Po asfaltu
Epizoda 518. květen 2021

Poslechněte si podcast: Jen drobnosti stačí k tomu, aby se všem lépe parkovalo

Spousta lidí dělá okolo parkování spoustu chyb a ani si to neuvědomují – a pak se jeden diví, že na řadě ojetých aut je nějaký ten drobný šrám či dva. O tomto tématu si budeme povídat v novém díle podcastu Po asfaltu. Na úzké silnice či vjíždění do dvorku se podíváme i očima Maročana.

23:24

Po asfaltu

Vydává: Novinky.cz

Život na čtyřech kolech a chování za volantem očima člověka, pro kterého je řízení vším.

Web

Epizoda 3131. květen 2022 15:46

Na silnice se nejspíš všichni vejdeme, ukazuje pět měsíců s povinným odstupem při předjíždění

Pro některé řidiče povinný odstup při předjíždění cyklistů platí už pět měsíců a třebaže před sebou stále máme letní prázdniny, zatím to nevypadá, že by byl pro plynulost provozu nějakým zásadním problémem, shodujeme se s profesionálním řidičem.

Epizoda 3016. květen 2022 16:19

Dálková světla a nečekané konce asfaltu, aneb Jak se jezdí v Bosně

Klikaté a úzké hlavní silnice, neosvětlené tunely a případy, kdy se z ničeho nic z krásné asfaltky stane děravá šotolina - to jsou silnice v neskutečně nádherné Bosně a Hercegovině.

Epizoda 293. květen 2022 27:12

Mrtvý úhel vs. motorkáři. Z potenciálně nebezpečné situace znají cestu řidiči aut i motorek

Motorkáři po zimě vytáhli své stroje a tím nám, řidičům aut, připomněli poněkud nepříjemný nešvar, kterého se někteří z nich dopouštějí - dokážou se schovat do mrtvého úhlu auta tak šikovně, že o nich nemáme šanci vědět. Nejen o tom debatujeme s Anisem Stitou v nejnovějším díle podcastu Po asfaltu.

Epizoda 2825. duben 2022 29:10

Budou mít obyvatelé sídlišť kde nabíjet své elektromobily? Přístup poskytovatelů energií se různí

Budeme-li opravdu za pár desítek let všichni jezdit elektromobily, musíme je mít kde nabíjet, a to i pokud bydlíme na sídlišti. Plánování dobíjecí infrastruktury je běh na dlouhou trať.

Epizoda 2719. duben 2022 18:10

Jezdí šoféři MHD vždy vzorně? Zbytečné klaksony připomínají nešvar řady řidičů

Drobné ústupky, i když má řidič přednost, někdy dokážou zásadně zmírnit riziko nehody a přispět k pohodě na silnicích. Dva řidiči MHD, kteří mě jednoho dne vezli, je neudělali.

Epizoda 265. duben 2022 27:22

Za měsíc jsme zvládli, co běžně trvá půl roku. Rallyový pilot Jan Černý o rychlém skoku do WRC3

Chtěl do mistrovství světa, tak musel sestoupit o kategorii níž, do nově vzniklého šampionátu WRC3. Jezdí na stejných tratích jako ti nejlepší z nejlepších a v prvním letošním podniku, Rallye Monte Carlo, se umistil druhý.

Epizoda 2522. březen 2022 25:34

Vlevo, vpravo, neviditelní i vzorní: Není chodec jako chodec

Všichni jsme někdy chodci a všichni musíme v provozu spolupracovat, abychom se všichni ve zdraví dostali do cíle. Někdy to ale vypadá, že někteří chodci na to trochu zapomínají. A nezáleží, jestli se na to s Anisem Stitou díváme zrovna jako řidiči, nebo také jako chodci.

Epizoda 248. březen 2022 29:58

Řídí Češi jako dobytek? O zlozvycích českých řidičů a házení všech do jednoho pytle

Řídí Češi jako dobytek? O zlozvycích českých řidičů a házení všech do jednoho pytle
a perex Leckdo odmítá nechat na způsobu jízdy českých řidičů nit suchou, přesto drtivá většina z nich každý den dojede do svého cíle v pořádku. Myslím si tedy, že to nemůže být tak hrozné. A nacházím věci, za které dokážu české řidiče skutečně pochválit.

Epizoda 2322. únor 2022 26:58

Recept na pohromu, nebo vítané osvěžení? Stará auta a celoroční pneumatiky v zimě

Na první pohled to je recept na průšvih - vyjet v zimě ve starém autě bez elektroniky, a ještě na celoročních pneumatikách. Jenže letošní zima není zrovna krutá a „celoročky“ v dnešní době nejsou vůbec špatné.

Epizoda 228. únor 2022 29:03

Řidičsky zajímavé elektromobily za rozumné peníze? Jen otázka času

Máme obyčejná elektrická auta, která člověka prostě vozí, pak dlouho nic a pak supersporty za mnoho milionů. Tu mezeru začínají - doufejme - plnit auta jako Škoda Enyaq Coupé RS iV, shodujeme se s motoristickým novinářem Vojtěchem Dobešem.