Livesport Daily
NejnovějšíEpizoda 367Dnes

Poslechněte si podcast: #367: Jaký je strop Kladna v poslední Jágrově sezoně? >>> Jakub Hromada

Provokativní pokřik hokejových fanoušků “Kladno patří na dno,” už neplatí. Rytíři se postarali o nejpříjemnější překvapení dosavadního ročníku Extraligy, patří jim pátá příčka a rozcupovali prognózy o jasné účasti v baráži. Jaromír Jágr, majitel a křídlo třetí formace v jednom, může být nadšený, jeho celek nasbíral už polovinu bodů, které Kladno získalo za celý minulý ročník. Co stojí za proměněným herním projevem Rytířů? Jak platný je takřka třiapadesátiletý Jágr? Do jaké míry do týmových výkonů promlouvá fakt, že jde pravděpodobně o poslední Jágrovu sezonu? A koho by se případně týkaly boje o udržení? To vše jsme dnes probrali se sportovním redaktorem MF Dnes, Jakubem Hromadou. Příjemný poslech. 

18:49

Livesport Daily

Vydává: Jakub Burian, Jan Denemark, Lukáš Pečeně

Jediný denní sportovní podcast v Česku. Expresní formát, netradiční témata, exkluzivní hosté.
Každodenní porce sportovních informací pro ty, kterým jen výsledky nestačí.

YouTube: https://flashsco.re/3ZP9lhO
TikTok: https://flashsco.re/3ZLh7cA
Instagram: https://flashsco.re/3PM5duj

Web

Včera 42:59

#366: Proč Rafael Nadal nezničil ani jednu raketu? >>> Libor Basík

Tenisový velikán, antukový král a jeden z nejlepších hráčů historie španělský toreador Rafael Nadal končí kariéru. Majitel dvaadvaceti grandslamových titulů na emotivním videu minulý týden oznámil, že se rozloučí během listopadového vyvrcholení Davis Cupu, které bude hostit španělská Málaga. Rodák z Mallorky byl světovou jedničkou dlouhých 209 týdnů, vyhrál 92 turnajů na okruhu ATP, ale v posledních letech ho čím dál více trápily zdravotní problémy. V čem byl Rafael Nadal tak výjimečný? Proč byl ve své době tak dominantní zejména na antuce? Jaká byla jeho ikonická rivalita se Švýcarem Federerem? A o co světový tenis potažmo celý sport přichází s jeho koncem? To všechno jsme probrali s tenisovým trenérem a komentátorem stanice O2 TV sport  Liborem Basíkem. 

Před čtyřmi dny 22:09

#365: Kolik vydělávají nejlepší čeští sportovci? >>> Robert Sattler

Magazín Forbes vydává každý rok žebříček nejlépe vydělávajících sportovců Česka, ten poslední ovládl v létě hokejový útočník David Pastrňák s hrubým výdělkem 310 milionů korun. V elitní desítce pak najdeme sedm hokejistů, dva fotbalisty a jednu tenistku. Jak těžké je se k příjmům sportovců dostat? Jaký je v Česku největší rozdíl oproti světovému žebříčku? A jak bude vypadat příští ročník? To všechno jsme probrali se zástupcem šéfredaktora českého Forbesu Robertem Sattlerem, který má žebříček na starosti. 

Epizoda 364Před pěti dny 27:31

#364: Proč dosud naplno nerozvinul potenciál? >>> Adam Karabec

Adam Karabec. Zlaté dítě, hvězda budoucnosti. Slýchá to od brzkého věku, ve Spartě však talent nikdy naplno nerozvinul. Možná i to je důvod, proč nad ním mnozí zlomili hůl, přestože je mu stále teprve jednadvacet let. Nyní se, i podle svých slov, našel na hostování v dresu Hamburku. Cíl týmu je jasný. Po sedmi sezonách postoupit zpět mezi německou elitu. Týmový výsledek bude mít vliv i na Karabcovi další kroky, protože Hamburk si ho s největší pravděpodobností bude moci dovolit jen pokud postoupí o level výš. Jak si Karabec první zahraniční angažmá užívá? Zvládl mentálně ve velmi mladém věku nesmírná očekávání? Je české fotbalové prostředí otevřené mladým, kreativním hráčům? A jaké je týmové rozpoložení české jednadvacítky před kvalifikačními zápasy o všechno? To vše jsme s Adamem Karabcem, přímo na reprezentačním srazu lvíčat, probrali.

Před šesti dny 26:57

Livesport Daily RE:ACTION >>> Dynamo ničí samo sebe. Kdo za Zadinu?

Marek Zadina se rozhodl opustit post hlavního trenéra Dynama Pardubice. Jde o druhou změnu hlavního kouče velké hokejové značky během deseti měsíců, protože v lednu tohoto roku vedení odvolalo Václava Varaďu. Dynamo je nyní přitom po devíti odehraných duelech druhé v tabulce, body se mu daří sbírat. Vedení však požaduje zlepšený herní projev, proto přichází změny. Což jsme se rozhodli probrat, a proto v pátém vydání našeho reakčního dílu komentují změny v Pardubicích Jakub Burian, Jan Denemark a Lukáš Pečeně.

Před šesti dny 32:49

#363: Zvedne se Slovan Liberec? >>> Robert Neumann

Slovan Liberec o víkendu v Podještědském derby podlehl na domácím hřišti Jablonci 0:5 a zažívá nepovedený vstup do první sezony pod novým majitelem Ondřejem Kaniou. Ten přitom před startem ročníku vyhlásil ambici útočit na první pětku ligové tabulky. Proč se zatím Liberci nedaří, jaká je důvěra v trenéra Kováče a jaký dopad na klub mají výrazná mediální vystoupení majitele Kanii? O tom všem si dnes popovídáme s Robertem Neumannem, fotbalovým redaktorem serveru Sport.cz a také bývalým ligovým fotbalistou, který oblékal dresy Liberce i Jablonce. Příjemný poslech!

Před týdnem 42:57

#362: Co a jak se stalo před Eurem? >>> Michal Sadílek

Byl to příběh, který provázel český národní tým před i během letošního Eura. Michal Sadílek se na začátku června zranil na závěrečném přípravném kempu v Rakousku během jízdy na tříkolce a přišel tak o možnost zahrát si na evropském šampionátu. Nehoda, kolem které se vytvořila v průběhu času řada spekulací a nejasností, ovšem provází záložníka nizozemského Twente doteď a do týmového tréninku se vrací až nyní, čtyři měsíce od nešťastného momentu. Středopolař národního týmu se rozhodl poprvé otevřeně promluvit o tom, jak celá osudná chvíle probíhala, jak vypadaly první hodiny a dny po této nehodě a jak náročný je jeho návrat na hřiště. Hostem dnešního vydání Livesport Daily je sám Michal Sadílek. 

Před týdnem 36:21

Livesport Daily RE:ACTION >>> Dominantní Slavia, Sparta bez zápalu

Je tady čtvrtá epizoda našeho reakčního speciálu. Jan Denemark, Lukáš Pečeně a Jakub Burian si sedli k mikrofonu a zhodnotili 312. derby mezi Spartou a Slavií. V čem byla Slavia lepší, kde se utkání lámalo a proč se zatím sparťani nemusí hroutit? Příjemný poslech!

Před týdnem 38:12

#361: Na co sportovec potřebuje právníka? >>> Zdeněk Tomíček

Na konci září napsal právník Zdeněk Tomíček na sociální síť X příspěvek, ve kterém nabízí právní pomoc pro mladé sportovce zdarma. Proč? Podle něj je občas realita sportovního práva hodně divokým prostředím a sami sportovci dalekosáhle doplácejí například na to, že podepisují smlouvy, jejichž znění dokonale neznají. Jaké nástrahy čekají na sportovce při jednání s kluby nebo s agenty? O tom si dnes povídáme právě s právníkem specializovaným na sportovní právo Zdeňkem Tomíčkem. Příjemný poslech!

Před týdnem 39:46

#360: Co všechno ovlivní první derby v sezoně? >>> Jan Homolka

První derby pražských “S” v této sezoně, v pořadí už 312. v dějinách, je tady. Velký fotbalový šlágr uvidí v neděli diváci v Edenu a do utkání půjde z první příčky ligové tabulky tentokrát Slavia. Jaký bude duel, který rozděluje fanoušky po celém Česku? Na koho se budou Slavia se Spartou nejvíc spoléhat? Kde je aktuálně lepší atmosféra? A jak moc může právě tenhle duel ovlivnit zbytek sezony? To všechno jsme v dnešním vydání podcastu Livesport Daily probrali s komentátorem stanice O2 TV Sport Janem Homolkou.