Povídky Báječného léta
22. červenec 2022

Poslechněte si podcast: Klára Vlasáková: Hnízdo. Čte Romana Chvalová

Začátek léta zkomplikuje hlavní hrdince povídky Anežce nález ztraceného ptáčete na balkóně jejího bytu. Vyděšené mládě jakoby umocňovalo pocity, které ovládají Anežku během její mateřské dovolené. Navíc má následující měsíc strávit se svojí matkou a čím dál tím víc pochybuje, jestli byl dobrý nápad povolat ji na pomoc. Povídka z projektu Českého rozhlasu Dvojky Báječné léto ve dvou od oceňované autorky románu Praskliny a audio thrilleru Neklid.

24:30

Povídky Báječného léta

Vydává: Český rozhlas

Unikátní povídkový podcast Českého rozhlasu Dvojky. Oddychové příběhy od předních českých autorů na téma lásky, přátelství nebo partnerství. Audioknižní kolekce povídek z pera Pavly Horákové, Ondřeje Neffa, Michaely Klevisové, Pavla Tomeše, Kláry Vlasákové, Filipa Jana Zvolského, Terezy Verecké a Richarda Klíčníka. V interpretaci Hanuše Bora, Jana Vápeníka a dalších.

Web

19. srpen 2022 24:48

Zuzana Říhová: A jak se těšíte. Čte Tereza Groszmannovová

Ráno, do kterého se pětičlenná rodina probouzí, je zvláštní. Ten den totiž tři děti, dospívající dcera a dva výrazně mladší synové odjedou k babičce na prázdniny. Pro toho nejmladšího to bude dokonce první noc bez mámy. Rodiče zůstanou po drahné době sami. Děti se nemohou dočkat, rodiče plánují aktivity, které si dlouho odpírali. Těší se ale na chvíle, kdy budou spolu sami dva, doopravdy? Povídka z projektu stanice Český rozhlas Dvojka Báječné léto ve dvou.

5. srpen 2022 23:35

Filip Jan Zvolský: Báječné léto ve dvou. Čte Jiří Zapletal

Trochu duchařská a trochu milostná romance. Hrdina povídky, mladý prodavač v obchodě s domácími potřebami, je unaven životem. Majitel obchodu ho prohání. Zákazníci trvají na doslovném naplnění sloganu „náš zákazník – náš pán“. A štěstí mu nepřeje ani v hledání vhodné partnerky. Rozhodne se proto strávit dovolenou na tak pusté samotě, jak pustou ji jen dokáže nalézt. A štěstí mu přeje. Inzerát slibuje místo, kde nepotká ani živáčka. Povídka z projektu Báječné léto ve dvou.

29. červenec 2022 23:37

Ondřej Neff: Cesta do ráje. Čte Jan Vápeník

Spisovatel si od kamaráda půjčí chalupu v Pošumaví. Od pobytu na venkově si slibuje hlavně klid na svou práci. Netuší, co všechno může způsobit setkání s jedinými obyvateli chalupy – kocourem Ferdinandem a malou myškou. Povídka z projektu Českého rozhlasu Dvojky Báječné léto ve dvou od spisovatele, novináře, fotografa, scenáristy, spoluautora komiksů a zakladatele prvního českého internetového deníku Neviditelný pes.

15. červenec 2022 23:08

Tereza Verecká a Richard Klíčník: Dobyvatelé ztraceného léta. Čte Jan Vápeník

Před Tomášem jsou nekonečné dva měsíce prázdnin. V městečku, kde je bude trávit, je kino. Chlapík na plakátu k filmu vypadá spíš jako kovboj, ale nápis hlásá Indiana Jones. A Tomáš filmy o indiánech miluje. Netuší, že tahle návštěva biografu určí průběh celých prázdnin. Tomáš musí film vidět znovu a znovu. A tak, jak se krabice s filmem stěhují z místa na místo, podniká náročné výpravy po středočeských kinech. Během cest získá i stejně nadšenou souputnici.