Slejvák
22. červenec 2024

Poslechněte si podcast: Kvůli Bridget Jones máme komplexy z našich těl, přesto ji milujeme, shoduje se Slejvák

Moderátoři Vilma a Míra se v nové epizodě Slejváku rozhodli zaměřit na filmy, které milujeme i nenávidíme zároveň – romantické komedie. Pozvali si k tomu historicky první hostku pořadu, Kristinu Roháčkovou, pro posluchačstvo Slejváku nově známou předně jako Mírovu kamarádku… a pak také jako filmovou kritičku serveru iROZHLAS a „expertku na rom-comy“.

38:08

Slejvák

Vydává: Český rozhlas

Slejvák je podcast o novinkách z digitálního světa a popkultury. Sleduje vše od aktuálního dění na hudební scéně, přes nejnovější dramata na sociálních sítích až po novinky ze světa bizarních reality shows.

Web

Před šesti dny 42:33

Kotek jako sexy fyzikář a Borhyová jasná paní ředitelka. Jak si představujeme školu snů?

Období Rybany jedoucí na koni s šátkem mávajíc nebo tří opic, jež se vydaly do porodnice, mají sice moderátoři Vilma a Míra už pár let za sebou. Ku příležitosti prvního školního dne se však rozhodli na toto období zavzpomínat.

Před týdnem 48:21

Pergnerka, Kotek i Hejdová lákají na nové reality shows. Co na podzim sledovat a čemu se vyhnout?

Nová epizoda Slejváku přinesla průlet osmi reality shows, které v Česku teď postupně premiérují. Moderátoři neopomenuli ani aktuality ze světa popkultury jako videoklip zpěvačky Sabriny Carpenter s herečkou Jennou Ortegou, dítě nového „Brangelina” páru celebrit Justina a Hailey Bieber, nebo upejpavý demure trend, který v posledních dnech ovládl sociální sítě.

Před 2 týdny 38:05

Retrográdní Merkur může i za vaše problémy! Čarodějka poučila Slejvák o hvězdné kompatibilitě

Novou epizodu Slejváku navštívila v pořadí druhá hostka, ale zato první čarodějka, za kterou se sama redaktorka a tiktokerka Katarina Vlčková označuje. Odpověděla na palčivou otázku, na kterou hledáme poslední dny odpověď snad všichni (a mohla by zajímat i ty, kteří nejsou fanoušky astrologie): co je to retrográdní Merkur?

Před 3 týdny 58:29

Od Pitbulla po Svaz českých bohémů. Slejvák hledá ultimátní hymnu léta

Léto ještě neskončilo, a proto se Slejvák vypravil do vod mainstreamového popu, aby našel ten nejvíc letní song všech dob. Za pomoci tipů ze sociálních sítí od posluchačů vybrali Vilma a Míra dvacítku písní, které jim nejteplejší období v roce připomínají, a rozhodli se vybrat tu nejlepší. Jak na jejich stupnici létovosti obstál Jiří Schelinger, Black Eyed Peas nebo Miley Cyrus?

5. srpen 2024 37:56

Největší koncerty, nejoddanější fanoušci a nejvíc emisí. Slejvák si vyměnil názory o Taylor Swift

Rychlá popkulturní sprcha v nové epizodě zapršela na kult Taylor Swift, ze kterého Míra reportoval z první ruky. Jakožto samozvaná Swiftie popsal své zážitky z varšavského koncertu i z nezapomenutelné cesty autem, kdy si uvědomil pravý význam slova yolo.

29. červenec 2024 37:53

Kamala Harris není jako skibidi toilet. Memes musíte vytvářet, ne na ně naskakovat

Co hýbalo světem popkultury v uplynulých týdnech? Právě na průřez toho nejdůležitějšího se zaměřuje čtvrtá epizoda Slejváku. V ní moderátoři Vilma a Míra proberou přípravy na olympijské hry v Paříži, masivní filmové hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine i „memefikovanou“ prezidentskou kampaň Kamaly Harris.

15. červenec 2024 35:04

Jak by vypadal „český“ Shrek? Hrál by ho Geňa a režíroval Troška, myslí si Slejvák

Tato rychlá popkulturní sprcha začala zapálenou diskusí o toxických facebookových skupinách, ze kterých se Vilmě s Mírou „nedaří“ odejít. V jedné takové se řeší i seriál Výměna manželek, jehož poslední epizoda s polyamorní trojicí z Prahy pohnula českým internetem.

8. červenec 2024 32:01

Helena Vondráčková je stejně autentická jako Charli xcx. Slejvák manifestuje zlatou éru popu

„Hlavně no stress,“ připomněli si legendární slova tiktokové influencerky Marcelky novopečení moderátoři Vilma s Mírou na začátku historicky prvního dílu Slejváku. Ten věnovali Heleně Vondráčkové, hořkosladkému vzpomínání na éru blogů, ale hlavně kritice současné pop music.

2. květen 2024 46:40

Zpívala Eva Máziková staroslovensky? Poslední Kompot s Hankou a Šimonem je tu

V poslední 350. epizodě podcastu Kompot s Hankou a Šimonem zavzpomínáme na nejlepší momenty, ale i situace, ve kterých jsme si uvědomili, že popkultura pro nás má zásadní význam. Pamatujete na díly s Čápi s mákem, rozhovor s Evou Mázikovou nebo legendární kulturní event Kompot Song Roku? Pusťte si Kompot a pobrečte si i zasmějte se.