- Podcasty
- Kuchařské čarování

Poslechněte si podcast: Japonská inspirace Petra Stupky: Japonské palačinky jsou sametem v puse
Dušičkové čarování, starodávné zvyky, pohanské i středověké recepty pečené boží kosti a dušičky a k tomu ještě japonská inspirace přímo z Japonska. Pořad připravil Petr Stupka.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Kuchařské čarování s houbami
Houby vybral jako hlavní téma svého Kuchařského čarování kulinář Petr Stupka. Uvařte si společně s ním houbové knedlíky, upečte hubník a připravte i další houbové lahůdky.
Borůvkové knedlíky a další lahůdky s tímto úžasným lesním pokladem
Druhé červencové Kuchařské čarování bude podle tradice borůvkové. V Borovanech na Českobudějovicku se totiž koná Borůvkobraní a na něm nebude chybět stánek Českého rozhlasu České Budějovice s kulinářem Petrem Stupkou. Ten v pořadu proto už předem nabízí celou řadu variací na borůvkové knedlíky a další lahůdky s tímto úžasným lesním pokladem.
Letní ovoce v kuchyni
Jak využít letní ovoce v kuchyni, probere ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka. Samozřejmě nabídne recept na ovocný koláč, ale chybět nebude chybět ani zajímavá ovocná omáčka k masu, ovocná rýže a něco ledového.
Inspirace z italské kuchyně
Veskrze italské je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Nejprve zavzpomíná na večeře v jedné italské rodině a pak nabídne recepty na tradiční italské gnocchi, těstoviny i sladkou smetanovou tečku.
Alpská kuchyně, zvláště pak tyrolská
Jak uvařit špecle, a to hned na několik způsobů, poradí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Dále připraví speciální kaspressknödel a nakonec kaiserschmarrn s jahodami. Tématem pořadu je tentokrát totiž alpská, zvláště pak tyrolská, kuchyně.
Přílohy ke grilovanému masu a dobroty z jahod
Inspiraci na salsy, dipy a další přílohy ke grilovanému masu nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Poté obrátí pozornost k typickému červnovému ovoci, tedy jahodám. Poradí, jak si je vychutnat a jak je využít v kuchyni.
Tipy a fígle pro letní grilování
Kulinář Petr Stupka se ve svém Kuchařském čarování znovu zaměří na letní grilování a fígle s ním spojené. Nabídne tipy na své oblíbené speciality – grilbagetu, mletá masa, ovoce na grilu a další.
Několik originálních námětů na grilování ryb, mletých mas i steaků
Kuchařské čarování tentokrát bude grilovací. Kulinář Petr Stupka nabídne několik originálních námětů na přípravu ryb, mletých mas i steaků a k tomu všeliké fígly a triky, třeba na živáňskou v balíčku.
Tipy a inspirace na vaření s chřestem
Italské rizoto na tři různé způsoby, chřest s pomeranči i jahodami a také trochu inspirace z Rakouska nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Chřestová sezóna je totiž v plném proudu. A nebude chybět ani několik zážitků z chřestových slavností.
Salátové variace
Kuchařské čarování Petra Stupky je tentokrát veskrze jarní. Hlavní roli bude hrát křehká listová zelenina upravená do podoby nejrůznějších salátů. K tomu přidáme tipy na všeliké zálivky a dresinky.