K věci Štěpánky Duchkové
17. březen 2023

Poslechněte si podcast: Ředitel FN Motol o onkologickém i simulačním centru: Oba projekty měly být jinde, ale spadly na nás

„Protože jsme největší nemocnice v zemi, tak ji nejde zavřít, takže teď vyměňujeme okna a fasádu v celé budově nemocnice pro dospělé za provozu. To by mělo skončit letos v prosinci a na to se opravdu těším,“ přiznává Miloslav Ludvík. Jaké další proměny nemocnici čekají? O tom mluvil v pořadu K věci.

11:54

K věci Štěpánky Duchkové

Vydává: Český rozhlas

Co se děje v Praze? Rozhovor Štěpánky Duchkové na aktuální pražské téma.

Web

Včera 11:36

Prodej pozůstalosti konzultujte. Asociace starožitníků má bezplatnou poradnu, říká Simona Šustková

„Dnes jsou v kurzu předměty z drahých kovů a zejména šperky, zlaté mince a trošku začíná i stříbro,“ přibližuje první viceprezidentka Asociace starožitníků Simona Šustková. V pořadu K věci mluvila třeba o tom, na co si dát pozor při prodeji starožitností, a pozvala na jubilejní 50. Veletrh starožitností Antique.

Před týdnem 12:40

Nejčastější přestupek na silnicích? Dlouhá léta stejný, odpovídá Jan Straka z Policejního prezidia

Od ledna vstoupila v platnost novela zákona o provozu na pozemních komunikacích, změnilo se něco na českých silnicích? A jak vnímají první čtvrtletí tohoto roku dopravní policisté? Nejen o tom mluvil v pořadu K věci Jan Straka z Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky.

Před 2 týdny 12:21

Pražským hasičům chybí třicet lidí. Kdyby se k nám hlásilo i víc žen, budeme rádi, podotýká mluvčí

Jakým největším výzvám aktuálně čelí pražští hasiči? Jak zvládali nedávné protesty zemědělců? A jaká kritéria musí splnit uchazeči o práci u hasičského sboru? Nejen o tom mluvil v pořadu K věci mluvčí pražských hasičů a krajský vyšetřovatel Martin Kavka.

Před 3 týdny 11:50

Doufám, že divadlo Spirála povstane z popela, těší se na znovuotevření Tomáš Hübl z Výstaviště Praha

Výstaviště Praha čeká v budoucnu mnoho novinek, o kterých mluvil v pořadu K věci předseda představenstva Tomáš Hübl. Představil nejen plány divadla Spirála, ale také průběh rekonstrukce Průmyslového paláce nebo Křižíkových pavilonů.

22. březen 2024 10:01

Letnou a Holešovice od září spojí průchod. Bude to velmi vytížená tepna, myslí si starosta Prahy 7

Praha 7 letos slaví 140. narozeniny a k nim si nadělí třeba dlouho plánované propojení mezi Letnou a Holešovicemi. Jak bude vypadat? Nejen o tom mluvil v pořadu K věci starosta Jan Čižinský z hnutí Praha Sobě. Řeč byla také o dalších plánech a novinkách nebo o školství a zavedené funkci sociálního pedagoga.

15. březen 2024 09:45

V Praze startují velikonoční trhy. Lze na nich regulovat ceny? Za organizátory odpovídá Jan Dell

Praha opět ožije velikonočními trhy, které začínají už v sobotu 16. března. Jaké letos budou? O tom mluvil ve studiu Rádia Praha Jan Dell, výkonný ředitel společnosti Taiko, která trhy organizuje. Zároveň byla řeč o letošní sezóně ve Žlutých lázních, které také provozují.

8. březen 2024 10:13

Revitalizace náměstí Jiřího z Poděbrad. Farmářské trhy budou dál fungovat, slibuje starosta Prahy 3

V lednu odstartovala v Praze 3 dlouho plánovaná proměna náměstí Jiřího z Poděbrad, revitalizace je rozdělena do několika etap a trvat má přes dva a půl roku. Nejen o tom mluvil v pořadu K věci starosta Prahy 3 Michal Vronský z TOP 09. Řeč byla také o demolici žižkovského Mordoru, revitalizaci panelových domů nebo vzniku lesní školky.

1. březen 2024 12:30

Zuzana Pidrmanová: Obětí falešného bankéře přibývá. Podvodníci svůj postup vypilovali k dokonalosti

Policie eviduje stále nové případy, kdy se pachatelé v telefonních hovorech vydávají za pracovníky bank a snaží se své oběti přesvědčit o tom, že jejich peníze jsou v ohrožení. Podvodných triků je ale mnohem více, v pořadu K věci o nich mluvila Zuzana Pidrmanová, vedoucí odboru prevence Policejního prezidia ČR.

23. únor 2024 12:28

Výstavba nového mostu na Výtoni. Stávající konstrukci přemístíme do Modřan, popisuje Správa železnic

Železniční most na Výtoni, tunel mezi Prahou a Berounem, vysokorychlostní tratě i doprava na letiště, to všechno byla témata pořadu K věci. Hostem Štěpánky Duchkové byl ředitel odboru přípravy staveb Správy železnic Pavel Paidar.

16. únor 2024 10:46

Jaro je nejnáročnější období, máme i tisíc zvířat najednou, líčí vedoucí pražské záchranné stanice

„Když ta zvířata pouštíme a ona velmi rychle vystřelí z přepravky do toho svého prostředí, tak to je pro nás takový vděk,“ směje se vedoucí Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy Veronika Kraslová. Jaká zvířata přijímají a co stanici tento rok všechno čeká? O tom mluvila v pořadu K věci.