Konečně pátek
Před pěti dny

Poslechněte si podcast: Martin Stránský:Nejsme tady, abychom znali všechny informace, ale abychom jich znali pár a uměli s nimi pracovat

Náš mozek, sociální sítě a také přemíra informací. Právě to byla témata, která probíral Ondra Kubala s neurologem Martinem Stránským v první Večerním pokecu po prázdninách. Je náš mozek připraven na tolik informací? A co nás čeká, když žijeme v 21. století? Jak sociální sítě ovlivňují deprese a úzkosti? Působí na náš mozek sociální sítě jako heroin? Poslechněte si celý rozhovor.

31:58

Konečně pátek

Vydává: Frekvence 1

Pořad rádia Frekvence 1

Web

Včera 33:23

Petr Casanova: Spousta lidi toxické vztahy tají. Často se za to stydí, že v něčem takovém žijí

Do Večerního pokecu tentokrát dorazil kouč a mentor Petr Casanova, který pomáhá lidem, co se vztahů týče. Proč o této době říká, že je to vztahová doba ledová? Může se člověk seznámit na sociální síti? Jak poznat toxické vztahy a jak z nich ven? Co je to gaslighting? Dá se říct, kolik lidí u nás žije v toxickém vztahu? Poslechněte si celý rozhovor.

5. srpen 2024 31:39

Lucie Krejčová: Mladí lidé se v dnešní době seznamují hlavně online

Hostem Ondry Kubaly byla Lucie Krejčová z Národního ústavu duševního zdraví, která spolupracovala na největším výzkumu sexuálního chování Čechů. Prozradila nám, jaké otázky v rámci výzkumu CZECHSEX Čechům pokládali, zda je pravda, že mladí lidé mají méně sexu, jestli online prostředí ovlivňuje sexualitu a to není vše. Poslechněte si celý rozhovor.

29. červenec 2024 32:02

Hubert Hátle: Čaj je inspirativní nápoj. Dodává pocit energie, perfektně se po něm pracuje

Hostem Ondry Kubaly byl čajový specialista Hubert Hátle. Prozradil nám, jestli si Češi umí zajít na dobrý čaj. Kdy byl největší rozkvět čajové kultury? Jaké čaje jsou mezi lidmi nejvíce populární? Co čaj může člověku dát? Poslechněte si rozhovor.

22. červenec 2024 26:17

Dagmar Kludská: Vzdušná znamení jsou v milostném vztahu více do větru

Hostem pořadu Konečně pátek byla kartářka Dagmar Kludská. Společně jsme se podívali do budoucnosti. Kdo si polepší v práci? Koho čeká láska? Poslechněte si rozhovor.

15. červenec 2024 32:55

Pavel Gabzdyl: Čím více o Měsíci víme, tím zjišťujeme, že o něm vlastně nic nevíme

K Ondrovi Kubalovi do pořadu Konečně pátek dorazil fotograf a astronom Pavel Gabdzyl, který rád fotí třeba bouřky. Existuje kulový blesk a co to vlastně je? Patří Pavel mezi lovce bouřek a jak je vlastně fotí? A které fotky bouřek má nejraději? Máme se o Měsíci ještě co dozvědět a proč ho má tak rád? Poslechněte si celý rozhovor.

1. červenec 2024 34:18

Jitka Bušková: Usínání s mobilem zhoršuje kvalitu spánku

Do tajů spánku nás vzala v pořadu Konečně pátek Jitka Bušková z oddělení spánkové medicíny z Národního ústavu duševního zdraví. Opravdu každý třetí Čech spí špatně? Co dělá alkohol s naším spánkem? Proč se nám zdají sny? Jak na zdravý spánek? Poslechněte si rozhovor.

24. červen 2024 34:48

Stanislav Janíček: Česká pekařská škola má ve světě dobré jméno. V pekařském sortimentu jsme velmoc

Hostem pořadu Konečně pátek byl chlebový someliér Stanislav Janíček. Co takový chlebový someliér dělá? Jaký chléb mezi lidmi nejvíce frčí? Proč je chléb ze supermarketu po pár dnech tvrdý? Jak moc se liší technologie pečení oproti minulosti? Mají čeští pekaři ve světe dobré jméno? Poslechněte si rozhovor.

17. červen 2024 31:10

Kristýna Sedláková: Nejčastěji lidé volají psího kouče kvůli převýchově psa

Hostem pořadu Konečně pátek byla psí koučka a dvojnásobná mistryně světa FCI záchranářských psů Kristýna Sedláková. S moderátorem Ondřejem Kubalou probrali nejen vše kolem výcviku psů, ale také jak je převychovat. To vše a ještě více si můžete poslechnout v rozhovoru.

10. červen 2024 28:43

Antonín Baudyš: Táta mi budoucnost nevykládal a já svým dětem zatím taky ne

Hostem pořadu Konečně pátek byl astrolog Antonín Baudyš mladší. Prozradil nám, v čem spočívá jeho práce, rozpovídal se o moderní astrologii a také zavzpomínal na své dětství a první setkání s astrologií. To vše a ještě více si můžete poslechnout v rozhovoru.