V českém znění
Epizoda 2925. srpen 2022

Poslechněte si podcast: Jeden z nejobsazovanějších českých dabérů současnosti srší skromností

Dabuje již půl století, z toho třicet let doktora Dlahu ze seriálu Simpsonovi a svůj hlas propůjčil také legendárnímu mistru Yodovi nebo strýčkovi Skrblíkovi. Bohumil Kalva, který je hlasem postav mnoha starších pánů, je dalším hostem Richarda Wágnera v pořadu V českém znění.

23:06

V českém znění

Vydává: Novinky.cz

Podcast o známých hlasech, neznámých tváří. To je pořad V českém znění doprovázený moderátorem Richardem Wágnerem.

Web

Epizoda 59Před 3 týdny 33:22

Zatím je to legrace. Vytvoření umělého hlasu českého herce zabralo jen pár minut

Rozmach umělé inteligence (AI) se nevyhýbá ani filmům a seriálům. S nástupem moderních technologií přestává být jasné to, o čem ještě před pár lety nikdo nepochyboval. Může role herců převzít AI? I o tom debatují v novém díle pořadu V českém znění moderátor Richard Wágner, herec Zdeněk Hruška a Miloš Čermák, novinář a fanoušek umělé inteligence.

Epizoda 5822. prosinec 2023 21:04

Láska nebeská v Praze. V předvánoční metropoli došlo na známé cedule i hlášku o drogách

Nebyly by to ty pravé Vánoce, kdyby se tahle klasika neobjevila na všech televizních obrazovkách. Britská romantická komedie Láska nebeská slaví 20 let od svého vzniku a v podcastu V českém znění na její dabování zavzpomínali během vánočního speciálu pořadu V českém znění herci Jolana Haan Smyčková a Tomáš Racek.

Epizoda 5716. listopad 2023 24:47

Ondřej Hejma: Na zahraniční filmy byli nadržení všichni. I komunisti

Za dabéra se hudebník Ondřej Hejma nepovažuje, přestože jeho hlasem mluví mnoho filmů, které se do Československa před rokem 1989 dostávaly načerno. O tom, jak vypadalo pokoutné dabování nelegálně dovážených filmů ze Západu, si povídal s moderátorem podcastu V českém znění Richardem Wágnerem.

Epizoda 565. říjen 2023 19:58

Hele, kókej, co mám! Já sem chytil chobotnicu! Aneb když se v Brně dabovala Pobřežní hlídka

Buffy, přemožitelka upírů nebo kultovní seriál Dallas, i odtud můžou diváci  znát dabérku a režisérku Kláru Sochorovou, která byla hostem Richada Wágnera v pořadu V českém znění. Mimo jiné se rozpovídala také o režírování nekonečných tureckých seriálů a přidala i několik historek z dabování Pobřežní hlídky, která se svého času namlouvala v brněnském studiu.

Epizoda 5521. září 2023 35:10

Český Pán zla a princ dvojí krve si vyměnili role

Kultovní sága Harryho Pottera má zástupy fanoušků, kteří se sešli na festivalu Lexicon. V rámci programu se naživo představil i Richard Wágner s podcastem V českém znění. Jeho hosty byli Aleš Procházka a Miroslav Táborský, kteří propůjčili své hlasy ikonickým postávám z kouzelnického světa – Severusu Snapovi a Lordu Voldemortovi. Zavzpomínali na své začátky a zkusili si i vyměnit role.

Epizoda 547. září 2023 25:16

Režisér Kot: I v South Parku musí mít vulgarismy smysl

Zřejmě nikomu na televizních obrazovkách neunikl kultovní seriál Městečko South Park. Na jeho českém znění má velkou zásluhu dabingový režisér Martin Kot. Nejen o svých zkušenostech, ale také o vulgarismech či o jeho práci v produkci se rozpovídal v podcastu V českém znění dabéra Richarda Wágnera.

Epizoda 5324. srpen 2023 24:34

V českém znění netflixového hitu dabuje trans dívku opravdová trans dívka. Přišlo mi to tak správné, říká režisér

Seriál Srdcerváči je inspirovaný stejnojmennou sérií knih od Alice Osemanové. Po úspěšné první sérii zveřejněné minulý rok vyšla začátkem srpna i řada druhá. A opět slaví úspěch. Věděli jste, že postavu trans dívky v seriálu v českém znění mluví skutečná trans dívka? Nejen o tom hovořil Richard Wágner v podcastu V českém znění s překladatelem Vojtěchem Kostihou s režisérem Tomášem Loužným. 

Epizoda 5210. srpen 2023 23:29

Jiří Dvořák: Jednou jsem musel roztrhat smlouvu, kvůli tomu jsem nehrál v Četnických humoreskách

Hlas herce Jiřího Dvořáka možná znáte ze seriálů Dallas, Hra o trůny nebo z filmů Agenta 007. V oblasti dabingu se pohybuje už dlouhá léta, má tak mnoho pozitivních i negativních vzpomínek. S moderátorem a dabérem Richardem Wágnerem probrali v podcastu V českém znění například nedostatečné honoráře, nekvalitní filmy nebo herce Daniela Craiga.
Sledujte podcast také na Instagramu! 

Epizoda 5127. červenec 2023 33:26

Růžová horečka zaplavila i Česko. Oněměla jsem úžasem, říká česká Barbie

Barbie. Růžová filmová senzace s filozofickým přesahem pohltila už i česká kina. V hlavních rolích Kena a Barbie zazářily herecké hvězdy Ryan Gosling a Margot Robbie. V českém znění jim hlasy propůjčili Filip Jančík a Jolana Haan Smyčková, kteří přijali pozvání do podcastu V českém znění. S moderátorem a dabérem Richardem Wágnerem se bavili o tom, jaká měli od filmu očekávání, a také o svých dalších rolích. 

Epizoda 5013. červenec 2023 30:23

Ty mudlovská šmejdko. Tohle je hlas kouzelnického padoucha Draca Malfoye

Dabing ho provází celým životem už od doby, než vůbec uměl číst. Mohou ho znát fanoušci filmové série Harry Potter, kde propůjčil hlas postavě záporáka Draca Malfoye. Mimo jiné má na kontě třeba Ashe Ketchuma z Pokémonů. Řeč je o Radkovi Škvorovi, kterého do podcastu V českém znění pozval dabér Richard Wágner.