Na vidličce Romana Pauluse
2. březen 2022

Poslechněte si podcast: Kebab: Je to vlastně gyros

Odkud pochází a jak se k nám dostal? Lze říct, že je to špíz? Z čeho se připravuje nejčastěji? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

03:33

Na vidličce Romana Pauluse

Vydává: Český rozhlas

Vše o surovinách a potravinách, ze kterých s chutí vaříme. Všechny vůně kuchyně servíruje šéfkuchař Roman Paulus.

Web

17. březen 2022 02:45

Kozí mléko: Je lépe stravitelné

Může být možností pro ty, kdo trpí intolerancí na kravské mléko. Kozy jsou vybíravé a musí mít kvalitní krmivo. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

16. březen 2022 02:59

Holub: Je poměrně náročný na přípravu

Má tmavé a nízkotučné maso. Jak se připravují prsíčka? Jaká je správná příloha? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

15. březen 2022 03:32

Rakousko: Kaiserschmarrn rozhodně stojí za ochutnání

Které jídlo je nejoblíbenější uvnitř země? Co je pro místní kuchyni typické? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

14. březen 2022 03:43

Kukuřice: Jako popcorn ji znají všichni

Je to vynikající příloha i dá se z ní uvařit výborná polévka. Malé kukuřičky patří do asijské kuchyně. Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

10. březen 2022 03:07

Křepelky: Je to jednohubka, která má jemné maso

Křepelky jsou nízkotučné, stejně jako každá zvěřina. Pečou se jen čtvrt hodiny. S čím je servírovat? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

9. březen 2022 03:44

Španělská šunka: Je sušená a skutečně vynikající

Jak dlouho je suší? Co je na ní zajímavé? Ze kterých prasat se šunka dělá a čím se čuníci krmí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

8. březen 2022 02:48

Varné desky: Dnes jsou k dispozici různé druhy sporáků

Jaké jsou výhody plynu nebo indukční desky? Jaká jsou jejich zápory či pozitiva? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

7. březen 2022 02:31

Tapas: Jsou to teplé i studené menší pokrmy

Z čeho se skládají? Mohou to být i mořské plody? Kolik druhů lze ve Španělsku ochutnat? K čemu se hodí? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.

3. březen 2022 03:17

Kulajda: Jaký je správný postup přípravy

Kdy přidávat kopr? Jaký vývar použít? Vajíčko je lepší vařené nebo zašlehané do polévky? Exkluzivně pro stanici Český rozhlas Dvojka připravil Roman Paulus.