Kuchařské čarování
10. září 2024

Poslechněte si podcast: Kuchařské čarování se sýrem

Sýrovou roládu v několika variacích, sýrové koláče slané i sladké, sýrové kroketky i biftečky a další dobroty servíruje kulinář Petr Stupka. Jeho Kuchařské čarování je totiž tentokrát veskrze sýrové.

33:14

Kuchařské čarování

Vydává: Český rozhlas

Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.

Web

Před týdnem 37:20

Recepty a návody na tyrolské speciality

Kaiser šmorn, tedy trhanec a špecle, je asi nejrozšířenějším alpským jídlem.

Před 2 týdny 28:32

Přílohy ke grilovanému masu a dobroty z jahod

Inspiraci na salsy, dipy a další přílohy ke grilovanému masu nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Poté obrátí pozornost k typickému červnovému ovoci, tedy jahodám. Poradí, jak si je vychutnat a jak je využít v kuchyni.

Před 3 týdny 36:32

Tipy a fígle pro letní grilování

Kulinář Petr Stupka se ve svém Kuchařském čarování znovu zaměří na letní grilování a fígle s ním spojené. Nabídne tipy na své oblíbené speciality – grilbagetu, mletá masa, ovoce na grilu a další.

27. květen 2025 35:50

Několik originálních námětů na grilování ryb, mletých mas i steaků

Kuchařské čarování tentokrát bude grilovací. Kulinář Petr Stupka nabídne několik originálních námětů na přípravu ryb, mletých mas i steaků a k tomu všeliké fígly a triky, třeba na živáňskou v balíčku.

20. květen 2025 36:09

Tipy a inspirace na vaření s chřestem

Italské rizoto na tři různé způsoby, chřest s pomeranči i jahodami a také trochu inspirace z Rakouska nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Chřestová sezóna je totiž v plném proudu. A nebude chybět ani několik zážitků z chřestových slavností.

13. květen 2025 35:06

Salátové variace

Kuchařské čarování Petra Stupky je tentokrát veskrze jarní. Hlavní roli bude hrát křehká listová zelenina upravená do podoby nejrůznějších salátů. K tomu přidáme tipy na všeliké zálivky a dresinky.

6. květen 2025 31:01

Těstoviny a mnoho nápadů, jak s nimi čarovat v kuchyni

Těstoviny jsou hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Probere něco z historie i současné trendy, nabídne známé i neznámé recepty a mnoho nápadů, jak snadno vyčarovat skvělou úpravu.

29. duben 2025 28:12

Koření a kořenění a speciality z palačinek

Malý seriál o koření a kořenění otevře ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Pak připraví palačinky a z nich italskou specialitu na slaný způsob a také několik variací na téma palačinkový dort.

22. duben 2025 27:56

Jehněčí maso a využití vařených vajec po Velikonocích

Na jehněčí maso se ve svém Kuchařském čarování zaměří kulinář Petr Stupka. Probere, k čemu se hodí ta či ona část z jehněte, a nabídne inspiraci na jehněčí pečeni třikrát jinak – recept z Bretaně a Irska a svou oblíbenou rolovanou pečínku. K tomu přidá tipy, jak po Velikonocích využít vařená vajíčka.

15. duben 2025 26:29

Velikonoční klasika

Mazanec, sekaná, beránek, jehněčí a také velikonoční kapr a špenátový štrúdl. Recepty na velikonoční klasiku nabízí ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.