lize? „Je to skvělé oživení pro naší ligu. Když najdeš kluka z Afriky, který je dobrý a ještě pracovitý, tak vždycky bude mít něco navíc,“ hodnotí Folprecht.

8. únor 2024 53:32

Z derby vytěží víc Slavia, na titul ale víc věřím Spartě, říká před startem ligového jara Folprecht

Dva dny před startem jarní části nejvyšší domácí fotbalové soutěže nemůže ve vysílání Radiožurnálu Sport chybět pořad První dotek Zdeňka Folprechta. Co říká na Marii Louise Etaovou, která se stala první trenérkou, která vedla zápas Bundesligy na lavičce Unionu Berlín? Jak často kontroloval Folpi během profesionální kariéry bankovní účet? Komu se podle něj bude dařit v jarní části soutěže a kdo naopak nezvládne záchranářský boj? Uslyšíte i malé preview před pokračováním ligy.

1. únor 2024 54:20

Fyzioterapeut Šendera: Pro dobrého člověka by se v Saúdské Arábii rozdali. Kritiku ale nesnáší dobře

V úvodním únorovém vydání Prvního doteku Zdeňka Folprechta byl hostem pořadu fyzioterapeut Matěj Šendera, který dva roky působil v Saúdské Arábii. Jaké plusy a minusy vidí při angažmá v netradiční destinaci? Proč už druhou nabídku z arabského světa nepřijal? O kolik si finančně polepšil oproti práci v Bohemians? Sešívaní a návrat třiadvacetiletého obránce? „Na hřišti mu věřím, ale ekonomicky se to Slavii nevyplatí,“ říká Folpi o návratu Davida Zimy do Slavie. Poslechněte si.

25. leden 2024 53:17

Folprecht: Proti Spartě a Slavii nervozita nebyla taková. Překvapivě to bylo horší proti outsiderům

Co si Folprecht myslí o přístupu šéfa Slavie Jaroslava Tvrdíka vzhledem ke zrušení přípravného duelu se Slovanem Bratislava? Co by mohlo ještě víc zlepšit komunikaci mezi hlavním rozhodčím a jeho asistenty? Jak moc měl „Folpi“ v oblibě přípravné zápasy během zimní přestávky? Poslechněte si První dotek Zdeňka Folprechta.

18. leden 2024 53:09

Překvapilo mě, jak Real dokázal nahradit Benzemu nebo Casemira. Mladíci tam září, přiznává Folprecht

Jaké milé překvapení zažili ve vysílání moderátor David Nyč a Zdeněk Folprecht? Jak to měl bývalý lygový fotbalista se zdravotními prohlídkami během profesionální kariéry? Jak se staví k používání pyrotechniky na českých fotbalových stadionech? Musí být zraněný hráč neustále v kontaktu s klubem? V čem je kouzlo Realu Madrid, který dokázal přestavit tým a má navrch před Barcelonou? Poslechněte si První dotek Zdeňka Folprechta.