13. duben 2022

Poslechněte si podcast: Kuře plněné rajčaty a špenátem. Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky

Kuřecí maso je vhodné pro jakoukoliv tepelnou úpravu - jednoduchou i náročnou. Dnes pro vás máme hodně zajímavý recept, udělejte si kuře plněné rajčaty a špenátem.

24:14

Vaříme s Habadějem

Vydává: Český rozhlas

Každou sobotu dopoledne vaříme v přímém přenosu. A přejeme dobrou chuť!

Web

Před týdnem 24:55

Udělejte si vepřovou panenku s rajčaty. Kvalitní, šťavnaté maso připravené s láskou na talíři potěší

Milujete vepřovou panenku? A víte například, že je také velmi málo kalorická? Její další výhodou je nespočet možných variací na úpravu. My dnes pro vás máme jeden hodně zajímavý recept. Tak, dobrou chuť!

Před 2 týdny 22:32

Kedlubna, taková obyčejná zelenina. A tak velké chuťové překvapení. Udělejte si ji s kuřecím masem

Kedlubna je jednou z nejstarších košťálovin. Pěstuje se celoročně na polích i ve sklenících, a dokud nejsou kedlubny zdřevnatělé, jsou lehce stravitelné. Je to velmi zdravá zelenina. Mnozí z nás ji ale konzumují jen syrovou. Jak z ní vytvořit výtečný oběd? Udělejte si kedlubnu s kuřecím masem podle našeho receptu.

Před 3 týdny 21:06

Ženy a muži, děti i dospělí ho prostě milují! Zkuste si udělat nadýchané květákové karbanátky

Květák je mezi strávníky velmi oblíbený. Hodí se k zapékání, uvaříte z něj fantastickou polévku, ale skvělý je i ve špagetách. Dozlatova osmažený květák v trojobalu, to je klasika. Zkrátka květák je oblíbený nejen u osob, které nejedí maso, ale jeho skvělou chuť miluje spousta lidí. Dokonce i děti, které se běžně raději zelenině vyhýbají, květáku neodolají.

8. červen 2022 28:56

Jahody jsou ovoce královské a ovoce lásky. Čas na tvarohové knedlíčky s omáčkou z jahod je tu

Krásu, vůni a chuť skvostných jahodových plodů bychom mohli opěvat donekonečna. Jen botanik ale ví, že skutečnými plody jahody jsou mrňavá zrníčka - nažky na povrchu.

1. červen 2022 21:47

Italové mají pizzu, Francouzi palačinky, které berou hodně vážně. Výborné jsou se zeleninovou náplní

Ve Francii si můžete koupit palačinky ve stánku na náměstí, na trhu, na pouti anebo v jedné z mnoha specializovaných restaurací v takzvaných crêperie. Francouzi berou palačinky vážně, není to jen pamlsek. Dokonce by se dalo říct, že Italové mají pizzu a Francouzi palačinky.

25. květen 2022 24:17

Kuřecí játra s pórkem. Připravte si skvělý pokrm kombinující dvě výrazné a nezaměnitelné chutě

Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží játra, vždy z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku. Kombinace jater s výraznou chutí pórku je neopakovatelná a všichni strávníci ji ocení.

18. květen 2022 20:30

Špagety po toskánsku. Pravá Itálie na našem jídelním stole. Spokojenost všech gurmánů je zaručena

Možná i vy si občas dáte těstoviny a volíte je proto, že jsou vždy brzy hotové. Zapomeňte na špagety s kečupem a eidamem a zkuste si je udělat po toskánsku. Určitě nebudete litovat.

11. květen 2022 25:20

Kachní prsa na pomerančích. Česká klasika ovšem dotažená téměř k dokonalosti netradiční omáčkou

Pokud přemýšlíte, co svým blízkým připravit a jak je příjemně překvapit harmonií chutí, máme pro vás skvělou inspiraci - kachní prsa na pomerančích. Pokud zahraniční host požádá o tradiční českou specialitu a není-li vegetarián či dietář, většina našich kuchařů vsadí na pečenou kachnu. Zlaťoučká pečínka totiž jen málokdy zklame.

4. květen 2022 18:45

Český chřest - pochoutka králů a císařů. Udělejte si úžasnou chřestovou polévku s parmezánem

Chřest se v českých zemích pěstoval už před více než sto lety. Za první republiky jsme ho vyváželi do celé Evropy. Po válce bylo jeho pěstování úplně zrušeno - jedni říkají, že prý šlo v očích minulého režimu o maloburžoazní přežitek, druzí, že bylo po válce potřeba nakrmit vyhladovělé a zbídačené lidi. A k tomu se náročný chřest, určený pouze pro smetánku, nehodil.

27. duben 2022 17:58

Kapr nemusí být na talíři jen o Vánocích. Udělejte si tuto chutnou rybu třeba teď na kari a zelenině

Odborníci stále žehrají na to, že jíme málo ryb - hlavně těch sladkovodních. Třeba vás zláká recept na přípravu kapra na kari a zelenině. Určitě nebudete litovat.