Myšlení první ligy
22. říjen 2021

Poslechněte si podcast: Kanoista Lukáš Rohan: Snažím se pracovat na tom, aby byl vodní slalom vidět. Chybí nám aktivní závodníci

Vodní slalomář a stříbrný medailista z Olympiády v Tokiu si v tuto chvíli užívá volna. Na konci září ale ještě absolvoval mistrovství světa. „Byl to poslední závod té, troufnu si tvrdit, veleúspěšné sezóny,“ říká Rohan. Ani o dovolené nezahálí. „Snažím se teď i pracovat na tom, abych byl trošku vidět a aby byl vidět i vodní slalom. Aby to neskončilo jen tím, že jsme měli úspěchy na olympiádě,“ vysvětluje slalomář. 

20:47

Myšlení první ligy

Vydává: Rádio ZET

Hosté kouče, mentora a globálního stratéga Jana Mühlfeita o cestě k úspěchu.

Web

23. červen 2023 20:11

Jako reprezentační trenér mám na starosti střelce všech věkových kategorií, říká Petr Zvolánek

16. červen 2023 19:13

Světové poháry a mistrovství Evropy pro nás mohou být zásadní mezník směrem k olympiádě, říká Viktor Zapletal

„Máme před sebou poměrně významný blok světových pohárů a mistrovství Evropy. Může to pro nás být zásadní mezník i směrem k olympiádě v Paříží příští rok,“ říká šéftrenér reprezentace cyklistů Viktor Zapletal, který byl hostem pořadu Myšlení první ligy.

9. červen 2023 20:09

Není to jen o tom, že přijdu do práce, musím být neustále v obraze, říká moderátorka Veronika Petruchová

„V práci jsem vždy několik hodin dopředu předtím, než začne vysílání – klidně i čtyři hodiny. Moje příprava je celodenní, snažím se vnímat aktuální dění. Není to jen o tom, že přijdu do práce. Musím být neustále v obraze, o tom to je. Ale když už přijdu do práce, tak příprava spočívá také v make-upu, ve výběru šatů a tak dále, pak je tam ale i část u počítače – například si připravuji studia tak, aby se nám to dobře říkalo,“ popisuje svou práci moderátorka hlavních zpráv na TV Nova Veronika Petruchová, která byla hostem RádiaZET.

2. červen 2023 19:31

Fotografka Alžběta Jungrová: Jako malá jsem kradla jsem ruce figurínám a dělala z nich zátiší, která jsem dokumentovala

Vyrůstala jsem v bytě na Vinohradech. Chodili jsme na Náměstí Míru do budky. Typ svého prvního aparátu nemůže dopátrat. „Kradli jsme v obchodním domě ruce figurínám a dělali jsme z nich různá zátiší. Fotila jsem i své sourozence i rodinu,“ vzpomíná v Myšlení první ligy své fotografické prvopočátky fotografka Alžběta Jungrová.

12. květen 2023 18:07

Lidé si myslím, že mohou umělou inteligenci používat na vše, člověk by si měl nejdřív zjistit, na co to bylo vyvinuté, říká specialistka online marketingu Karolína Šramlová

„Umělá inteligence nastoupila velmi rychle, bylo to extrémně strmé od chvíle, kdy ji začala používat masa lidí, začali si o tom povídat třeba doma. V tomhle extrémním nástupu je to vlastně nebezpečné v tom, že se lidé nevzdělají , jak to používat a myslí si, že to mohou použít na vše. U normálního člověka, ne jen u markeťáka, by si člověk měl zjistit, co to je a na co to bylo vyvinuto, až pak to začít používat,“ říká specialistka online marketingu a sociálních sítí Karolína Šramlová na Rádiu ZET.

5. květen 2023 18:47

Evropa se stala příliš socialistickou, myslí si generální ředitel pojišťovny Kooperativa Vladimír Mráz

„Práce už není důvod ani velký stimul pro život. Lidé si chtějí vydělat peníze, aby si žili tak, jak oni si představují. Všichni chtějí co nejmíň pracovat a co nejvíc si užívat. Takhle to ve výkonných ekonomikách ale nefunguje,“ podotýká generální ředitel pojišťovny Kooperativa Vladimír Mráz v Myšlení první ligy na Rádiu ZET.

28. duben 2023 23:59

Modeling pro mě byl náplastí, kterou bych nazvala sebevědomím, říká Veronika Kašáková

Modelka Veronika Kašáková vyrůstala v dětském domově do svých čtyř let. Později založila vlastní nadační fond, který se zabývá právě dětmi z dětských domovů, zároveň jim pomáhá ve chvíli, kdy z něho vyjdou. „O děti je opravdu postaráno a základní potřeby mají kolikrát větší než děti v rodinách,“ popisuje Veronika Kašáková, která byla hostem Myšlení první ligy na Rádiu ZET.

21. duben 2023 20:12

Zpěvák Jan Smigmator: Swing bude mít jednou stejnou váhu, jako má dílo Antonína Dvořáka

„Z Ameriky se vždy vracím s neskutečnou energií. Protože energie a nálada Američanů a amerických muzikantů a lidí z mé branže mě vždy nakopne. Prostě mě baví, pokud mě obsluhuje usměvavý číšník, když paní v trafice slyší jiný přízvuk a zeptá se, odkud jsem a řekne mi, že o Praze nedávno viděla dokument. Nebo mi v metru řeknou, že mám super brýle a kde jsem je koupil. Tenhle přístup je krásný a vždy mě nakopne,“ říká český zpěvák Jan Smigmator, který bude mít za pár dní koncert v Carnegie Hall v New Yorku.

14. duben 2023 19:41

Když nejsem v ringu nebo v kleci, spousta lidí by nepoznala, že boxuju, říká Martina Jindrová

„Když jsem ještě pracovala za barem, dělala jsem si z lidí legraci. Ptali se mě, co dělám za sport, že mám taková ramena. Tak jsem jim vyprávěla, že střílím z luku, krasobruslím nebo hraju hokej. Vymýšlela jsem si příběhy a nikdo nepoznal, že boxuju. Byla jsem za to radši,“ vypráví MMA zápasnice Martina Jindrová, která byla hostem pořadu Myšlení první ligy na Rádiu ZET.

7. duben 2023 20:25

Pokud chce být někdo dobrý moderátor, musí si umět napsat dobrý scénář, myslí si moderátorka Lenny Trčková

„Od malička jsem měla dva směry. Začala jsem čarovat a učila jsem plyšáky. Vyvolávala jsem je jako žáky, dostávali poznámky, jedničky i pětky. Dávala jsem jim jména. A tím, že jsem i čarovala, jsem byla od malička taková vrba. Vždy jsem věděla trochu víc, než bylo zdrávo. Věděla jsem, že něco umím a vím, akorát jsem s tím jako dítě neuměla pracovat. Postupem času jsem začínala víc a víc chápat některé věci, co jak funguje. Nikdo mě neučil, nikdo mě nevedl. Pak jsem tomu ale chtěla více porozumět, takže začaly různé školy. Vše jsem propojovala. A myslím, že to moderátorství od toho nemá daleko,“ popisuje Trčková.