Pochoutky na talíři
24. červenec 2022

Poslechněte si podcast: Léto na grilu: Zauďte vepřové kotlety na seně. Provoní širé okolí

Slavný šéfkuchař Jaroslav Sapík vaří ve své hospodě v Klokočné u Mnichovic ve středních Čechách. Naďu Konvalinkovou a Patrika Rozehnala tam naučil, jak se griluje vepřová kotleta lehce zauzená na seně. Podávala se k ní pečená brambora s tvarohovým krémem. Ochutnával zpěvák skupiny Olympic Petr Janda.

29:05

Pochoutky na talíři

Vydává: Český rozhlas

Rozhlasové vaření a talk-show s profesionálním kuchařem a slavnou osobností.

Web

7. srpen 2022 31:26

Jan Havaš připravil studenou perskou polévku s okurkami

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vyrazili do obce Zájezd na Kladensku, kde se nachází restaurace stejného jména, kterou založili dva kamarádi a kulinární nadšenci. Jedním z nich je Jan Havaš, který umíchal pro herečku a milovnici polévek Báru Štěpánovou studenou perskou okurkovou polévku.

31. červenec 2022 30:03

Léto na grilu: Ugrilujte si celé kuře. Radek David předvedl, že to není nic těžkého

Nejen prsní řízky nebo paličky, ale rovnou celé kuře jsme grilovali spolu s šéfkuchařem Radkem Davidem z průhonické restaurace Babiččina zahrada. Pozvání Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala na kuře s rozmarýnem a koriandrem přijala zpěvačka Marie Rottrová.

17. červenec 2022 31:13

Léto na grilu: Uzená kachní prsa se salátem a dresingem z bylinek. Griloval Radek David

Na grilu se dá i udit. Šéfkuchař Radek David z Babiččiny zahrady v Průhonicích vám to dokázal při přípravě kachních prs s čerstvým bylinkovým a rajčatovým salátem. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal tentokrát k ochutnávání pozvali zpěvačku a muzikálovou herečku Hanku Křížkovou.

10. červenec 2022 30:49

Léto na grilu: Udělejte si skvělý burger z hovězího krku s cibulovým chutney

Šéfkuchař pardubické restaurace Hogo Fogo Jan Brandejs nás naučil burgr z hovězího krku s cibulovým chutney, cuketovými hranolky a hořčicovým dresingem. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal přizvali ke stolu i moderátora a milovníka dobrého vína Martina Severu.

3. červenec 2022 34:51

Léto na grilu: Sapíkovy grilované krevety s pečeným ananasem a paprikovou omáčkou

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se vydali do Klokočné u Mnichovic ve středních Čechách, kde žije a vaří kuchař Jaroslav Sapík. Za jeho restaurací U Sapíků je nádherná zahrada s altánem. Právě tam grilovali velké krevety s ananasem a připravili pikantní paprikovou omáčku. Ochutnal i zpěvák Stanislav Hložek.

26. červen 2022 34:43

Léto na grilu: Roastbeef s domácí tatarkou. Griloval Radek David

Šéfkuchař Radek David se svým týmem z restaurace Babiččina zahrada v Průhonicích nás naučil grilování roastbeefu a přípravu domácí tatarské omáčky. Hostem Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala byl moderátor České televize Vladimír Kořen.

19. červen 2022 26:54

Léto na grilu: Špíz z mořské tresky a čerstvý salát. Griloval Jan Brandejs

V Pochoutkách na talíři jsme zahájili Léto na grilu. Šéfkuchař Jan Brandejs z pardubické restaurace Hogo Fogo ugriloval špíz z mořské tresky přímo na palubě lodi Blanice na Labi. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali i herečku Ivanu Andrlovou.

20. únor 2022 31:34

Pečeným candátem s omáčkou choron nadchnul Ondřej Soukup herce Petra Štěpánka

Pražskou restauraci Atelier Red & Wine ocenil i průvodce Michelin. Kuchyni tam šéfuje zkušený Ondřej Soukup, který Patrika Rozehnala a Naďu Konvalinkovou naučil, jak připravit candáta s chřestem, hlívou a omáčkou choron. V roli ochutnávače figuroval herec Petr Štěpánek.

13. únor 2022 54:45

Kuřecí prso plněné špenátem připravil Martin Janoušek, ochutnával Vojtěch Bernatský

Martin Janoušek z restaurace Blue Wagon v Praze na Vinohradech předvedl, jak se připravuje kuřecí prsíčko plněné špenátem podávané s bramborovými škubánky. Hostem byl sportovní moderátor České televize Vojtěch Bernatský, který přiznal, co nejí, jaká bláznivá jídla ochutnal v cizině a jaká jídla připravuje pro dceru.