Speciál Radiožurnálu
11. květen 2023

Poslechněte si podcast: Katastrofa pro podnikatele, velmi špatná zpráva pro důchodce, kritizuje Karel Havlíček

Místopředseda hnutí ANO a Poslanecké sněmovny Karel Havlíček a místopředseda SPD Radim Fiala.

11:55

Speciál Radiožurnálu

Vydává: Český rozhlas

Speciální vysílání k různým událostem. Komplexní pohled na aktuální témata, politické debaty i přenos přímo z místa dění.

Web

Před týdnem 24:05

Kampaň a výsledek zanechaly rozdělenou společnost na Slovensku, zaznělo ve Speciálu Radiožurnálu

Slováci zvolili Petra Pellegriniho novým prezidentem. Dokázal získat druhý nejvyšší počet hlasů od doby, co je na Slovensku přímá volba. Volební účast byla vyšší, než v prvním kole a také náskok vítězného kandidáta byl oproti očekáváním šest procent. Jakých pět let Slovensko čeká s prezidentem Petrem Pellegrinim? A co zvolení Petra Pellegriniho znamená pro další vývoj česko-slovenských vztahů? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu k prezidentským volbám na Slovensku.

Před týdnem 24:18

Havel propadal skepsi, že se hodnoty Sametu neudrží. Jeho ideje chceme oživit, říkají dokumentaristé

Jaký byl Václav Havel v soukromí a měl vůbec nějaké? Jak se vyrovnával s věkem, nemocemi a odcházením? A kam až pustil tvůrce dokumentu Tady Havel, slyšíte mě? Před slavnostním uvedením filmu odpovídali režisér Petr Jančárek, producent Jiří Konečný a hudebník a exprezidentův přítel Michael Kocáb.

1. březen 2024 26:35

Česká ekonomika se nejlépe ze zemí střední Evropy integrovala do společného trhu EU, tvrdí ekonomka

Jaká je role Evropské unie v nynějším rozkolísaném světě? Proč jsme ještě nezavedli euro? A máme ho mít? Kde se bere pocit, že za všechno může Brusel? A je to skutečně jen pocit? Co jsme za uplynulých 20 let z Unie získali a co jsme jí dali? Poslechněte si Speciál Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus.

19. leden 2024 54:09

Slova mohou zraňovat, upozorňuje psycholog Vymětal. Připomínání a rituály mají smysl, dodává

Uběhne měsíc od tragédie na FF UK v Praze. Bolest a zoufalství přetrvávají. Zůstávají také některé otázky, další se objevují. S maximální ohleduplností k pozůstalým a zraněným, s velkým respektem k těm, kteří při zásahu proti vrahovi nasazovali své zdraví a život, jsme připravili Speciál Radiožurnálu a ČRo Plus. Naším cílem není prohlubovat smutek, ale nabídnout relevantní názory na řešení témat, která se od 21. prosinci loňského roku objevila ve veřejném prostoru.

1. leden 2024 02:17

Komentář Petra Hartmana k novoročnímu projevu prezidenta Pavla

Komentář Petra Hartmana k novoročnímu projevu prezidenta Pavla

1. leden 2024 02:39

Petr Hartman komentuje první reakce politiků na prezidentovu řeč

Petr Hartman komentuje první reakce politiků na prezidentovu řeč

1. leden 2024 11:41

První reakce Aleny Schillerové (ANO) a Ivana Bartoše (Piráti)

První reakce Aleny Schillerové (ANO) a Ivana Bartoše (Piráti)

1. leden 2024 12:43

Novoroční projev prezidenta Petra Pavla

Prezident Petr Pavel ve svém prvním novoročním projevu zmínil ekonomické výzvy, zhodnotil stav domácí politiky a připomněl výročí vstupu Česka do EU a NATO. Poslechněte si celou řeč.

22. prosinec 2023 53:46

Speciál Radiožurnálu: Nyní potřebujeme pietu, zdrženlivost a soudržnost, vyzval prezident i ministr

Ve čtvrtek 21.12. se na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy odehrála nejtragičtější střelba v historii České republiky. O život přišlo 14 lidí, další jsou raněni a hospitalizováni. Co vypověděla studentka, která střelbu zažila? Jak bude dál postupovat univerzita, policie nebo ministerstva? Poslechněte si speciální vysílání Českého rozhlasu.

6. listopad 2023 55:04

S Hamásem nelze dohodnout dvoustátní řešení, jeho cílem je Izrael zlikvidovat, míní politoložka

Od masakru hnutí Hamás v Izraeli uběhl měsíc. Vyznačoval se nebývalou brutalitou, krvelačností a zastihl Izraelce nepříliš připravené. Žádný konflikt na planetě není tak mnohovrstevnatý a komplikovaný. Kdo má největší moc ovlivnit vývoj konfliktu? Jaká je role OSN? A jaké je veřejné mínění Izraelců? Poslechněte si speciální vysílání Radiožurnálu a Českého rozhlasu Plus.