Za mantinelem
Epizoda 572. únor 2023

Poslechněte si podcast: Jalonenova šedesátka. Proč teď půjde Kovářovi o hodně a proč pro MS nepočítejme s mnoha posilami z NHL

Už v prosinci kouč české hokejové reprezentace Kari Jalonen hlásil, že upustí od svého předsezonního záměru sestavit tým pro únorový turnaj Euro Hockey Tour výhradně z hráčů do 25 let, a čtvrteční nominací pro Švédské hry to potvrdil. V jeho výběru figurují i zkušení borci jako Kempný, Sobotka, Jan Kovář nebo Jeřábek. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém díle podcastu Za mantinelem rozebírají právě složení nároďáku pro turnaj v Malmö, zastavují se však i u možných posil z NHL pro květnový světový šampionát v Tampere a Rize.

45:48

Za mantinelem

Vydává: Sport.cz

Novinky ze světa hokeje. Rozhovory, analýzy a vše o tom co se děje na ledě.

Web

Epizoda 118Včera 46:49

O sparťanské lehkovážnosti, která ji připravila o finále i o baráži a reprezentacích

Hokejová extraliga v úterý rozjede své finále. Pardubice jsou v něm už deset dní, Třinec se do něj probil v sobotu po historickém obratu, kdy jako první tým v tuzemském play off po epické sérii otočil čtyřmi výhrami v řadě semifinále, v němž prohrával 0:3. Jaké momenty srazily Spartu a naopak probraly Třinec z „klinické smrti“? Mohou teď Oceláři napodobit Vsetín, který získal pět titulů v řadě? Také o tom mluví v dalším dílu podcastu Za mantinelem hokejoví redaktoři Martin Kézr a Robert Sára. Řeší však také ve středu začínající baráž a mužskou i ženskou reprezentaci.

Epizoda 117Před týdnem 42:33

O emocích, které překračují hranice, a disciplinárním guláši

Dramatická semifinálová série mezi Spartou a Třincem nabízí skvělý a pohledný hokej, ale i pořádně vyhrocené momenty a zákeřné fauly. „Jedna věc se mi na sérii nelíbí, a nedělní zápas mě o tom přesvědčil dokonale. Je to už moc. Emoce jdou za hranu a jsou přetaveny do frustrace,“ líčil v podcastu Sport.cz Za mantinelem šéfredaktor webu Martin Kézr, který společně s kolegou Matějem Vybíralem rozebírali i druhou sérii mezi Pardubicemi a Litvínovem, finále první ligy nebo dění v mužské i ženské reprezentaci.

Epizoda 116Před 2 týdny 30:46

O klopýtavém postupu Třince i historické sérii extraligy

Čtyři série, čtyři různé výsledky a čtyři postupující. Hokejová extraliga má za sebou čtvrtfinále play off, které se stalo základním tématem nového dílu podcastu Za mantinelem na Sport.cz. Redaktoři Martin Kézr a Michal Sobotka se detailněji věnovali postupu Třince přes České Budějovice i Litvínova přes Kometu. Řeč došla také na vyřazovací část první ligy či blížící se sraz národního týmu.

Epizoda 115Před 3 týdny 27:39

O síle postupující Sparty i urážkách v Hradci Králové

Jeden tým už si zajistil účast v semifinále. Hokejová Sparta v nejkratším možném termínu přešla přes Liberec a nyní bude čekat na svého soka pro další část. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka v podcastu Za mantinelem hovořili nejen o důvodech postupu Pražanů, rozebrali ale také další probíhající série včetně vyhroceného konce středečního duelu Hradce Králové s Pardubicemi.

Epizoda 11414. březen 2024 26:14

O blížícím se derby ve čtvrtfinále i vzrůstajícím počtu zákeřností v play off

V pátek odstartuje vrchol sezony tuzemské elitní soutěže. Čtyři týmy vstoupí do čtvrtfinále hokejové extraligy, další čtveřice je bude následovat o dva dny později. V podcastu Za mantinelem se redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka zaobírají všemi čtvrtfinálovými sériemi. Zhodnotili ale také všechny souboje předkola play off. Řeč byla také o vzrůstajícím počtu zákeřných faulů v play off i o vyřazovacích bojích v první lize, odkud vzejde soupeř v baráži pro poslední Kladno.

Epizoda 1135. březen 2024 41:10

O třaskavé bitvě mezi Hradcem a Vítkovicemi, jak je to s trestem za doping i o tom, že Kladno vyhrálo hokejovou ligu

S okleštěným názvem, u kterého se televizní komentáři už nezakoktají. S větším finančním bonusem, když vítěz extraligy zinkasuje prémii milion a půl korun, poražený finalista obdrží rovný milion a dva semifinalisté po půlmilionu. A také třeba speciálními puky. Hokejová extraliga zkrátka vstoupí do letošního play off s několika novinkami. I o nich mluví redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára v novém díle podcastu Za mantinelem. Samozřejmě rozebírají i jednotlivé dvojice předkola i favority na titul. 

Epizoda 11229. únor 2024 40:18

O tlačenici na střeleckém trůnu i o nesmyslné časové kolizi s fotbalovým derby

Zatímco o nejproduktivnějšího hráče základní části hokejové extraligy si to v jejích posledních dvou kolech rozdají třinecký Martin Růžička s libereckým Tomášem Filippim, boj o krále střelců zůstává mnohem zamotanější. Ve hře zůstává minimálně dvanáct útočníků. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají, jak by tlačenice na kanonýrském trůnu mohla dopadnout. Došlo ale i na boj kvarteta týmů o čtvrté místo zaručující přímý postup do čtvrtfinále, a rovněž na nedělní závěrečné 52. kolo, které časově koliduje s fotbalovým derby pražských „S“.

Epizoda 11123. únor 2024 39:33

O podivné situaci kolem vítkovického Lakatoše i o litvínovském trumfu v boji o čtyřku

Litvínov, Brno, Liberec a České Budějovice. Tato čtveřice týmů bojuje v hokejové Tipsport extralize o poslední volné místo pro přímý postup do čtvrtfinále play off. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají šance jednotlivých mužstev na čtvrté místo, věnují se však i situaci ve Vítkovicích, které v posledních dvou zápasech vyřadily ze sestavy svého nejproduktivnějšího hráče a kapitána Dominika Lakatoše.

 

Epizoda 11019. únor 2024 53:33

Příběhy o Jágrovi, o jeho ceremoniálu i následném trpkém návratu do kladenské reality

Vrátil se do města, které považuje za svůj druhý domov. A dočkal se v Pittsburghu výjimečné pocty i přijetí. Další díl podcastu Za mantinelem, kterým tentokrát provázejí hokejoví redaktoři Sport.cz Robert Sára a Marek Burkert, je výjimečně věnovaný jednomu muži. Tedy Jaromíru Jágrovi, jenž se v neděli stal čtvrtým Čechem, jemuž klub NHL vyvěsil dres ke stropu. „Když porovnám jednotlivé ceremoniály českých hráčů, tak ten Jágrův se zařadil na první místo. A chytil za srdce,“ říká Burkert.

Epizoda 10912. únor 2024 33:02

O navrátilcích, kteří nepřesvědčili, progresu ženského hokeje a Bartošákově dalším problému

Česká hokejová reprezentace má za sebou zatím nejméně povedený turnaj v sezoně. Švédské hry, kde národní tým skončil třetí, se nesl ve znamení testování nových jmen i zkušených navrátilců. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral však v nové epizodě podcastu Za mantinelem zmiňují, že Jan Kovář ani Martin Růžička svými výkony zrovna nepřesvědčili. Zaměřují se i na domácí akci ženské reprezentace nebo bleskově ukončené angažmá brankáře Patrika Bartošáka na Slovensku.