Livesport Daily
Před týdnem

Poslechněte si podcast: RE:ACTION >>> Potřebují české reprezentace generální manažery?

Petr Nedvěd z osobních důvodů opustil funkci generálního manažera české hokejové reprezentace. Tomáš Hübschman se zase stal novým generálním sportovním ředitelem české fotbalové reprezentace. Lukáš Pečeně, Jan Denemark a Jakub Burian se v dnešním vydání našeho reakčního formátu ptají, jaké mají generální manažeři u českých reprezentací náplně práce a jestli je národní týmy vůbec potřebují. Příjemný poslech!

30:07

Livesport Daily

Vydává: Jakub Burian, Jan Denemark, Lukáš Pečeně

Jediný denní sportovní podcast v Česku. Expresní formát, netradiční témata, exkluzivní hosté.
Každodenní porce sportovních informací pro ty, kterým jen výsledky nestačí.

YouTube: https://flashsco.re/3ZP9lhO
TikTok: https://flashsco.re/3ZLh7cA
Instagram: https://flashsco.re/3PM5duj

Web

Dnes 29:31

#346: Jak vnímá odchovanec proměnu Dynama? >>> Lukáš Radil

Útočník Lukáš Radil debutoval v české nejvyšší soutěži před šestnácti lety. Od té doby získal s Pardubicemi dva ligové tituly, zahrál si na dvou světových šampionátech a na kontě má také 50 zápasů v NHL, kde si zahrál za San Jose Sharks. Teď je jedním z hlavních tahounů pardubického Dynama, které je opět považováno za největšího kandidáta na extraligového šampiona. Jak často je v kontaktu s majitelem klubu Petrem Dědkem a jak vnímá změnu v postavení pardubického hokeje v posledních letech? Jak do  už tak nabitého týmu zapadl v létě Roman Červenka? A jak přemýšlí nad životem po hokejové kariéře? To všechno jsme v dnešním vydání Livesport Daily probrali přímo s pardubickým forvardem.

Před třemi dny 42:28

#345: Jak se z komentátora ČT stane kandidát za stranu PRO? >>> Josef Němec

Dlouhé roky byl Josef Němec známý všem sportovním fanouškům jako fotbalový expert na ČT Sport. Jeho komentátorské období je teď ale, minimálně na čas, minulostí, protože se dal na politiku a tím pádem se na obrazovce nesmí objevovat. V nadcházejících krajských volbách  na Karlovarsku figuruje jako dvojka na kandidátce uskupení Správná volba PRO kraj, které je společným projektem Trikolory a strany PRO Jindřicha Rajchla. Proč se rozhodl zkusit štěstí v politice, jak jde dohromady jeho angažmá v České televizi s tím, že Rajchl by ji rád zrušil a proč si vlastně vybral pravicovou, nacionální stranu PRO? O tom všem je dnešní Livesport Daily, jehož hostem je právě Josef Němec. Příjemný poslech.

Před čtyřmi dny 23:53

Livesport Daily RE:ACTION >>> Až se z reprezentace stane tým, fanoušci přijdou

Česká fotbalová reprezentace v úterý porazila na domácím stadionu Ukrajinu, kromě pozitivního výsledku ale fanoušci řeší hlavně vyjádření Tomáše Součka, Pavla Šulce a Václava Černého hned po zápase. Všichni tři se totiž nechali slyšet, že je zklamala atmosféra na stadionu, Černý prohlásil, že by raději hrál před prázdnými tribunami a Šulc fanoušky obvinil, že se na tým vykašlali. Co si o těchto slovech i o atmosféře okolo týmu myslíme, to jsme probrali v novém díle našeho reakčního formátu. Příjemný poslech

Před čtyřmi dny 39:49

#344: Jaká je filozofie Slovanu Bratislava? >>> Andrej Zvolenský

Slovenský klub postoupil po čtrnácti letech do fotbalové Ligy mistrů. Slovan Bratislava jako jediný klub prošel všemi předkoly a může se těšit na velké zápasy proti Manchesteru City, Bayernu Mnichov, Atléticu Madrid nebo AC Milán. Jaké je postavení Slovanu na slovenské klubové scéně a jak moc je od konkurence odskočený? Jak důležitý byl a je pro úspěch Slovanu trenér Vladimír Weiss starší? Jaké renomé mají ve slovenské společnosti majitel klubu Ivan Kmotrík starší a jeho syn generální ředitel klubu Ivan Kmotrík mladší? A jaká je filozofie klubu, který funguje bez skautského a analytického oddělení? To všechno jsme v dnešním vydání probrali s fotbalovým komentátorem televize Markíza Andrejem Zvolenským.

Před pěti dny 30:58

#343: V čem je výjimečný hokejový Třinec? >>> Ondřej Kacetl

Ve třiceti letech se ocitl v prvoligovém Přerově a uvažoval, jestli má vůbec dál hrát lední hokej. Teď, o čtyři roky později, se v souvislosti s Ondřejem Kacetlem používají termíny jako fantom play off, holywoodský příběh či úkaz, který se dere na čelo historických statistik. Jeho příběh je unikátní, jiný. A co je hlavní - už čtyři sezona za sebou také zlatý. Co stojí podle čtyřnásobného extraligového šampiona za schopností načasovat formu? Jak třinecká kabina řeší podpisy zvučných posil v Pardubicích a na Spartě? Je v silách Třince získat šestý titul v řadě? To vše jsou témata dnešní epizody, kde vám nabídneme první ze série rozhovorů před startem nové sezony hokejové extraligy. Naším hostem je právě brankář třineckých Ocelářů Ondřej Kacetl.

Před šesti dny 28:44

#342: Proč šla Chance do fotbalu? >>> Martin Filip

Už sedm kol má za sebou česká fotbalová liga v novém hávu a s novým názvem Chance Liga. Sázková kancelář Chance, která patří pod Tipsport, za titulární práva zaplatila 260 milionů korun na rok. Je to racionální částka? A jak je Tipsport spokojený s dosavadní spoluprací s českou ligou? O tom všem si dnes povídáme s Martinem Filipem, který je v Tipsportu Head of Brand. Příjemný poslech!

Před týdnem 22:49

#341: Proč se Peltova kauza tak táhne? >>> Petr Leyer

V minulém týdnu si fotbalový funkcionář Miroslav Pelta už potřetí vyslechl stejný rozsudek v korupční kauze, týkající se dotací do fotbalu v době, kdy byl předsedou Fotbalové asociace České republiky. A ten rozsudek zněl - vinen. I po třetí se ale jednalo jen o nepravomocné rozhodnutí, Pelta se odvolal a celý případ se tak potáhne dál. Jak dlouho ještě? Proč celá kauza trvá už sedm let, jaké důkazy proti Peltovi jsou a proč si fotbal dál tohoto muže hřeje ve svém středu? O tom všem si dnes budeme povídat s právníkem a členem správní rady Transparency International Petrem Leyerem. Příjemný poslech!

Epizoda 340Před týdnem 18:18

#340: Je připraven na klíčovou sezonu kariéry? >>> Dan Vladař

Má na dosah pozici, kvůli které dřel celý život. Díky okolnostem a trpělivosti má Dan Vladař reálnou možnost stát se v nadcházející sezoně jedničkou Calgary Flames a mít tak hlavní odpovědnost za týmové výsledky. Vzhledem k odchodu hvězdného Jacoba Markströma, a díky úspěšné zvládnuté náročné operaci kyčle, jsou jeho šance nejvyšší ze všech gólmanů kanadské organizace. Je připraven na sezonu, která může výrazně ovlivnit jeho další hokejový život a posunout ho mezi smetánku NHL? A jak intenzivně vnímal období podpisu volných hráčů, kdy se rozhodovalo o jeho přímé konkurenci v brankovišti? To vše jsme dnes s Danem Vladařem v další epizodě Livesport Daily, probrali. Příjemný poslech.

Epizoda 339Před týdnem 25:31

#339: Proč si myslí, že z kariéry šlo dostat víc? >>> Lukáš Zelenka

Lukáš Zelenka byl v mládežnickém věku na přelomu milénia považován, společně s Tomášem Rosickým, za diamant, který Sparta piplá pro nejvyšší fotbalová patra. Oba tehdy měli nálepku super talentů. Kariéru mohl mít Zelenka, i podle svých vlastních slov, mnohem zářnější a když se zpětně ohlédne, nalezl by momenty, kdy si měl počínat jinak. Bývalý šikovný záložník však nadále zůstává velkým fotbalovým a hlavně sparťanským příznivcem a užívá si současnou letenskou jízdu. Jak vnímá progres Sparty v posledních letech? Co byla jeho první myšlenka, když se Sparta dozvěděla své soupeře v Lize mistrů? A kterých situací v průběhu kariéry lituje? I to byla témata dnešního rozhovoru.