VisitChef Podcast
Sezóna 1Epizoda 11021. červenec 2022

Poslechněte si podcast: Josef Pindur: Obhájit pro restauraci hvězdu MICHELIN Guide a odejít

„Jestli byla poslední možností jak se posunout dál moje demise, tak jsem musel odejít,“ říká šéfkuchař Josef Pindur, který letos pro alsaskou restauraci Maison Kieny jako šéfkuchař obhájil hvězdu MICHELIN Guide. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

50:36

VisitChef Podcast

Vydává: Ján Chovanec

Tým zkušených novinářů každý den odhaluje gastronomické zákulisí a mapuje příběhy, které hýbou Českem a světem. Naučně-publicistický podcast vydává nezávislý online magazín o gastronomii VisitChef. 

 A team of experienced journalists uncovers the behind-the-scenes world of gastronomy every day, exploring the stories that shape the Czech Republic and the world.  The educational and journalistic podcast is produced by VisitChef, an independent online magazine dedicated to gastronomy. 

Web

Sezóna 1Epizoda 202Dnes 09:43

Simone Caporale: Being named the world’s best bar is nice, but life goes on

„It’s more important to know what to do after you win than to be obsessed with winning itself — to use it as a springboard for your next step. If you don’t have that clarity, don’t chase rankings,” says Simone Caporale, one of the world’s top bartenders and co-owner of Sips Barcelona, which ranked first on the prestigious World’s 50 Best Bars list in 2023. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 201Dnes 16:07

Filip Bureš: Každou noc se svojí prací za barem připravuješ na Nikka Perfect Serve

„Japonci dokázali whisky vdechnout svou duši, a to mě moc baví. Tato soutěž je o tom být sám sebou. V závěru jde o to se uklidnit a užít si to. Na globálním finále v Hongkongu si nechci dovolit chybu,“ říká vítěz letošního českého finále barmanské soutěže Nikka Perfect Serve, Filip Bureš. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 193Včera 16:07

Marco Pierre White: Three Michelin Stars Are Boring

"We all dreamed of three Michelin stars, but not everyone reached them. And when you do get them, suddenly you start playing defensively—you stop attacking and instead focus on protecting your reputation. I always say that success is born out of luck. And luck means that someone gives you an opportunity. It’s up to you whether you make use of that opportunity," says Marco Pierre White, one of the world’s most famous and successful chefs. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 200Před týdnem 16:07

Marco Pierre White: Three Michelin Stars Are Boring

"We all dreamed of three Michelin stars, but not everyone reached them. And when you do get them, suddenly you start playing defensively—you stop attacking and instead focus on protecting your reputation. I always say that success is born out of luck. And luck means that someone gives you an opportunity. It’s up to you whether you make use of that opportunity," says Marco Pierre White, one of the world’s most famous and successful chefs. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 1986. říjen 2025 35:48

David Böhm: 16 let a 1600 jídel na menu, která se nezopakovala. Textura a kontrast hrají obrovskou roli

„Kladl jsem si otázku, co by bylo s El Camino Tapas, kdyby kreativita nebyla tak silná a myslím, že by to byl problém. Ve Španělsku jsem zjistil, že mám před sebou téma, které mě může živit do konce života. Zavést pouze degustační menu bylo pro restauraci otázkou přežití,“ říká David Böhm, majitel španělské restaurace El Camino Tapas, která v Praze nabízí špičkový tapas koncept. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 19922. září 2025 41:40

Khanh Ta: Do menu Tara přepisuji vzpomínky z dětství. Sapa by jednou mohla vypadat jako Manifesto market

„Více, než fine dining je pro mě důležitá chuť. Pekárna, kterou otvíráme, nemá v Česku obdoby. Tržnice Sapa se stala Mekkou vietnamských restaurací a v rámci Evropy je to jedno z nejlepších míst, kde si dát vietnamské jídlo. Časem se v Taru objeví občasný twist na českou kuchyní,“ říká šéfkuchař a spolumajitel Taro group Khanh Ta. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 19715. září 2025 01:24

Michal Nevrlý: 11 let baru Super Panda Circus. Party, které jsme zažívali na začátku, se tak trochu vrací

„V baru Super Panda Circus je občas obtížné hledat balanc mezi drzostí, trapností, ale v každém případě chceme hostům dát vynikající drink. Na to si dáváme velký pozor. Jsme unikátní kombinací, zas tak moc podobných barů není. Klidně dám do koktejlu i olomoucké tvarůžky, ale musí to dávat smysl,“ říká Michal Nevrlý, šéfbarman nejoriginálnějšího českého baru Super Panda Circus. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 19610. září 2025 47:05

Tomáš Kalina: Symposium Culinary Prague má být surová gastronomie

„Bez příkras, bez miss ČR, která by to uváděla a bez kejklířů. Jde mi o motivaci kuchařů, posouvání vpřed, o kuchařské živočišno. Baví mě pro Česko někoho objevit. Culinary Symposium Prague letos změní místo konání, navíc tři ze šesti kuchařů připraví ochutnávku pro každého návštěvníka“ říká Tomáš Kalina, zakladatel a organizátor akce Symposium Culinary Prague, která vozí do Prahy špičkové světové kuchaře. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 19215. srpen 2025 49:01

Samer Selbak: Ukazujeme trhu krásu značek, které nikdo nezná a neví, jak s nimi pracovat

„Česká republika je superotevřená novým produktům. Musíme si to sice odšlapat, ale lidé hledají novinky a bary chtějí být pro zákazníky zajímavé. České a slovenské barmanství definuje poctivost a tvrdá práce,“ říká Samer Selbak, barový znalec a spolumajitel společnosti Fenix Drinks. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!

Sezóna 1Epizoda 1917. červenec 2025 24:43

Filip Žák: Z Národní třídy se stala nová gastrozóna., na champagne se u nás ale práší

„Ze začátku jsem s Bitter Priest cílil na o trochu starší klientelu, ale zásadní skupinou návštěvníků je generace Gen Z. Nejvíc se prodávají koktejly Gin & Tonic a Skinny Bitch. Bitter Priest je bar pro lidi, kteří se chtějí bavit,“ říká Filip Žák, zakladatel barového konceptu Bitter Priest. Líbí se Vám tento díl? Napište nám o tom!