KOLO na KOLO
26. únor 2023

Poslechněte si podcast: Kdo je na tom dobře, a kdo hůře, na začátku nové sezony formule 1

Jaké je rozložení sil, to je nejfrekventovanější otázkou těchto dní. Prostudovali jsme data, vyslechli si piloty, šéfy týmů, posbírali názory odborníků a zákulisní šeptandu, a dali dohromady nejucelenějších obrázek situace před startem nového ročníku formule 1!

51:18

KOLO na KOLO

Vydává: O formulích a závodech už 25 let

Podcast Kolo na Kolo! Komentátor formule 1 Tomáš Richtr se svými kolegy a hosty o všem důležitém, co se ve světě F1 právě děje. Speciálním pořadem je "InstaPokec" po skončení velké ceny F1

Web

Před pěti dny 59:17

InstaPokec z Japonska: Ferrari dělá strategii správně!

Red Bull se obával závodního tempa Ferrari. Mercedes si pochvaloval nejlepší vstup do víkendu. McLaren zajel skvělou kvalifikaci a dal si za cíl získat stupně vítězů. Proč z toho ani jedno nevyšlo? S jakými problémy navzdory počátečnímu optimismu se Mercedes potýkal? Co posiluje a současně brzdí Ferrari? Vnesli jsme světlo do incidentů mezi Georgem Russellem a Oscarem Piastrim a také do úvodní kolize mexi Alexem Albonem a Danielem Ricciardem. Čím se stalo, že je přetrvává možnost absence některého z pilotů Williamsu v nadcházející velké ceně? Také jsme překřtili Alpine z rozhořčení ne nad tím, co dělá, ale co nedělá. A opět jsme apelovali na Lance Strolla, nebo kohokoli, kdo to dokáže ovlivnit, ať uvolní prostor někomu, kdo to chce dělat. Podcast vychází den po velké ceně na webu kolonakolo.cz

Před týdnem 01:25:08

Cílová vlajka [AUDIO] Kam s Verstappenem,Neweym či Ricciardem?

TalkShow KOLO na KOLO "Cílová vlajka" - jde o AUDIO verzi VIDEO pořadu, který je možné v plné video verzi zhlédout přes webovou stránku kolonakolo.cz nebo na našem YouTube. Vyšlo po Velké ceně Austrálie pro předplatitele MultiMagu KOLO na KOLO:

Může pilot F1 před velkou cenou nějaký dobrý steak? Zdaleka nejen o tom je nová epizoda talkshow Cílové vlajky multimagu KOLO na KOLO. Cílová vlajka je pořad bez tématických hranic prošpikovaný otevřeností a okořeněný nekorektním humorem. Vedle stálice pořadu, vtipného pána v kšiltovce Petra Šimka, je speciálním hostem šéfkuchař a milovník F1 Dabid Izák. Oba fanoušci Ferrari! Což je u příležitosti výsledku GP Austrálie více než příhodné.

Probíráme nejen formu Ferrari, ale také to, zda italský tým s Carlosem Sainzem nedělal chybu, když se s ním rozloučil. Jak budou fungovat Lewis Hamilton a Charles Leclerc? Jak se David Izák vůbec k formuli 1 dostal a proč jsou hádky fanoušlů F1 oproti těm v gastronomii slabý odvar! Jak vznikl vztah ke značce Ferrari a kterým pilotům se fandilo?

Přemýšlíme nad tím, kde a v jakých týmech by v budoucnu mohli fungovat Max Verstappen nebo Adrian Newey, ale také Daniel Ricciardo (a není to Red Bull).
Zabýváme se také úvahou, jestli technické problémy Red Bullu v Austrálii nejsou prvním náznakem začínajících dopadů vnitřních problémů Red Bullu. A vyhnout jsme se nemohli taktice Fernanda Alonsa, která měla nebo neměl vliv na havárii George Russella v závěru Velké ceny Austrálie. A je toho mnohem a mnohem víc. Užijte talkshow a těšit se můžete na další číslo online magazínu KOLO na KOLO, ve kterém odhalujeme úžasné exkluzivní záležitosti nejen z Red Bullu, ale také ze zákulisí kontraktačních jednání Lewise Hamiltona s Ferrari! A nevynecháme ani to, jak moc hluboko klesnout znamená držet mikrofon v ruce! :))

[Tomáš Richtr & Petr Šimek, KOLO na KOLO, host: David Izák, šéfkuchař]

Před 2 týdny 01:23:40

InstaPokec z Austrálie: Verdikt o Alonsovi a rychlosti Ferrari

Třetí závod letošní sezony F1 přinesl senzační výsledek Ferrari na prvních dvou místech v cíli. Řešíme, zda by Carlos Sainz po famózním návratu z operačního sálu vyhrál i bez odstoupení Maxe Verstappena a proč Sergio Pérez musí říkat, že ano. Co to celé znamená pro budoucnost Ferrari. Jak to bylo s týmovou režií u McLarenu. Daniela Ricciarda jsme řešili skoro z povinnosti :)) Hořekujeme nad zoufalostí Mercedesu a pochopitelně do detailu rozebíráme verdikt komisařů nad Fernandem Alonsem. Což je konečně téma, ve kterem jsme se ve studiu neshodli! A zajímaly by nás Vaše názory :) Proč se nyní trápí Charles Leclerc a Carlos Sain je na koni? A nemohli jsme vynechat ani Albonův narozeninový dárek v podobě monopostu Logana Sargeanta. Je tu podcast z Austrálie a v něm nejzasvěcenější ohlédnutí za uplynulou velkou cenou v multimagu KOLO na KOLO. Podcast vychází po velké ceně na HeroHero.co/KOLOnaKOLO přes kolonakolo.cz

17. březen 2024 52:35

InstaPokec ze Saúdské Arábie: Co o Red Bullu napovídají výkony Sergia Péreze

[Vyšlo po velké ceně pro předplatitele KOLO na KOLO na HeroHero] Jaké faktory ovlivnily přímočarý průběh druhé velké ceny sezony 2024? O čem vypovídají výkony Sergia Péreze? Kde Aston Martin pokračuje v dělání chyby? Jaké je výkonnostní srovnání předních pěti týmů? Čemu musel čelit náhradník za Carlose Sainze Oliver Bearman? Jaký to může mít vliv na rozhodnutí Mercedesu už příští rok nasadit Andreu Kimiho Antonelliho? Je Daniel Ricciardo už definitivně za zenitem? A také o tom, že Lando Norris neulil start. Je tu ohlédnutí za Vekou cenou Saúdské Arábie v nejzasvěcenějším podcastu F1, KOLO na KOLO.

3. březen 2024 43:14

InstaPokec z Bahrajnu: Proč není nutné panikařit po prvním závodě

Není důvod panikařit ani z fádného průběhu Velké ceny Bahrajnu, ani z velikosti náskoku Maxe Verstappena a Red Bullu v cíli. Rozebereme totiž pro vás, jaké okolnosti k tomu vedly. Co zbrdilo nejen Mercedes, ale také Ferrari. A jaké výhody, na kterou poznatky Red Bull nabral už před rokem, obhájce titulu v Bahrajnu využil. V bonusové části exkluzivně na HeroHero.co/KOLOnaKOLO pak do hloubky přibližujeme to, co se odehrává v Red Bullu, jaké na to máme názory a přibližujeme, co principálně je na celé kauze špatně. Je tu první InstaPokec, podcast multimagu KOLO na KOLO, který analyticky a nejvíce zasvěceně rozebírá právě uplynulou velkou cenu formule 1.

27. únor 2024 01:15:22

Jak dopadne letošní sezona Formule 1

Toto je zvukový záznam videorozhovoru, který najdete na HeroHero.co/KOLOnaKOLO nebo brzy na GPF1.cz a později na YouTube KOLO na KOLO. Zkusili jsme odhadnout pořadí na konci sezony formule 1 roku 2024. A v prosinci si s Vámi ověříme, jak moc jsme se trefili. Jak jsme se k takovému pořadí propracovali, tak o tom je nejnovější videocast multimagu KOLO na KOLO. Budeme rádi, když se s námi podělíte o Vaše odhady. A pevně věříme, že se u jejich sestavování budete bavit stejně jako my! Užijte začínající sezonu formule 1! Za účast děkujeme Jirkovi Šléglovi, Petrovi Šimkovi, Petrovi Horákovi, Adamovi Jelečkovi coby zástupci fanoušků (kdybyste se chtěli zúčastnit dalších epizod, dejte nám vědět na instagramu KOLO na KOLO) a Tomášovi Richtrovi. A hlavně vám díky za přízeň a možnost sdílet "jednu vášeň jako společný zážitek".

5. únor 2024 34:55

Co si Hamilton od spojení s Ferrari slibuje

Dnes už neexistuje asi nikdo, kdo by nevěděl o tom, že se sedminásobný mistr světa F1 Lewis Hamilton rozhodl přestoupit příští rok do Ferrari. Pojďme se ale ve speciální epizodě podcastu KOLO na KOLO pověnovat tomu, co tím Lewis Hamilton slibuje a zda opravdu věří v osmý titul mistra světa. Jaký dopad to bude mít na letošní vztah s Mercedesem a Totem Wolffem. Nebo třeba o tom, proč je skoro zázrak, že ačkoli jednání probíhala dlouho, vše bylo perfektně drženo v tajnosti. A nakonec: že tohle spojení Hamilton - Ferrari daleko přesahuje hranice formule 1, okruhového závodění a motorsportu obecně.

17. leden 2024 59:28

O těch, kterým titul mistra světa F1 zkomplikoval život

Získali titul mistra světa v týmu, pro který už v další sezoně nezávodili. Nebo nezávodili ve formuli 1 už vůbec. A to z rozličných důvodů. A jelikož to všechno jsou držitelé alespoň jednoho titulu mistra světa, jde ve všech případech o velká jména. U některých jména zůstala velká, ale kariéry nabraly rychlý spád. Jiným změna prostředí naopak pomohla. Zaposlouchejte se do poutavých příběhů v nejnovější epizodě podcastu KOLO na KOLO.

28. prosinec 2023 01:07:56

10 (+5) největších chyb ve formuli 1

Chyby se stávají a chybná rozhodnutí jsou nevyhnutelná. Dopustit se chyby není ostuda. Důležité je se z chyb poučit. Klíčové ale bývají následky chyb. Následky některých chyb, které se odehrály před několika desítkami let, pociťujeme do dneška. Teda ne zrovna my, ale tací, kteří jsou obětí těchto chyb. A sami si je ani neuvědomují.

A chybou nemyslíme omyl ve strategickém rozuhodnutí během závodu nebo jezdecký omyl. Chybou myslíme rozhodnutí s katastrofálními a trvalými důsledky v měřítku formule 1. Užijte poslech a díky, že jste tu s námi.

[Tomáš Richtr & Jiří Košta]

  1. Ron Dennis lže Maxi Mosleymu o špionážním skandálu 2007
  2. Flavio Briatore kryje podvod během GP Singapuru 2008
  3. Emerson Fittipaldi opouští McLaren v roce 1975
  4. GP USA 2005 – prezident FIA Max Mosley z ješitnosti odmítá rozmanitou paletu nabízených řešení
  5. Daniel Ricciardo opouští Red Bull, a trochu u toho zbohatl, a zase o něco zchudnul
  6. McLaren prodal podíly Bahrajnskému království, Mercedes nad ním zlomil hůl
  7. McLaren charitativně dovolil Mercedesu dodávat motory týmu Brawn
  8. McLaren se rozešel s Hondou, doposud jej to stálo jen čtvrt miliardy dolarů
  9. Frank Williams a Patrick Head zabedněnost a odmítnutí Adriana Neweyho
  10. Williams odmítl japonského pilota a celou Hondu
    V bonusové části na https://herohero.co/kolonakolo
  11. Ayrton Senna má Tamburello zatáčku za bezpečnou pár týdnů před tragédií
  12. Dva neschopní, ješitní a egocentričtí manažeři Fordu poslali ke dnu Jaguar
  13. Michael Schumacher nechtěl skončit. Ani poprvé, ani podruhé
  14. Jacques Villeneuve získal titul a pak si zničil kariéru
  15. Největší průšvih současnosti a ztráta integrity. A co to integrita vůbec je?
15. prosinec 2023 01:07:49

TOP7 (+5) témat charakterizujících sezonu formule 1 roku 2023

Navzdory dominantnímu působení Maxe Verstappena a Red Bullu v sezoně 2023 velkých cen F1 se toho odehrálo mraky. Budiž toho důkazem náročnost úlohy vybrat maximálně 12 témat, která by letošní ročník charakterizovala! Přesto jsme se o to pokusili a jsme si jisti, že jsme vybranými tématy pokryly drtivou většinu toho, jak si lze rok 2023 v úchvatném světě formule 1 zapamatovat. V mimořádné délce celovečerního filmu si povídají komentátoři Tomáš Richtr a Jiří Košta. Sedm témat je dostupných volně veřejnosti, zbývajících pět (bez jakéhokoli určení důležitosti nebo priorit) předplatitelům multimagu KOLO na KOLO na Hero Hero: https://herohero.co/kolonakolo