- Podcasty
- Kuchařské čarování
Poslechněte si podcast: Perníkové čarování, aneb: Vánoční perníčky na mnoho způsobů
Poslechněte si různé variace pro přípravu vánočních perníčků včetně bezlepkových. Originální recept na věhlasný perník norimberský.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Těstovinové slané i sladké variace
Těstoviny ze všech stran probere kulinář Petr Stupka v Kuchařském čarování. Podělí se o své italské zážitky a nápady, pak přidá i recepty na těstoviny na sladký způsob.
Svatomartinská husa a chuťovky z Itálie
Pečená husa a oslava patří ke svátku svatého Martina, proto Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování poradí, jak husu upéct, aby byla opravdu vynikající. K tomu přidá několik chuťovek z cesty po Itálii.
Králík na talíři
Konzumace králičího masa v Česku se zvyšuje, receptů ale zatím v kuchařských knihách mnoho není. Kulinář Petr Stupka proto nabízí své tipy a nápady, jak jemné dietní maso zpracovat.
Zvěřina a také světoznámý koláč, který vznikl omylem
Jak zpracovat zvěřinu, poradí kulinář Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování. Podělí se o variace na téma ragú a také tipy na nejlepší pečínku. Řeč ale bude i o světoznámém koláči, který vznikl omylem.
Zvěřina v kuchyni – recepty a tipy kulináře Petra Stupky
Zvěřina je hlavním tématem Kuchařského čarování Petra Stupky. Připomene své paštikové desatero, poradí, jak vykouzlit ten nejlepší guláš, a přidá několik fíglů na pečínku. Jako sladkou tečku doporučí jablíčko v županu.
Recepty z ryb, především věhlasného třeboňského kapra
Třeboňský kapr v hlavní roli. Ve vedlejších rolích lín, amur, candát a štika. Rybí bude Kuchařské čarování Petra Stupky. Blíží se totiž výlov rybníka Rožmberk, kde už tradičně nebude chybět stánek Českého rozhlasu České Budějovice s čerstvě uvařenými dobrotami.
Brambory na mnoho způsobů a bramborové speciality
Brambory dušené, pečené a smažené budou hlavní surovinou pro Kuchařské čarování Petra Stupky. Vykouzlí z nich uhlířinu, hřebínky, ale i speciality francouzské kuchyně. Řeč přijde také na ty opravdu nejtradičnější bramborové hranolky z Belgie.
Kuchařské čarování s dýněmi – polévka, ragú i dezerty
Několik variací na oblíbenou dýňovou polévku nabídne kulinář Petr Stupka. K tomu přidá podzimní zeleninové a zapečené ragú a ještě upeče dýňový koláč i dýňový závin. Kuchařské čarování zkrátka bude veskrze dýňové.
Kuchařské čarování s bramborami
Veskrze bramborové je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Nejprve naservíruje paletu šťouchaných a mašírovaných brambor, potom upeče skvělý sýrový koláč a k němu nabídne hned tři různé variace omáček. A nakonec bude i bramborový dort.
Masová roláda v několika obměnách a pár nápadů na úpravu cukety
Masová roláda v několika proměnách, to je hlavní téma Kuchařského čarování Petra Stupky. K tomu přidá několik nápadů na úpravu cukety a jako sladkou tečku cuketové řezy.