Livesport Daily
Před čtyřmi dny

Poslechněte si podcast: #351: Proč se čeští fotbalisté těžko prosazují v zahraničí? >>> Jan Palička

Trend, který je neúprosný ale jasně patrný - mladí čeští fotbalisté mají velký problém prosadit se po přestupu v zahraničí. Hložek, Čvančara, Hranáč, Zima, Kovář a v úvodu sezony i Ladislav Krejčí. Čím to je? Děláme něco špatně ve výchově nebo hráči odchází příliš brzo? Dává si jejich okolí dost záležet s výběrem týmu? A musí vlastně každý český fotbalista snít o zahraničním angažmá? O tom všem je dnešní epizoda, jejímž hostem je dlouholetý fotbalový novinář Mladé fronty DNES Jan Palička. Příjemný poslech!

44:30

Livesport Daily

Vydává: Jakub Burian, Jan Denemark, Lukáš Pečeně

Jediný denní sportovní podcast v Česku. Expresní formát, netradiční témata, exkluzivní hosté.
Každodenní porce sportovních informací pro ty, kterým jen výsledky nestačí.

YouTube: https://flashsco.re/3ZP9lhO
TikTok: https://flashsco.re/3ZLh7cA
Instagram: https://flashsco.re/3PM5duj

Web

Dnes 31:32

#355: Koupí Karel Pražák Sigmu Olomouc? >>> Pavel P. Novotný

Do českého fotbalu by mohl vstoupit další bohatý a vlivný podnikatel. O Sigmu Olomouc totiž projevila zájem investiční skupina Kaprain Karla Pražáka, majitele hokejové Sparty. Pětapadesátiletý Pražák byl loni podle magazínu Forbes 43. nejbohatším Čechem s majetkem v hodnotě 12 miliard korun. Jaká je historie podnikatele Karla Pražáka? Jaký je jeho vztah ke sportu? A dávala by případná akvizice z jeho pohledu smysl? To všechno jsme probrali Pavlem P. Novotným, redaktorem Hospodářských novin.

Včera 29:07

#354: Končí vláda Maxe Verstappena a Red Bullu? >>> Jiří Šlégl

Šampion posledních tří ročníků formule 1 Max Verstappen se trápí a s ním i celý Red Bull. Šestadvacetiletý pilot nevyhrál už osm závodů v řadě, v týmu to vře a do vedení poháru konstruktérů se mezitím dostla McLaren. Co se odehrává v zákulisí Red Bullu a jaký vliv to bude mít na příští roky? Začínají ve Formuli 1 nové pořádky? Jak moc je populární Lando Norris? A jak rozumět trestům pro piloty za sprostá slova během závodu? To všechno jsme v dnešním vydání podcastu Livesport Daily probrali s moderátorem stanice CNN Prima News a expertem na Motorsport Jiřím Šléglem. 

Před dvěma dny 26:14

#353: Co čeká Slavii a Plzeň v Evropské lize? >>> Tomáš Radotínský

Po Spartě začíná pohárová sezona dalším dvěma českým klubům. Slavia a Plzeň vstupují do nového ročníku Evropské ligy, která stejně jako Champions League prošla výraznou proměnou formátu. Slavii čeká na úvod Ludogorec Razgrad a Plzeň jede do Frankfurtu. Jak bude fungovat oslabená obrana sešívaných? Jak obstojí plzeňská Viktorka v konkurenci velkých evropských klubů? A jak důležité budou jejich výkony pro klubový koeficient? To všechno jsme probrali s fotbalovým komentátorem stanice O2 TV Sport Tomášem Radotínským.

Před třemi dny 22:30

#352: Proč upadá brazilská fotbalová reprezentace? >>> Guilherme Bianchini

Brazilská fotbalová reprezentace je v nebývalé krizi. V létě vypadla z Copa America ve čtvrtfinále po penaltovém rozstřelu s Uruguayí, Teď v září už v kvalifikaci o mistrovství světa stihla prohrát s Paraguayí. Přesto je to pořád tým plný hvězd, jehož ofenzivu táhnou opory Realu Madrid Vinicius Junior a Rodrygo. Tak čím to je, že se Brazílii nedaří? Na to jsme se šli zeptat přímo ke zdroji, hostem dnešního podcastu je novinář a náš kolega z brazilské verze Livesportu Guilherme Bianchini. Rozhovor vám nabízíme v dabované verzi. Příjemný poslech!

Před týdnem 26:42

#350: Jak se vyrovnat s nečekaným koncem v klubu? >>> Tomáš Hyka

Hokejový útočník Tomáš Hyka má na kontě 27 utkání v NHL, zahrál si na dvou světových šampionátech i na olympiádě a v posledních dvou letech působil v pardubickém Dynamu. Po neúspěšné finálové sérii s Třincem v klubu ale i přes dlouholetý kontrakt skončil a rodák z Mladé Boleslavi se přesunul do kádru pražské Sparty a postaral se tak o jeden z největších a nejtřaskavějších letních přestupů. Jak probíhal jeho konec v Pardubicích? V čem se může hokejová Sparta rovnat se světem NHL? Jak se aktuálně dívá na KHL? A jak náročné pro něj byly poslední dva roky psychicky? To všechno jsme s Tomášem Hykou probrali v dnešní vydání podcastu Livesport Daily. 

Před týdnem 54:00

#349: Jak se kupuje fotbalový klub? >>> David Trunda

David Trunda má za sebou bohatou sportovní kariéru, kdy působil v různých pozicích například ve fotbalové Slavii, hokejové Kometě nebo v tenisové Spartě. Poslední roky je ale spjatý výhradně s fotbalovým klubem v Mladé Boleslavi, kde dělal generálního ředitele a kde se v červnu stal většinovým majitelem klubu, když odkoupil 51% akcií. Jak daleko byla před koupí klubu jeho výpověď? Proč se rozhodl odvolat trenéra Davida Holoubka před klíčovou odvetou o postup do evropských pohárů? Jaká bude filozofie při příchodech a odchodech hráčů? A jak chce udělat z Mladé Boleslavi atraktivní adresu pro všechny fotbalové fanoušky? To všechno jsme v dnešním vydání probrali přímo s Davidem Trundou. 

Před týdnem 16:36

#348: V čem jsou silné stránky Salcburku? >>> Antonín Svoboda

Liga mistrů se po devatenácti letech vrací na Letnou, už dnes večer vyzve Sparta rakouský Red Bull Salcburk. Právě v jeho akademii působil útočník Antonín Svoboda. K velké kariéře v evropské fotbale se odsud neodrazil, za áčko nastoupil jen do jednoho zápasu a to v Evropské lize proti Villarealu. Dění v Salcburku ale pořád sleduje, a proto jsme před dnešním velkým zápasem zavolali právě jemu, abychom se zeptali, co od utkání očekává. Příjemný poslech!

Před týdnem 28:42

#347: Jak kluby v nižších soutěžích pracují s daty? >>> Jiří Lisner

Fotbalová data vládnou světu. Na vrcholové úrovni už se málokterý tým obejde bez datového analytika a přesného rozboru fyzických a taktických výkonů všech hráčů. Možná vás ale překvapí, že data už ani v Česku nejsou doménou jen nejvyšší soutěže - náš dnešní host Jiří Lisner založil firmu Bohemians Analytics, která pomáhá se sběrem dat například i týmům v ČFL. Jak se to na to dívají sami hráči i trenéři a můžou být data budoucností fotbalu třeba i v okresních přeborech? O tom je dnešní epizoda podcastu Livesport Daily. Příjemný poslech!

Před týdnem 29:31

#346: Jak vnímá odchovanec proměnu Dynama? >>> Lukáš Radil

Útočník Lukáš Radil debutoval v české nejvyšší soutěži před šestnácti lety. Od té doby získal s Pardubicemi dva ligové tituly, zahrál si na dvou světových šampionátech a na kontě má také 50 zápasů v NHL, kde si zahrál za San Jose Sharks. Teď je jedním z hlavních tahounů pardubického Dynama, které je opět považováno za největšího kandidáta na extraligového šampiona. Jak často je v kontaktu s majitelem klubu Petrem Dědkem a jak vnímá změnu v postavení pardubického hokeje v posledních letech? Jak do  už tak nabitého týmu zapadl v létě Roman Červenka? A jak přemýšlí nad životem po hokejové kariéře? To všechno jsme v dnešním vydání Livesport Daily probrali přímo s pardubickým forvardem.