K věci Štěpánky Duchkové
10. březen 2023

Poslechněte si podcast: Primátor Svoboda: Se Stanjurou jsme se shodli. Na Bohdalci by měla Praha stavět byty se státem

„Říká se, že nikdy nevstoupíš do stejné řeky. Ale ta řeka není stejná. To, do čeho jsem přišel, je něco úplně jiného, než to bylo v roce 2010,“ komentuje svou druhou zkušenost ve funkci pražského primátora Bohuslav Svoboda z ODS.

15:25

K věci Štěpánky Duchkové

Vydává: Český rozhlas

Co se děje v Praze? Rozhovor Štěpánky Duchkové na aktuální pražské téma.

Web

Před týdnem 10:01

Letnou a Holešovice od září spojí průchod. Bude to velmi vytížená tepna, myslí si starosta Prahy 7

Praha 7 letos slaví 140. narozeniny a k nim si nadělí třeba dlouho plánované propojení mezi Letnou a Holešovicemi. Jak bude vypadat? Nejen o tom mluvil v pořadu K věci starosta Jan Čižinský z hnutí Praha Sobě. Řeč byla také o dalších plánech a novinkách nebo o školství a zavedené funkci sociálního pedagoga.

Před 2 týdny 09:45

V Praze startují velikonoční trhy. Lze na nich regulovat ceny? Za organizátory odpovídá Jan Dell

Praha opět ožije velikonočními trhy, které začínají už v sobotu 16. března. Jaké letos budou? O tom mluvil ve studiu Rádia Praha Jan Dell, výkonný ředitel společnosti Taiko, která trhy organizuje. Zároveň byla řeč o letošní sezóně ve Žlutých lázních, které také provozují.

Před 3 týdny 10:13

Revitalizace náměstí Jiřího z Poděbrad. Farmářské trhy budou dál fungovat, slibuje starosta Prahy 3

V lednu odstartovala v Praze 3 dlouho plánovaná proměna náměstí Jiřího z Poděbrad, revitalizace je rozdělena do několika etap a trvat má přes dva a půl roku. Nejen o tom mluvil v pořadu K věci starosta Prahy 3 Michal Vronský z TOP 09. Řeč byla také o demolici žižkovského Mordoru, revitalizaci panelových domů nebo vzniku lesní školky.

1. březen 2024 12:30

Zuzana Pidrmanová: Obětí falešného bankéře přibývá. Podvodníci svůj postup vypilovali k dokonalosti

Policie eviduje stále nové případy, kdy se pachatelé v telefonních hovorech vydávají za pracovníky bank a snaží se své oběti přesvědčit o tom, že jejich peníze jsou v ohrožení. Podvodných triků je ale mnohem více, v pořadu K věci o nich mluvila Zuzana Pidrmanová, vedoucí odboru prevence Policejního prezidia ČR.

23. únor 2024 12:28

Výstavba nového mostu na Výtoni. Stávající konstrukci přemístíme do Modřan, popisuje Správa železnic

Železniční most na Výtoni, tunel mezi Prahou a Berounem, vysokorychlostní tratě i doprava na letiště, to všechno byla témata pořadu K věci. Hostem Štěpánky Duchkové byl ředitel odboru přípravy staveb Správy železnic Pavel Paidar.

16. únor 2024 10:46

Jaro je nejnáročnější období, máme i tisíc zvířat najednou, líčí vedoucí pražské záchranné stanice

„Když ta zvířata pouštíme a ona velmi rychle vystřelí z přepravky do toho svého prostředí, tak to je pro nás takový vděk,“ směje se vedoucí Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy Veronika Kraslová. Jaká zvířata přijímají a co stanici tento rok všechno čeká? O tom mluvila v pořadu K věci.

9. únor 2024 12:48

Sdílené koloběžky v Praze 1? Pohybu nezamezíme, ale nechceme zde jejich parkoviště, říká starostka

Zpoplatnění vjezdu do centra Prahy, řešení problému se sdílenými elektrokoloběžkami nebo budoucí podoba Václavského náměstí. To všechno byla témata pořadu K věci, hostem byla starostka Prahy 1 Terezie Radoměřská.

2. únor 2024 11:23

Zhruba polovina lidí, kteří drží Suchej únor, s pitím dlouhodobě zvolní, uvádí organizátor kampaně

Druhý měsíc v roce je už tradičně bezalkoholový, tedy pokud se zapojíte do výzvy Suchej únor. Letošní 12. ročník kampaně si nachystal řadu novinek, o kterých mluvil ve studiu Rádia Praha organizátor Petr Freimann.

26. leden 2024 11:45

Kučera z Drážní inspekce: Většina přejezdů má záznamové zařízení. Z něj vyčteme, co se tam stalo

Jaké případy řeší Drážní inspekce a v čem řidiči na přejezdech nejčastěji chybují? Nejen na to odpovídal v pořadu K věci generální inspektor Jan Kučera. Mluvil také o zabezpečení přejezdů a šetření případů se sraženými chodci.

19. leden 2024 11:58

Dostihy jsou společenská událost. V areálu Chuchle chci pořádat více akcí, plánuje nová ředitelka

„Dostihy musíme brát jako společenskou událost. Vždycky to tak bylo, i když se koukneme na fotografie z první republiky,“ říká Zuzana Rambová, nová ředitelka Chuchle Areny Praha. Co všechno se letos v areálu bude dít? A jaká je budoucnost závodiště? Nejen na to odpovídala v pořadu K věci.