Za mantinelem
Epizoda 666. duben 2023

Poslechněte si podcast: Když Pavlíkovo zbytečné běsnění přebíjí náměty přímo hollywoodské

Snad až hollywoodské náměty servíruje probíhající play off hokejové extraligy. Naposledy v pondělí, kdy kvůli zranění skončila šňůra 659 zápasů v nejvyšší soutěži bez přerušení železnému muži Jakubu Lvovi, jehož v sestavě Hradce nahradil Patrik Miškář a svůj premiérový extraligový start v sezoně hned ozdobil vítězným gólem v prodloužení druhého semifinále s Vítkovicemi. Přesto vše bohužel přebíjí pozápasové zbytečné běsnění majitele ostravského klubu Aleše Pavlíka, jenž z druhé porážky v sérii viní rozhodčí. A to hodně nevybíravým způsobem. Nejen to rozebírají v novém díle podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor. 

38:13

Za mantinelem

Vydává: Sport.cz

Novinky ze světa hokeje. Rozhovory, analýzy a vše o tom co se děje na ledě.

Web

Epizoda 115Před týdnem 27:19

O síle postupující Sparty i urážkách v Hradci Králové

Jeden tým už si zajistil účast v semifinále. Hokejová Sparta v nejkratším možném termínu přešla přes Liberec a nyní bude čekat na svého soka pro další část. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka v podcastu Za mantinelem hovořili nejen o důvodech postupu Pražanů, rozebrali ale také další probíhající série včetně vyhroceného konce středečního duelu Hradce Králové s Pardubicemi.

Epizoda 114Před 2 týdny 25:54

O blížícím se derby ve čtvrtfinále i vzrůstajícím počtu zákeřností v play off

V pátek odstartuje vrchol sezony tuzemské elitní soutěže. Čtyři týmy vstoupí do čtvrtfinále hokejové extraligy, další čtveřice je bude následovat o dva dny později. V podcastu Za mantinelem se redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka zaobírají všemi čtvrtfinálovými sériemi. Zhodnotili ale také všechny souboje předkola play off. Řeč byla také o vzrůstajícím počtu zákeřných faulů v play off i o vyřazovacích bojích v první lize, odkud vzejde soupeř v baráži pro poslední Kladno.

Epizoda 113Před 3 týdny 40:50

O třaskavé bitvě mezi Hradcem a Vítkovicemi, jak je to s trestem za doping i o tom, že Kladno vyhrálo hokejovou ligu

S okleštěným názvem, u kterého se televizní komentáři už nezakoktají. S větším finančním bonusem, když vítěz extraligy zinkasuje prémii milion a půl korun, poražený finalista obdrží rovný milion a dva semifinalisté po půlmilionu. A také třeba speciálními puky. Hokejová extraliga zkrátka vstoupí do letošního play off s několika novinkami. I o nich mluví redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára v novém díle podcastu Za mantinelem. Samozřejmě rozebírají i jednotlivé dvojice předkola i favority na titul. 

Epizoda 11229. únor 2024 39:58

O tlačenici na střeleckém trůnu i o nesmyslné časové kolizi s fotbalovým derby

Zatímco o nejproduktivnějšího hráče základní části hokejové extraligy si to v jejích posledních dvou kolech rozdají třinecký Martin Růžička s libereckým Tomášem Filippim, boj o krále střelců zůstává mnohem zamotanější. Ve hře zůstává minimálně dvanáct útočníků. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají, jak by tlačenice na kanonýrském trůnu mohla dopadnout. Došlo ale i na boj kvarteta týmů o čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále, a rovněž na nedělní závěrečné 52. kolo, které časově koliduje s fotbalovým derby pražských „S“.

Epizoda 11123. únor 2024 39:12

O podivné situaci kolem vítkovického Lakatoše i o litvínovském trumfu v boji o čtyřku

Litvínov, Brno, Liberec a České Budějovice. Tato čtveřice týmů bojuje v hokejové Tipsport extralize o poslední volné místo pro přímý postup do čtvrtfinále play off. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají šance jednotlivých mužstev na čtvrté místo, věnují se však i situaci ve Vítkovicích, které v posledních dvou zápasech vyřadily ze sestavy svého nejproduktivnějšího hráče a kapitána Dominika Lakatoše.

 

Epizoda 11019. únor 2024 53:13

Příběhy o Jágrovi, o jeho ceremoniálu i následném trpkém návratu do kladenské reality

Vrátil se do města, které považuje za svůj druhý domov. A dočkal se v Pittsburghu výjimečné pocty i přijetí. Další díl podcastu Za mantinelem, kterým tentokrát provázejí hokejoví redaktoři Sport.cz Robert Sára a Marek Burkert, je výjimečně věnovaný jednomu muži. Tedy Jaromíru Jágrovi, jenž se v neděli stal čtvrtým Čechem, jemuž klub NHL vyvěsil dres ke stropu. „Když porovnám jednotlivé ceremoniály českých hráčů, tak ten Jágrův se zařadil na první místo. A chytil za srdce,“ říká Burkert.

Epizoda 10912. únor 2024 32:42

O navrátilcích, kteří nepřesvědčili, progresu ženského hokeje a Bartošákově dalším problému

Česká hokejová reprezentace má za sebou zatím nejméně povedený turnaj v sezoně. Švédské hry, kde národní tým skončil třetí, se nesl ve znamení testování nových jmen i zkušených navrátilců. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral však v nové epizodě podcastu Za mantinelem zmiňují, že Jan Kovář ani Martin Růžička svými výkony zrovna nepřesvědčili. Zaměřují se i na domácí akci ženské reprezentace nebo bleskově ukončené angažmá brankáře Patrika Bartošáka na Slovensku.

Epizoda 1089. únor 2024 36:22

Lekce od Švédů může některým hokejistům přibouchnout dveře na domácí MS

Ve čtvrtečním úvodním zápase Švédských hokejových her dostala česká hokejová reprezentace od domácího výběru Tří korunek lekci. Až na úvodní desetiminutovku podal výběr trenéra Radima Rulíka bídný výkon, jednoznačně nejslabší v probíhající sezoně. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají vystoupení národního týmu v Karlstadu, v němž si třeba zkušení útočníci Lukáš Radil s Janem Kovářem mohli přibouchnout dveře směrem ke květnovému domácímu mistrovství světa.

Epizoda 10730. leden 2024 30:09

O složitém hradeckém očištění, sparťanském lovení v Kanadě a blížící se nominaci

Po několikaměsíčním čekání plném nejistot je konečně jasno. Doping trojice hradeckých hokejistů nebyl úmyslný a vědomý, obránce Graeme McCormack se bude moci vrátit do extraligového kolotoče už 9. února a stejný rozsudek se dá očekávat i u zbylého dua. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral se v podcastu Za mantinelem zaobírají nejen touto kauzou, ale také dalším extraligovým děním i středeční nominací reprezentace na Švédské hry.

Epizoda 10622. leden 2024 39:32

O pardubické netrpělivosti s Varaďou, dramatickém boji o čtyřku a kladenské nemohoucnosti

V květnu trenér Václav Varaďa slavnostně podepsal smlouvu v Pardubicích až do roku 2028, jenže jen o pár měsíců později majitel Dynama Petr Dědek úspěšného kouče odvolal. „Brzy ztratil trpělivost,“ líčí v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral. Co stálo za Varaďovým koncem, jak ho vnímali hráči v kabině a podrazil trenéra nový hlavní kouč Marek Zadina?