- Podcasty
- Kuchařské čarování
Poslechněte si podcast: Jídla z rýže
Celé z rýže je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Připravil deset rýžových proměn, například rýži kokosovou, zlatou nebo kimči. Chybět nebude pravé milánské rizoto ani bulharský pilav či smažená rýže až z Indonésie. Nakonec vyčaruje něco sladského z pudinkové rýže.
Kuchařské čarování
Pravidelná porce inspirace a receptů pro všední i sváteční vaření.
Kuchařská kouzla se sýrem
Hlavní surovinou pro Kuchařské čarování Petra Stupky bude sýr, především pak sýr přírodní, tedy tvaroh, riccota, mozarella a další. Bude nadívat kuřecí prsíčka, zapeče sýr ve slaném i sladkém koláči a vykouzlí i pěknou řádku pomazánkových variací.
Sladké recepty na přání posluchaček – ořechové bezé, piškotová roláda, domácí cukrářské piškoty
Především sladké je tentokrát Kuchařské čarování Petra Stupky. Na základě přání věrných posluchaček upeče ořechové bezé a klasickou vídeňskou piškotovou roládu, přijde řeč i na cukrářské piškoty upečené doma. Na závěr pak naservíruje sedmero slaných pokrmů pro příští dny.
Jehněčí, kůzlečí a telecí na mnoho způsobů
Samé mladé maso vybral jako téma svého Kuchařského čarování Petr Stupka. Nabídne recepty na jehněčí, kůzlečí a telecí na mnoho způsobů, připomene světoznámé pokrmy i lidovou tradici na jihu čech a na závěr přidá sladký francouzský dezert rum baba.
Velikonoční zvyky a tradice, pochopitelně s ohledem na jídlo
Tipy na Zelený čtvrtek, Velký pátek i další sváteční dny nabízí ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Zaměří se na zvyky a tradice u nás i jinde, pochopitelně s ohledem na jídlo. Bude i mazanec, beránek a další dobroty.
Inspirace pro velikonoční vaření a pečení
Jehněčí maso, velikonoční sekaná, velikonoční kapr a několik jarních kuchařských triků zaplní Kuchařské čarování. Kulinář Petr Stupka nabízí inspiraci pro svátky jara.
Poslové jara v kuchyni, kouzla s vejci a sladká omeleta Monako
Kopřivy, bršlice, medvědí česnek a další bylinky ovládnou Kuchařské čarování. Kulinář Petr Stupka se totiž zaměří na posly jara v kuchyni. K tomu přidá několik kouzel s vejci a recept na sladkou a věhlasnou specialitu, omeletu Monako.
Placky všeho druhu z celého světa
Indické čapátí, plněné tortilly, luštěninové lívanečky, zapečené palačinky a mnohé další, k tomu kaiserschmorn čili císařský trhanec. Placky všeho druhu z celého světa připraví ve svém Kuchařském čarování kulinář Petr Stupka.
Jak vařit zajímavě i chutně z luštěnin
Je období půstu, a tak se kulinář Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování zaměří na luštěniny. Nabídne recepty na sekanou z čočky, cizrnové krokety, fazolový burger a mnoho dalších nápadů jak vařit zajímavě i chutně z luštěnin.
Nejčerstvější zelenina, jarní klíčky a výhonky
100 gramů naklíčené čočky má výživovou hodnotu čtyř vajec a k tomu ještě vlákninu a vitamin C. Jak si snadno a za pár korun tento poklad vypěstovat, poradí kulinář Petr Stupka ve svém Kuchařském čarování. Jako téma pořadu totiž vybral nejčerstvější zeleninu, jarní klíčky a výhonky.
Masopustní dobroty z celého světa a vzpomínek posluchačů
Masopust je tématem Kuchařského čarování kulináře Petra Stupky. Bude mluvit o dobrotách z různých koutů světa, přidá recepty na speciality ze škvarků či masopustní roládu z krkovičky. K tomu bude prostor na vzpomínky posluchačů