Livesport Daily
Epizoda 3176. srpen 2024

Poslechněte si podcast: #317: Co čeká české kluby v boji o pohárovou Evropu? >>> Jiří Čihák

Pět českých celků čeká v následujících dnech klíčová fáze z hlediska případné účasti v evropských pohárech. Zatímco pražská "S" mlsně pokukují po účasti v Lize Mistrů, Plzeň by ráda postup do Evropské Ligy a Baník s Mladou Boleslaví zase do té Konferenční. Karty jsou však rozdané odlišně a šance na další postupy se výrazně liší. Jak silný je dnes rumunský mistr FCSB, který čeká Spartu? Co stojí za obrovským a hlavně nesmírně rychlým úspěchem Royal Unionu, tedy soupeře pražské Slavie? A může Baník zaskočit Kodaň? To vše jsme probrali v zajímavé půlhodince s fotbalovým novinářem Jiřím Čihákem. Příjemný poslech.

32:57

Livesport Daily

Vydává: Jakub Burian, Jan Denemark, Lukáš Pečeně

Jediný denní sportovní podcast v Česku. Expresní formát, netradiční témata, exkluzivní hosté.
Každodenní porce sportovních informací pro ty, kterým jen výsledky nestačí.

YouTube: https://flashsco.re/3ZP9lhO
TikTok: https://flashsco.re/3ZLh7cA
Instagram: https://flashsco.re/3PM5duj

Web

Dnes 28:44

#342: Proč šla Chance do fotbalu? >>> Martin Filip

Už sedm kol má za sebou česká fotbalová liga v novém hávu a s novým názvem Chance Liga. Sázková kancelář Chance, která patří pod Tipsport, za titulární práva zaplatila 260 milionů korun na rok. Je to racionální částka? A jak je Tipsport spokojený s dosavadní spoluprací s českou ligou? O tom všem si dnes povídáme s Martinem Filipem, který je v Tipsportu Head of Brand. Příjemný poslech!

Včera 22:49

#341: Proč se Peltova kauza tak táhne? >>> Petr Leyer

V minulém týdnu si fotbalový funkcionář Miroslav Pelta už potřetí vyslechl stejný rozsudek v korupční kauze, týkající se dotací do fotbalu v době, kdy byl předsedou Fotbalové asociace České republiky. A ten rozsudek zněl - vinen. I po třetí se ale jednalo jen o nepravomocné rozhodnutí, Pelta se odvolal a celý případ se tak potáhne dál. Jak dlouho ještě? Proč celá kauza trvá už sedm let, jaké důkazy proti Peltovi jsou a proč si fotbal dál tohoto muže hřeje ve svém středu? O tom všem si dnes budeme povídat s právníkem a členem správní rady Transparency International Petrem Leyerem. Příjemný poslech!

Epizoda 340Před čtyřmi dny 18:18

#340: Je připraven na klíčovou sezonu kariéry? >>> Dan Vladař

Má na dosah pozici, kvůli které dřel celý život. Díky okolnostem a trpělivosti má Dan Vladař reálnou možnost stát se v nadcházející sezoně jedničkou Calgary Flames a mít tak hlavní odpovědnost za týmové výsledky. Vzhledem k odchodu hvězdného Jacoba Markströma, a díky úspěšné zvládnuté náročné operaci kyčle, jsou jeho šance nejvyšší ze všech gólmanů kanadské organizace. Je připraven na sezonu, která může výrazně ovlivnit jeho další hokejový život a posunout ho mezi smetánku NHL? A jak intenzivně vnímal období podpisu volných hráčů, kdy se rozhodovalo o jeho přímé konkurenci v brankovišti? To vše jsme dnes s Danem Vladařem v další epizodě Livesport Daily, probrali. Příjemný poslech.

Před pěti dny 30:07

RE:ACTION >>> Potřebují české reprezentace generální manažery?

Petr Nedvěd z osobních důvodů opustil funkci generálního manažera české hokejové reprezentace. Tomáš Hübschman se zase stal novým generálním sportovním ředitelem české fotbalové reprezentace. Lukáš Pečeně, Jan Denemark a Jakub Burian se v dnešním vydání našeho reakčního formátu ptají, jaké mají generální manažeři u českých reprezentací náplně práce a jestli je národní týmy vůbec potřebují. Příjemný poslech!

Epizoda 339Před pěti dny 25:31

#339: Proč si myslí, že z kariéry šlo dostat víc? >>> Lukáš Zelenka

Lukáš Zelenka byl v mládežnickém věku na přelomu milénia považován, společně s Tomášem Rosickým, za diamant, který Sparta piplá pro nejvyšší fotbalová patra. Oba tehdy měli nálepku super talentů. Kariéru mohl mít Zelenka, i podle svých vlastních slov, mnohem zářnější a když se zpětně ohlédne, nalezl by momenty, kdy si měl počínat jinak. Bývalý šikovný záložník však nadále zůstává velkým fotbalovým a hlavně sparťanským příznivcem a užívá si současnou letenskou jízdu. Jak vnímá progres Sparty v posledních letech? Co byla jeho první myšlenka, když se Sparta dozvěděla své soupeře v Lize mistrů? A kterých situací v průběhu kariéry lituje? I to byla témata dnešního rozhovoru.

Před šesti dny 31:27

#338: Jak se buduje trenérská kariéra v Kanadě? >>> Libor Volf

Libor Volf býval nadějným fotbalistou, odchovancem Sigmy Olomouc a mládežnickým reprezentantem. Velkou kariéru ale i kvůli zdraví neudělal, s fotbalem brzy skončil a odešel se živit rukama do Kanady. Po čase tam začal zdokonalovat pár místních dětí ve fotbale a právě z toho se nakonec stalo jeho životní poslání. Dnes má jeho trenérská akademie pobočky nejen v Kanadě, USA a Česku, ale i v Ugandě, kde se věnuje chudým dětem. Životní příběh úspěšného českého kouče probereme přímo s ním v dnešní epizodě. Příjemný poslech!

Epizoda 337Před týdnem 37:14

#337: Jaká byla role sportovců v Sametové revoluci a je Nagano historický předěl? >>> Michal Stehlík

Plná náměstí, neopakovatelná atmosféra a vzpomínky, které nejde z hlavy vymazat. To lze prohlásit o obou dnešních tématech, tedy o Sametové revoluci, i o celospolečenských oslavách zlaté medaile hokejistů z Nagana. Jaké bylo zapojení sportovních elit a předních československých hvězd v průběhu Sametové revoluce? Jak listopad 1989 změnil fungování tuzemského sportu? A lze o Naganu, největším sportovním úspěchu v českých dějinách, mluvit jako o samostatném historickém milníku? Takové bylo téma posledního pátého dílu historické minisérie Livesport Daily s historikem Michalem Stehlíkem o momentech, kdy sport a politika byly prakticky, jedno a totéž. Příjemný poslech.

Epizoda 336Před týdnem 30:33

#336: Jak lze propojit sport s diplomacií? >>> Matt Field

Matthew Field působí jako britský velvyslanec v České republice už řadu měsíců. Díky své autenticitě a snaze naučit se český jazyk, se velmi rychle stal známým po celé zemi. Práce diplomata obnáší mnoho forem a sám velvyslanec, mimochodem sám vášnivý sportovec, potvrzuje, že v propagaci Velké Británie v tuzemsku hraje velkou roli i sport. Právě propojení diplomacie a sportu je na globální úrovni stále častějším jevem. Co Matt Field na rostoucí vliv sportu v mezinárodních otázkách říká? Jak se dostal do organizačního výboru fotbalového šampionátu v roce 2002? Jak vnímá fakt, že Daniel Křetínský je jedním z majitelů West Hamu United? A překvapilo ho jak moc Češi prožívají hokejové mistrovství? To vše jsme v dnešním exkluzivním rozhovoru s britským velvyslancem probrali. Příjemný poslech. 

Před týdnem 37:40

#335: Jak se podvádí na paralympiádě? >>> Jan Povýšil

Olympiáda v Paříži je minulostí, ale francouzská metropole sportem žije dál. Ve středu totiž začala pod Eiffelovou věží paralympiáda, na kterou se podle organizátorů prodaly dva miliony vstupenek. Jak se v české společnosti posunulo vnímání lidí s handicapem? Jak se dá na paralympiádě podvádět? Jak se v posledních letech zvedá zájem o příběhy handicapovaných sportovců? A jaká je realita ve fungování a podmínkách pro paralympioniky? To všechno jsme v dnešním vydání Livesport Daily probrali s pětinásobným paralympijským medailistou a současným novinářem Janem Povýšilem. 

Před týdnem 30:43

RE:ACTION >>> Los Ligy mistrů

Nový ročník Ligy mistrů, nový hrací formát a uprostřed toho všeho pražská Sparta! Pro nás ideální příležitost představit vám náš nový formát RE:ACTION, ve kterém si bezprostředně po tom, co se ve sportovním prostředí něco zásadního stane, sedneme a probereme to. Dnes jsme v plné sestavě - Lukáš Pečeně, Jakub Burian a Jan Denemark. Jak se nám líbí soupeři Sparty a jak vidíme její šance? Příjemný poslech!