- Podcasty
- Vaříme s Habadějem

Poslechněte si podcast: Lívance z podmáslí s borůvkami si zamilujete. A můžete na ně chodit celé odpoledne. Pokud zbudou
Dnes si společně pořádně zavaříme. Připravíme si „lívance“. A přijdou si na své všichni - ať už jste na sladké nebo naopak na slané. Dali jsme totiž hlavy dohromady a těch receptů jsme našli tolik, že by nám jeden pořad nestačil.
Vaříme s Habadějem
Každou sobotu dopoledne vaříme v přímém přenosu. A přejeme dobrou chuť!
Víte, jak správně připravit lilek nebo-li baklažán? A co z něj uvařit? Udělejte si ho zapečený
Lilek neboli baklažán je plodina pocházející z Balkánu. Patří do čeledi lilkovitých rostlin, což jej z botanického hlediska řadí mezi ovoce, nicméně je v gastronomii považován za zeleninu. Ač je nezpochybnitelně chutnou a výživově přínosnou potravinou, je opředen také nepříznivými názory na jeho výživové vlastnosti. Milovníci lilku si bez něj neumí představit žádnou grilovačku, skeptici se mu vyhýbají. Do jaké skupiny patříte vy?
Odborníci řadí krůtu mezi superpotraviny. Udělejte si skvělá krůtí prsa plněná špenátem a sýrem feta
Máte rádi drůbeží maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád drůbeží kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi krůtí prsa plněná špenátem a sýrem feta. A nebudete litovat.
Játra s chorizem. Skvělé jídlo nezaměnitelné chuti od vás ocení každý, komu se ocitne na talíři
Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží játra, vždy z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku. A všichni strávníci to ocení.
Květák na kari. Žádný kuchař neprohloupí, protože ženy a muži, děti i dospělí ho prostě milují!
Květák je mezi strávníky velmi oblíbený. Hodí se k zapékání, uvaříte z něj fantastickou polévku, ale skvělý je i ve špagetách. Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika. Zkrátka květák je oblíbený nejen u osob, které nejedí maso, ale jeho skvělou chuť miluje spousta lidí. Dokonce i děti, které se běžně raději zelenině vyhýbají, květáku neodolají.
Thajské nudle s kuřecím masem. Exotika na český způsob aneb jak rychle a jednoduše kouzlit v kuchyni
Vyhlášené thajské rýžové nudle si zamilujete. S velkou pravděpodobností budou chutnat každému a vaření vám nezabere více než 30 minut. Máme pro vás jednoduchý a přitom originální recept z thajské kuchyně.
Řízečky z mletého masa. To je ideální pro začátečníky v kuchyni i pro ty, kdo rádi zkusí nové chutě
Mleté maso je skvělou a tvůrčí surovinou. Od klasických karbanátků, až po masové kuličky s omáčkou nebo burgery. Mleté maso se také může použít do ragú, rizota, na čevabčiči, plní se s ním zelenina - rajčata, papriky nebo lilek.
Bramborový nákyp nikdy nezklame aneb i v kuchyni platí, že v jednoduchosti se skrývá síla a krása
Bramborová medaile sice značí čtvrté místo, v kuchyni se ale brambory nedostižně drží na prvních příčkách. Zemáky, erteple či například kremple neboli brambory jsou pokrmem mnoha názvů i tváří. Zajímavostí je, že existuje přibližně 1500 různých odrůd brambor.
Dušená treska na citrónovo-česnekové omáčce. Udělejte si k ní netradiční, skvělé celerové hranolky
Treska se řadí mezi vůbec nejchutnější mořské ryby. Svědčí o tom i fakt, že jen v Británii se jí sní ročně kolem 136 miliónů porcí. Kulinářské možnosti této ryby objevili lidé už před mnoha staletími, neboť treska byla takříkajíc víceúčelová. Mohla se totiž uvařit nejen čerstvá. Po usušení se dala uchovat také pro období, kdy drsné klimatické podmínky lov ryb znemožnily.
Velikonoční nádivka by na svátečním stole neměla chybět. Tradice velí použít na přípravu trojí maso
Původně se velikonoční nádivka připravovala bez pečiva. Z mléka a krupice se svařila hustá kaše, do ní se zamíchala vejce a na kousky natrhané nebo pokrájené maso (často kůzlečí). Pak se přidaly zelené bylinky a upekla se.
Mrkvová polévka se zázvorem. Už naše babičky a prababičky totiž dobře věděly, že „polévka je grunt“
Dříve polévka nebyla jen jídlem, ale i lékem. V našich krajinách patřily posléze polévky především k jídelníčku chudých a často bývaly jediným teplým jídlem za den. Nejčastěji se objevovaly polévky ze zelí, mrkve a luštěnin. A moukou se zahušťovaly opravdu jen výjimečně.