Slejvák
NejnovějšíPřed dvěma dny

Poslechněte si podcast: Charli xcx je najednou existenciální. Z Brat podzimu budeme mít depku, ale zatancujeme si s ní

Padá na nás podzimní depka? Internetem se šíří pochmurné konspirační teorie o zapojení Beyoncé do kauzy hudebního producenta P. Diddyho, temnější je také nová verze alba „brat“ od Charli xcx i třetí série jindy cukrkandlově přeslazených Srdcerváčů. Moderátoři Vilma a Míra doufají, že sluníčkovou atmosféru si zachová alespoň oznámený návrat Anne Hathaway do oblíbené Genovie a guilty pleasure Emily, ať už bude v Paříži nebo v Římě.

45:25

Slejvák

Vydává: Český rozhlas

Slejvák je podcast o novinkách z digitálního světa a popkultury. Sleduje vše od aktuálního dění na hudební scéně, přes nejnovější dramata na sociálních sítích až po novinky ze světa bizarních reality shows.

Web

Před týdnem 42:17

Paní Zdena a Lord Špekáček. Filmová adaptace „báby pod kořenem“ chce být prvním českým béčkem

Sbírka českého popkulturního bizáru se zřejmě rozšíří – legendární příběh paní Zdeny, která jedné noci uvízla pod lesním kořenem, by se totiž mohl dočkat filmové adaptace. Plánovaný film inspiroval moderátory Slejváku i k vlastní krátké rozhlasové hře s bábou pod kořenem – hlavní role se chopila herečka Martina Jindrová, která do podcastu zavítala.

Před 2 týdny 54:26

Nový seriál o Harrym Potterovi bude muset nasadit laťku vysoko, aby dostál našemu očekávání

Sychravé počasí moderátorům Slejváku přináší každoročně jedinou jistotu: filmový maraton Harryho Pottera. V aktuálním díle se moderátoři Vilma s Mírou i za pomoci otázek svých posluchačů vzájemně testují ze znalostí o čarodějném univerzu. Rozřazovací test předloží také vážené hostce Kláře. Do jaké bradavické koleje by nadšená čtenářka (na Instagramu jako Klářiny knihy), dabérka a webeditorka Radia Wave patřila? Společně pak probrali i důvody, proč někteří Harrymu neholdují.

Před 3 týdny 36:39

Krug s Kotkem testují honosný zahraniční formát. Ustojí stěny Křivoklátu intriky televizních Zrádců?

Vilma s Mírou si v dalším Slejváku posvítí na novou reality show Zrádci. Ačkoliv těmto označením Míra neholduje, sám preferuje „městečko Palermo na steroidech.“ Jde o zahraniční formát, který se poprvé objevuje v Česku. První díl komerční televize odvysílala v neděli 22. září a kritické očko obou moderátorů při jeho sledování téměř nemrklo.

9. září 2024 50:16

„Jsem úplně načatá!“ nebo „Kočku mám doma“. Zlidoví hlášky z Love Islandu jako devadesátkové Rande?

Hoa hoa počasí je tu, sbohem navždy, „brat summer“! Se slejvákem za okny se desátý Slejvák radostně i teskně rozloučí s největším trendem letošního léta, který ukončila sama Charli xcx. Podzim následně moderátoři Vilma a Míra přivítají sdílením dojmů ze čtvrté série Love Islandu a průřezem jiných seznamovacích pořadů v naší historii.

2. září 2024 43:03

Kotek jako sexy fyzikář a Borhyová jasná paní ředitelka. Jak si představujeme školu snů?

Období Rybany jedoucí na koni s šátkem mávajíc nebo tří opic, jež se vydaly do porodnice, mají sice moderátoři Vilma a Míra už pár let za sebou. Ku příležitosti prvního školního dne se však rozhodli na toto období zavzpomínat.

26. srpen 2024 48:51

Pergnerka, Kotek i Hejdová lákají na nové reality shows. Co na podzim sledovat a čemu se vyhnout?

Nová epizoda Slejváku přinesla průlet osmi reality shows, které v Česku teď postupně premiérují. Moderátoři neopomenuli ani aktuality ze světa popkultury jako videoklip zpěvačky Sabriny Carpenter s herečkou Jennou Ortegou, dítě nového „Brangelina” páru celebrit Justina a Hailey Bieber, nebo upejpavý demure trend, který v posledních dnech ovládl sociální sítě.

19. srpen 2024 38:35

Retrográdní Merkur může i za vaše problémy! Čarodějka poučila Slejvák o hvězdné kompatibilitě

Novou epizodu Slejváku navštívila v pořadí druhá hostka, ale zato první čarodějka, za kterou se sama redaktorka a tiktokerka Katarina Vlčková označuje. Odpověděla na palčivou otázku, na kterou hledáme poslední dny odpověď snad všichni (a mohla by zajímat i ty, kteří nejsou fanoušky astrologie): co je to retrográdní Merkur?

12. srpen 2024 58:59

Od Pitbulla po Svaz českých bohémů. Slejvák hledá ultimátní hymnu léta

Léto ještě neskončilo, a proto se Slejvák vypravil do vod mainstreamového popu, aby našel ten nejvíc letní song všech dob. Za pomoci tipů ze sociálních sítí od posluchačů vybrali Vilma a Míra dvacítku písní, které jim nejteplejší období v roce připomínají, a rozhodli se vybrat tu nejlepší. Jak na jejich stupnici létovosti obstál Jiří Schelinger, Black Eyed Peas nebo Miley Cyrus?

5. srpen 2024 38:26

Největší koncerty, nejoddanější fanoušci a nejvíc emisí. Slejvák si vyměnil názory o Taylor Swift

Rychlá popkulturní sprcha v nové epizodě zapršela na kult Taylor Swift, ze kterého Míra reportoval z první ruky. Jakožto samozvaná Swiftie popsal své zážitky z varšavského koncertu i z nezapomenutelné cesty autem, kdy si uvědomil pravý význam slova yolo.