- Podcasty
- Vaříme s Habadějem

Poslechněte si podcast: Kuřecí stroganov vás nadchne. Originál se dělá z hovězího masa, ale drůbeží varianta je také výborná
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Vaříme s Habadějem
Každou sobotu dopoledne vaříme v přímém přenosu. A přejeme dobrou chuť!
Panenka s chřestem a pepřovou omáčkou. Kvalitní maso připravené s láskou vás nikdy nezklame
Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. My dnes pro vás máme jeden hodně zajímavý recept. Tak, dobrou chuť!
Fazole jsou zdravá luštěnina, která nabízí v kuchyni mnoho variant využití. Zkuste je udělat pečené
Luštěniny jsou skvělá potravina! A fazole obzvlášť. Existuje jich spousta druhů, velikostí i barev, ale všechny jsou zdravé, plné bílkovin a navíc stojí pár korun. Vykouzlit z nich můžete opravdu báječné dobroty, které ocení všichni u stolu.
Kotlety s bakoňskou omáčkou. Ta se připravuje z hub a smetany a nesmí v ní chybět sladká paprika
Vepřové maso patří v zemích českých i moravských k tomu nejoblíbenějšímu. Na rovinu si musíme přiznat, že ale nepatří k těm nejzdravějším. Pokud ale zvolíte libovější varianty, není třeba mít výčitky. Právě kotleta je hned po panence považovaná za nejkvalitnější část. A bakoňská omáčka se připravuje z hub a smetany, jako ve většině maďarských pokrmů v ní nechybí paprika.
Zapečené špenátové noky. Ocení je Pepek Námořník i všichni milovníci zdravé a originální kuchyně
Konzumace špenátu zlepšuje kvalitu nehtů, vlasů i pokožky a chrání zrak. Vitamíny skupiny B ve špenátu pomáhají vytvářet pohlavní hormony, zvyšují libido a dodávají energii.
Zapečené kuře s rajčaty. Šťavnaté drůbeží maso krásně vynikne v kombinaci s rajskými jablíčky
S trochou nadsázky by se dalo říct, že kuře je takový novodobý králík. Poté, co se snížil počet drobných chovatelů králíků, získalo kuře v českých domácnostech podobnou pozici díky snadné úpravě, cenové dostupnosti a lahodné chuti. Kdo by neměl rád jemné, křehké a lehce stravitelné kuřecí maso?
Brokolicový nákyp se sýrem a česnekem. Zelené zlato na talíři potěší všechny strávníky. A je zdravé
Brokolice je zelenina nejen velice chutná, ale také hodně zdravá. Především díky vysokému obsahu vitaminu C patří mezi potraviny, které se považují za přirozené zásobárny látek prospěšných pro lidský organismus. Je spousta způsobů, jak je možné brokolici konzumovat, a to buď samostatně v syrovém či povařeném stavu, nebo jako součást pokrmu.
Plněné vepřové rolky s celerovým pyré. Netradiční kombinace chutí, která vás ale zaručeně nadchne
Vepřové maso patří v zemích českých i moravských k tomu nejoblíbenějšímu. Na rovinu si musíme přiznat, že ale nepatří k těm nejzdravějším. Pokud ale zvolíte libovější varianty, není třeba mít výčitky.
Kuře na červeném víně. Známá francouzská pochoutka Coq au vin připravovaná se zeleninou a s láskou
Coq au vin neboli kohout na víně je francouzská klasika. Když si ale recept maličko upravíme na naše středoevropské podmínky, pochutnáte si na voňavém a šťavnatém mase s výraznou omáčkou na zeleninovém základu kdykoli i v Čechách.
Špagetový koláč se špenátem a lososem. Barevně i chuťově vyladěný kousek Itálie na vašem talíři
Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si je jako koláč se špenátem a lososem. Určitě nebudete litovat.
Plněná krůtí prsa s rozmarýnovými bramborami. Hledáte-li zajímavý recept, tohle je ta správná volba
Máte rádi drůbeží maso? Někdo dává přednost grilovanému kuřeti, jiný má rád drůbeží kousky v nějaké směsi. My pro vás ale máme jiný tip! Zkuste s námi plněná krůtí prsa s rozmarýnovými bramborami. A nebudete litovat. Odborníci řadí krůtu mezi superpotraviny.